Opvallend: “Test test test!”

Het meest opvallende moment van FC Groningen – AZ speelde zich deze keer af buiten het veld.

In het veld gebeurden er ook niet echt opvallende zaken. De eerste rode kaart van Tim Sparv was opvallend. In het verlengde daarvan ligt trouwens dat Jonas Ivens inderdaad opvallend weinig kaarten krijgt voor een verdediger. Heeft-ie er überhaupt al eentje gehad? Maar verder kon ik niet echt iets ontdekken, behalve dan dat FC Groningen weer ongeslagen bleef thuis. Maar da’s normaal…

Nee, tijdens de persconferentie kreeg de wedstrijd nog een opvallend staartje. Was al een tijdje geleden dat er ergens een memorabel moment bij een PC te noteren viel. Maar gisteren was het weer zover. Het voorval is in 24 uur tijd al weer breeduit, vanuit alle hoeken en standen, be- en veroordeeld. Gertjan Verbeek was het wachten op collega Pieter Huistra beu en vertrok koud nadat de coach van FC Groningen dan toch was aangeschoven.

Verbeek probeerde het nog op een grappige manier te doen toen hij met “test test test” toch maar begon aan een babbeltje. Huistra zat toen nog niet naast hem. Maar, hij heeft niet voor niets die bijnaam. Ook dit kwam er weer behoorlijk horkerig uit. Waar iemand als René van der Gijp de lach aan de kont heeft hangen, daar heeft Verbeek dat duidelijk niet.

Maar, had hij ongelijk? Ik zag daarstraks Johan Derksen bij VI. Die was -zoals altijd- vrij uitgesproken in z’n mening. Volgens Derksen moet de PC binnen 25 minuten na de wedstrijd gehouden worden. Door de vele interviews die Huistra na de wedstrijd gaf was hij te laat, en dus in gebreke. Derksen vond zelfs de enigszins geïrriteerde reactie van Huistra ongepast. “Die moet oppassen dat hij niet al meteen naast z’n schoenen gaat lopen”, of iets van die strekking was de reprimande van de Snor aan de Fries.

Als er duidelijke regels of afspraken geschonden zijn dan heeft hij wel gelijk als hij de schuld bij Huistra legt. Vooral in de strak georganiseerde wereld van het voetbal, waarbij spelers bijvoorbeeld ook boetes krijgen als ze wat te laat zijn, moet je daar als trainer scherp op zijn. Misschien was het ook gewoon de onervarenheid die toch weer even om de hoek kwam kijken. In de euforie van de belangrijke winst jezelf even de koning voelen; het is op een bepaalde manier wel logisch. Maar de rekening krijg je dan ook meteen gepresenteerd.

Dan kun je je nog afvragen of een winnende Verbeek dezelfde reactie had getoond. Zoals je over het voorval nog wel even door kunt gaan. Duidelijk is wel dat ook Pieter Huistra z’n eerste persconferentie-momentje kan noteren. Eén keer moet de eerste keer zijn in het leven van een trainer.

16 reacties op “Opvallend: “Test test test!”

 1. E.X.

  Opvallend vind ik dat Johan Derksen op zondag avond
  in het programma Doordekken op Eredivisie Live een hele andere
  mening verkondigde over dit incident. Hierin werd Huistra neergezet als een gentleman en iemand die veel waarde hecht aan etiqueten. En volgens mij zei Derksen hier dat hij de reactie van Huistra volkomen begreep.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob!

   Klopt, is mij ook opgevallen

     /   Beantwoorden  / 
  2. hallo

   ach die gasten van de vi zijn een stelletje roddelaars
   ze denken alles beter te weten
   en kraken mensen af alleen maar om hun programma vol te krijgen
   zo zei derksen ook iets over nijland
   nijland maakte zich belachelijk hoe hij die goals en de overwinning
   vierde
   en dat nijland zo doet omdat hij weet dat die camera’s daar staan
   je mag tegenwoordig al niet eens meer spontaan zijn als je club scoort en wint
   anders denken anderen dat je dat gemaakt doet omdat je wil opvallen als je in de picture staat
   en dus eigenlijk niet jezelf bent
   derksen en aanhang moeten juist niet zo laf zijn
   als ze echtte venten waren spreken ze diegene aan waar ze over praten voor de camera
   en vragen om een reactie hoe diegene er zelf over denkt
   op die manier hoe ze nu doen
   kan diegene er niet op reageren
   en dat vind ik zeer laf

     /   Beantwoorden  / 
  3. Noordeling

   Er zijn blijkbaar regels binnen welke tijdstip iemand zich moet melden bij de persconferentie en blijkbaar heett Huistra die niet helemaal in acht genomen, toch vind ik wel opvallend dat Verbeek bij verlies altijd anders reageert dan bij winst.

     /   Beantwoorden  / 
 2. kees

  “wegwezen!”, daarna een uitgestoken hand accepteren, en beheersd blijven vind ik ook wel getuigen van kwalikteit, hoor. Verbeek is trouwens ook wel iemand die verwaand doet, en hebben we nog van Gaal in herinnering: dat gescheld op de Pers en die rode kop als hij (en zijn elftal) verloor? Ik had het niet verwacht dat Huistra al zo snel in die situatie zou komen, vond het meer een moederskindje ( “mij ook goed” ) maar hij blijkt wel een winnende coach te kunnen zijn, klasse!

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   nee joh: het is geen boksarena…maar ja als de belangen groot worden, dan krijg je dit soort onzin bij die ego’tjes… Verbeek ziet er meer uit als een geflipte AZ supporter dan als representatieve coach…

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    ach het draait allemaal om jaloezie
    ze kunnen het gewoon niet hebben dat zo’n ploeg als groningen het goed doet
    en dat een beginnende trainer zijn elftal zo goed draait
    in hun ogen is huistra een broekkie

      /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  Waar is de kerstgedachte eigenlijk?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Henk

   goeie vraag, daar denk ik even over na

     /   Beantwoorden  / 
 4. René

  Verbeek is een $#@%^&*(

    /   Beantwoorden  / 
 5. rob!

  “Als je meer dan een uur de baas bent in de Euroborg…’
  aldus lose verbeek in VI

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nolio

   Hahaha de baas in Euroborg! Wat een giller. Alleen FC Groningen is de baas in Euroborg. Bij baas zijn, hoort ook scoren, maar dat lukte die losers niet. Maar 1 echte kans, dat was het dan. Verbeek moet gewoon braaf en jankend afdruipen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   en “in de 75ste minuut Lag Groningen op de rug” Nou dat kan je alleen zeggen als je die houtgreep ook in kan zetten en vast kan houden…daar was geen sprake van!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Nolio

    Haha ja, op de rug. Nou, laat ze het lekker denken. Die Noord-Hollanders kloppen zichzelf wel vaker onwerkelijk op de borst. Zolang ze denken dat ze de beste zijn, zullen ze zichzelf niet proberen te verbeteren. Ideaal.

      /   Beantwoorden  / 
 6. rob roy

  Die Hork van Verbeek moet maar één ding doen……zich hééél diep schamen!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. appie happie

  dat is de eigste en juiste reden..:_))) top..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.