Voorbeschouwing Excelsior – FC Groningen

UPDATE 18-12, 15.50 uur: De wedstrijd gaat door!

Morgen staat Excelsior – FC Groningen op het programma. Nog wel…

Het is dus nog even afwachten of het door gaat. Mijn gevoel zegt dat deze laatste wedstrijd voor de winterstop de eerste wedstrijd van na de winterstop gaat worden, maar dat is vooralsnog een kwestie van koffiedik kijken. Duidelijk is dat als er morgen gewoon gevoetbald wordt, dat het dan onder de dreigend slechte weersomstandigheden wel eens een raar potje kan worden. Gewoon voetballen krijgt dan een iets andere betekenis.

Kunstgras is sowieso al ongewoon voor de FC. Maar daar ga ik geen woorden meer aan vuil maken. Behalve dan dat de ploeg van Pieter Huistra zich deze week iets beter op die ondergrond kon voorbereiden dan tegen Heracles. Al moet daar dan weer bij aangetekend worden dat die voorbereiding wat in het water viel door de sneeuw. Trainen was lastig deze week.

Je kunt dus een voorbeschouwing maken met in het achterhoofd dat het een glibberboel wordt. Welke ploeg is dan in het nadeel? Goed, beide ploegen hebben daar in theorie hetzelfde nadeel bij, maar misschien is de praktijk een wat ander verhaal? Daarbij denk ik vooral aan FC Groningen. Een ploeg met veel fysieke kracht, maar dat gaat ook ten koste van de wendbaarheid.

Dat is onder normale omstandigheden meer dan eens bewezen. FC Groningen heeft de meeste moeite met kleine en beweeglijke spelers. Als draaien en keren nog wat moeilijker wordt in een koud en winters Woudenstein, dan zou dat een extra nadeel kunnen zijn voor met name het hart van onze defensie. Voor Ivens en Granqvist dus. Maar daar staat tegenover dat de FC met Garcia, Andersson en Tadic zelf ook makkelijk draaiende spelers heeft.

Bovendien kent ook tegenstander Excelsior een paar stevige knapen die niet uitblinken in wendbaarheid. Dus dat weegt uiteindelijk allemaal wel enigszins tegen elkaar op. Dat er juist in dit soort omstandigheden ook fysiek wat verwacht wordt is ook een feit. Dat zit bij de FC wel goed. Technisch is de gemiddelde Excelsior-speler ook lager in te schalen, dus voetballend is de FC normaal gesproken de betere.

Normaal is dus winst. Ook al is punten pakken buiten Euroborg geen vanzelfsprekendheid, Excelsior pakte in de laatste -wat?- tien wedstrijden slechts een puntje of vijf. Dat de tegenstander eerst zal gokken op de counter lijkt ook normaal. Evenals dat de FC die tegenstander zal willen vastzetten. Maar wat is morgen normaal?

We gaan het zien (of niet?), met waarschijnlijk de volgende opstelling:

Luciano. Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman. Hiariej, Holla, Garcia, Andersson, Tadic. Matavz.

De wedstrijd begint om kwart voor acht, scheidsrechter is Nijhuis.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

41 reacties op “Voorbeschouwing Excelsior – FC Groningen

 1. Noordeling

  Ik vraag me af of er op een normale manier een wedstrijd gespeeld kan worden op het Excelsior veld. Dus misschien maar het beste de wedstrijd af te lasten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. wilem95

  Opstelling:
  Luciano
  Kieftenbeld – Veldmate – Granqvist – Stenman
  Ajilore – Holla
  Garcia – Andersson – Tadic
  Matavz

  en er zijn supporters van Fc Groningen opgepakt….

  De politie heeft zaterdag een groep van ongeveer vijftig supporters van FC Groningen aangehouden op station Prins Alexander in Rotterdam. Vanavond speelt Excelsior thuis tegen FC Groningen.

  Volgens de politie zijn de supporters aangehouden vanwege overlast en openbare dronkenschap. Ze zijn door de politie met twee RET-bussen naar het bureau gebracht. Daar worden ze op dit moment verhoord.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Flappie

   Jeroen Veldmate speelt op de plek van Jonas Ivens. De Belg is ziek.

   Volgens de site van RTV noord.

     /   Beantwoorden  / 
  1. wilem95

   Ik zou zeggen 2-0 pauwe

     /   Beantwoorden  / 
 3. wilem95

  mijn geluid heeft ook al problemen, ik hoor de hele tijd van die piepende geluiden:p

    /   Beantwoorden  / 
  1. wilem95

   Dat zal het wel zijn:p

     /   Beantwoorden  / 
 4. wilem95

  Wat een drama, verliezen door veterstrikken en een domme penal van die kut tukker!

    /   Beantwoorden  / 
 5. wilem95

  wat een drama

    /   Beantwoorden  / 
 6. FCG fan

  wat een ongelovelijk TRIESTE 2e helft zeg! En wat is die Veldmate een tsjap… gaat die z’n veters strikken bij een gevaarlijke ingooi van excelsior waar dan ook nog dat doelpunt uitkomt -.-

    /   Beantwoorden  / 
 7. debultjes

  Inderdaad, ipv rustig de wedstrijd uitspelen zag ik een heel onrustig groningen. We hadden bovenaan kunnen staan :-(
  Als Luciano nog eens rustiger is in de lucht, en de penalty was heel makkelijk gegeven, trouwens ook een lekker moment om je veters te strikken 2 minuten voor tijd. Hieruit blijkt dat we nog niet professioneel gezoen zijn…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCG fan

   kvond Luciano juist heel goed keepen!, en niet professioneel is nog zachtjes uitgedrukt! Bij de amateurs doen ze zoiets niet, prop die veters in je schoen en voetbal even 1 minuut verder en doe het dan!

     /   Beantwoorden  / 
 8. FCG fan

  Is GEEN vakantie geven ook mogelijk? En door blijven trainen op professionaliteit, veters strikken en kansen creeëren? Ohja en fatsoenlijke ballen spelen, heb tig ballen gezien die echt te slecht voor woorden waren!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ruud

  Te triest voor woorden , komen makkelijk aan de goals en verspelen dan op amateuristische wijze de voorsprong.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Sammy

  Helaas win je ze niet allemaal. Maar in de tweede helft was het aanvallend niets meer. Als ze in uitwedstrijden gewoon een beetje doorzetten heb je zo meer punten. En dat veter strikken, beschamend, helemaal bij 2-1 in de 88e minuut en wordt er nog gescoord ook. Als je dan toch zo nodig je veters moet strikken, ga dan aub op de doellijn staan ofzo… jammer vandaag, gemiste kans.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Arjan

  Veldmate moest van de scheidsrechter uit het veld omdat zijn schoen was uitgetrapt door een speler van exelsior.
  De regels schrijven voor dat hij dan pas terug mag keren op het moment dat het spel word stil gelegd of als de bal buiten de lijnen komt.Hier kon Veldmate dus helemaal niets aan doen!! De penalty was eerst hands waar niet voor gefloten werd en vervolgens werd er absoluut geen overtreding begaan door Femi. Een onterechte penalty. Overigens werd er door een speler van Exelsior een elleboog uitgedeeld aan granqvist en had deze man rood moeten hebben. Groningen heeft het aan zich zelf te danken, ze liepen in de tweede helft alleen maar terug en dat is vragen om problemen.
  Wel vind ik het opvallend dat als er een team, in dit geval Groningen en die dicht bij Twente staat op de ranglijst en de scheidsrechter is Nijhuis dat we altijd bijzondere beslissingen zien van hem.
  Hij is suporter van Twente !! Vorige week bij PSV-de Graafschap stuurde hij een speler van PSV van het veld en nu geeft hij geen rood na een elleboog op graqvist en vervolgens ziet hij de handsbal niet van exelsior maar geeft hij ze wel een penalty.

  Maar goed ik bekijk het door een groen-witte bril en als ik eerlijk ben moet Groningen ook naar zich zelf kijken wat het was met name in de tweede helft bar en boos!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. peter apeldoorn

   jullie staan weer met beide beentjes op de grond het kan natuurlijk niet altijd feest blijven want de top 3 bestaat gewoon uit psv,twente,ajax en jullie voetbalde boven jullie stand

     /   Beantwoorden  / 
   1. peter apeldoorn

    droom lekker verder

      /   Beantwoorden  / 
   2. theoreticus

    Je kunt niet voetballen boven je stand of je moet beter kunnen voetballen dan je kunt voetballen. Je kunt leven boven je stand, dat uit zich in bijvoorbeeld domme reacties op een blog zetten.
    Ik snap wel dat er mensen zijn die menen dat de Fc boven zijn/haar(?) stand leeft waarmee ze bedoelen dat de Fc hoger op de ranglijst staat dan ze horen te staan maar dat zien we na 34 wedstrijden wel.
    Ik heb in elk geval genoten van de eerste seizoenshelft en heb nu al zin in de 2e helft. Lekker voetballen, dat is beter dan het aanstaande transfergezeik.

      /   Beantwoorden  / 
   3. hallo

    hey ajax twente psv moeten zich schamen
    als je kijkt hoeveel geld en dure spelers daar spelen
    en dan wat fc groningen heeft aan spelers en geld
    en fc groningen draait gewoon mee in de top 4
    met nog kans dat ze nog hoger staan dan ajax psv of twente
    ja dus wie is nou beter
    in mijn ogen is dan fc groningen beter want die weet met minder gewoon net zo goed te presteren
    dus peter droom jij maar lekker verder
    verliezen van hoerenveen met 6 – 2
    en dan hier durven zeggen dat groningen boven hun stand voetbalt
    het blijkt dus wel dat twente de status landskampioen onwaardig is
    zonder ruis is twente niks

      /   Beantwoorden  / 
    1. peter apeldoorn

     precies je zegt het goed groningen heeft geen dure spelers dus hebben ze ook minder kwaliteit en het is zo psv,twente,en ajax zijn niet in hun beste doen nu als ze allemaal in vorm zijn is groningen gewoon een paar klassen minder dus groningen is niks meer als roda,heerenveen,nac enz enz alleen hebben ze het geluk aan hun kant staan vandaar die hoger klassering

       /   Beantwoorden  / 
     1. hallo

      o maar ik zeg ook niet dat groningen bij de top 3 hoort hoor
      ik ben al lang tevreden als we europees voetbal halen
      maar het is wel leuk om ajax twente psv onder druk te zetten dat ze goed moeten voetballen
      want owee als groningen uit niet zulke misstappen maakten
      dan hadden we ruim boven aan gestaan
      groningen thuis alles gewonnen behalve ajax een gelijk spel
      dat kan ajax psv twente niet zeggen
      dus we staan waar we horen te staan
      en dat ajax nu nog onder fc groningen staat ligt aan ajax zelf
      dus moet je ons niet kleiner proberen te praten
      nee wij zijn die grote boeren die de top 3 op scherp houd
      ik ben allang blij dat we het zo goed doen dit seizoen
      en die klagers die je hier zo nu en dan ziet
      leer tevreden te zijn met wat je dit seizoen thuis hebt gezien en het resultaat wat je nu hebt
      wie had aan het begin van dit seizoen gedacht dat we nu al zoveel punten hadden

        /  
 12. theoreticus

  Ik was natuurlijk weer aan t waark, oortje in het oor en 7 minuten voor het einde was de batterij van mijn gsm/radio leeg en ik weet zeker dat we anders gewonnen hadden. gv d gv.
  Ik keek voor mijn werk naar een toneelstuk waarin een hele domme laarzen dragende boerendochter zit waarover de vader zegt: Dat wordt nog wat als ze schoenen met veters krijgt….Vanaf nu heet Veldmate voor mij Nellie de boerendochter. Wat een gesvenkramer.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Noordeling

  Eindelijk weer terug op aarde. Supporters die het hadden over gaan Voor het kampioenschap hebben nu de feiten moeten aanschouwen. Dit team moet het vooral hebben van het collectief en inzet. Luciano heeft moeite met hoge ballen, achterin is de verdediging weinig wendbaar vooral op rechts, er is nog steeds geen speler die de rechterkant goed invult, een nr. 10 hebben we eigenlijk niet en voorin zijn we teveel afhankelijk van Matavz. De realiteit is dat een eindklassering bij de eerste vijf een topprestatie zou zijn. Wat ik wel opmerkelijk vind dat Sparv uitgerekend voor de wedstrijd van Fc Twente geschorst is…………en dan te bedenken dat het scheidsrechtercorps al als pro twente wordt beschouwd geeft te denken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan groningen

   je hebt volkomen gelijk het ging iets te mooi en dan ga je er zelf ook nog in geloven dat je het psv.twente en ajax het heel moeilijk gaat maken maar tegen exelsior komen toch weer de zwakke kanten naar voren normaal een topclub wint dan zo,n wedstrijd maar dat zijn we niet en als die psv,twente,ajax supporters bang zijn dat we dat wel zijn dat is toch alleen maar een trots voor als fc groningen supporter we gaan gewoon zo daar en wie weet

     /   Beantwoorden  / 
 14. Noordeling

  Jammer dat zo’n stel zich noemende supporters zich zo slecht heeft misdragen in Rotterdam.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   De komende vijf jaar kunnen de acties voor een betere vervoersregeling wel weer de ijskast in; thanks.

     /   Beantwoorden  / 
 15. appie happie

  paco zou je zo vriendelijk willen zijn om sukkel en andere domme scheld figuren te wissen aub ik erger me hier rot aan..en weerhoudt mij om nog langer hiet te kijken ,laat staan te reageren.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Paco

  Ik heb alle reacties die niet over voetbal en/of FC Groningen gingen daarnet verwijderd. Doe me (jullie blogbeheerder dus) alsjeblieft een plezier door on topic te blijven en geen persoonlijke oorlogjes te voeren. Schelden en asociaal taalgebruik wil ik ook niet zien. Bij volgende reacties waarin deze grens voor mij wordt gepasseerd ga ik nadenken over blocken. (Rob Roy: misschien was een eerdere hint niet duidelijk genoeg, maar laat bij deze gezegd zijn dat ik hoop hier voor het laatst dubieus taalgebruik gezien te hebben.)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   Ehh Paco. Je hebt gelijk… maar kun je de reactie direct hieronder ook nog even doen dan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paco

    Ben druk aan het bloggen nu, maar zal ‘m direct weghalen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. rob roy

   @Paco,
   Vind je in deze zeer inconsequent. Verwijder dan ook de reacties van “buitenstaanders” die op deze blog niets te zoeken hebben en alleen maar opruiende taal gebruiken om reacties uit te lokken zoals ik deze heb geplaatst.
   Dit riekt naar verkeerde censuur, als je begrijpt wat ik bedoel.
   Oké, blijbaar vind jij het (scheld)woord ‘varken’, als daar de supporters van de FCG mee worden bedoeld,niet dubieus.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paco

    @Rob Roy Ik geef toe dat het soms moeilijk is om te bepalen wat net wel en net niet kan. Sommige woorden zijn soms zelfs wel grappig, maar in de reeks reacties die ik weggehaald heb kregen ze een andere lading. Ik heb daarbij ook even de botte bijl gebruikt omdat ik nog een paar blogs wil schrijven hier. Ik heb jou even ‘apart genomen’ voor ‘herhaaldelijk spelbederf’. Verder even goeie vrienden, wil ik graag zo houden. ;)
    Ik zal proberen om zo consequent mogelijk te zijn. Zou mooi zijn als de kern van mijn betoog dan ook wordt nageleefd. En buitenstaanders mogen wmb hier gewoon reageren, zolang het maar over voetbal gaat. Met de nadruk op ‘gewoon’. Iedereen heeft de keuze om daar wel of niet op te reageren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob roy

     @ Paco,
     Ik kijk ook geregeld naar reactie op andere blogs, o.a blogs uit het westen des lands. Als je daar ziet wat daar allemaal geschreven wordt, zijn wij (waaronder ikzelf) maar makke lammetjes.
     Ik ben het met jou eens dat deze blog, die specifiek voor een fatsoenlijke club als FC Groningen wordt onderhouden, wars moet zijn van onbetamelijke taal. Maar dat geldt dan voor iedere bezoeker, ook voor diegene die zo af en toe rotzooi probeert te schoppen door de club en zijn supporters te beledigen voor alles wat mooi en lelijk is. Er geldt voor mij maar één ding en dat is, dat mensen in woord en gebaar met hun poten van mijn club en hun supporters af moeten blijven. Doen ze dat niet dan wordt ik furieus en dat uit zich dan in een reactie zoals in een eerdere post.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paco

      @Rob Roy Ik ben heel tevreden met het niveau hier. Toen ik in maart begon was dat nog even spannend, maar ik ben zelfs aangenaam verrast. Dat wil ik graag op dat goede niveau houden zonder dat ik daarbij kijk naar andere blogs. Deze blog heeft een eigen lat gelegd waarlangs ik strijk. Soms moet je blijkbaar weer even aangeven waar de grens hier ligt. Dat heb ik gedaan. Dus probeer je furie in te perken of deze te verwoorden in scherpe maar nette reacties. Het moet mogelijk zijn om ‘buitenstaanders’ ook op een normale manier van repliek te dienen. Ik hoop daarnaast dat onze FC op het veld het enige juiste antwoord geeft op alle negatieve reacties hier.

        /  
     2. rob roy

      @Paco,
      Zonder in een ellenlange discussie te raken heb ik broberen aan te geven hoe ik over deze situatie denk. Jouw opmerking “maar laat bij deze gezegd zijn”schoot mij even in het verkeerde keelgat. Ik ben iemand die zich niet graag in een hoek laat zetten en reageer dan meestal direct. Wat dat betreft ben ik missschien wel net zo iemand als mijn ‘pseudo’, Rob Roy, die liet ook niet over zich heen lopen. Wij weten nu ongeveer wat we aan elkaar hebben en daarom lijkt het mij niet zinvol om met deze discussie door te gaan. Jou verdere opmerking “even goede vrienden” laat ik nog even op mij inwerken, want vrienden heb ik eigenlijk al genoeg en ik weet niet of ik er nog één bij moet hebben.
      Welterusten!!!!!!!!!!!!

        /  
    2. Paco

     @RR Ik sliep waarschijnlijk al, maar laten we gewoon weer lekker bloggen en lullen over de FC. :)

       /   Beantwoorden  / 
     1. rob roy

      Het laatste wilde ik nog even gezegd hebben. Vanaf nu gaan we weer over tot de orde van de dag en gaan ons weer bemoeien met onze FC Groningen, want dat is het enigste wat telt!!!!!!!

        /  
 17. peter apeldoorn

  dat was eenmalig twente gunt het heerenveen eerder als groningen daar wint twente gewoon dan is iedereen er ook weer bij en zeker ruiz dan word het 2-6

    /   Beantwoorden  / 
  1. GJ

   @peter jonge wat is toch je probleem onze club doet het dankzij goed beleid prima en we staan verdiend 3de maar dat komt ook omdat de hele eredivisie (op willem 2 na) van elkaar kan winnen. jaah waarschijlijk gaan we wel zakken op de ranglijst maar begroting gezien is dat ook niet zo gek! ik zie je probleem niet hoe kun je nou iets tegen een club hebben die op eigen benen (dus niet met een suikeroom als az en utrecht) het goed doet! we proberen altijd aanvallend te voetballen (lukt nie altijd magoed) hoe kun je daar nou iets tegen hebben? geef me eens 1 goed argument anders weet ik de verklaring wel(jaloezie!)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.