Tim Sparv niet akkoord met schikkingsvoorstel

FC Groningen en Tim Sparv gaan in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Voor de rode kaart die Sparv opliep tegen AZ werd vandaag een straf van vier wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk, geëist. Dat zou betekenen dat de Fin twee competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd gaat missen.

FC Groningen vindt dat dus een te zware straf. Ook op deze blog werd her en der gerekend op twee wedstrijden, zo las ik bij de reacties. Daar sluit ik me bij aan. Sparv is bij mijn weten nog niet eerder geschorst geweest en heeft wat dat betreft geen strafblad. Nou ben ik geen specialist als het gaat om strafzaken, maar ik heb het idee dat dit soort straffen niet snel worden teruggedraaid.

Persoonlijk had ik het missen van Sparv tegen Excelsior en SC Genemuiden geen grote ramp gevonden, maar tegen FC Twente -de eerste tegenstander na de winterstop- had ik ‘m er toch graag bij gehad. Het voordeel is dat FC Groningen en Pieter Huistra zich goed kunnen voorbereiden op die wedstrijd. En onmisbaar is natuurlijk ook niemand.

In de loop van de week verwacht ik de uitslag van het beroep dat FC Groningen gaat aantekenen.

6 reacties op “Tim Sparv niet akkoord met schikkingsvoorstel

 1. rob!

  Het verbaasd mij niet dat de KNVB Sparv tegen twente op de tribune wil hebben,vorig seizoen hebben ze met wel veel duidelijker middelen twente het landskampioenschap in de schoot geworpen.Op de blog van utrecht hebben ze destijds de gangen van Kessler nagegaanen en zijn banden met twente blootgelegd. Dit stinkt natuurlijk weer van alle kanten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. rob!

  Kessler(KNVB)is de twentse Blatter(FIFA)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Paco

  Je kunt volgens mij voor de bal gaan, een beetje pech hebben, de tegenstander vol raken, en dan dus toch terecht een rode kaart krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. robert

  kijk naar de wedstrijd van PSV, engelaar deed precies hetzelfde. Sparv en Engelaar kwamen precies hetzelfde in. alleen had engelaar geluk en Sparv niet

    /   Beantwoorden  / 
 5. Noordeling

  Het scheidsrechterkorps is inderdaad Twente gekleurd.

    /   Beantwoorden  / 
 6. rob!

  donderdag is de uitspraak, we zullen zien.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.