Categorie: "Ex-FC"

Kort nieuws FC Groningen

Het is weer tijd voor wat korte berichten over FC Groningen.

Goed nieuws: vandaag verscheen Petter Andersson weer op het trainingsveld! De Zweed werkte een lichte training af met wat loopwerk, maar ook het balletje bleef niet stil liggen. Het ziet er naar uit dat de kneuzing aan de meniscus inderdaad geen al te lange pauze voor Andersson hoeft te betekenen.

Ook Koen van de Laak ‘klonk’ al weer positief en monter in een van z’n schaarse tweets op Twitter: “Knietje gaat weer langzaam de goede kant op. Gisteren uurtje gefietst en oefeningen gedaan. Voelt steeds beter. Eindelijk!” En wat verder op z’n timeline sprak @kvandelaak de hoop uit binnen 5 maanden weer fit te zijn. Dat duurt maar, snel en ruim gerekend, 20 tweets!

Zes kenners over FC Groningen (deel 4)

Deel vier is meteen het laatste deel in de serie die inhaakt op een artikel in Voetbal International over FC Groningen. Zes man komen daarin aan het woord. Drie daarvan zijn direct betrokken bij de FC, drie hebben een FC-verleden.

De slotvraag in VI, en dus ook hier, is: Waarin moet FC Groningen groeien, om dezelfde status als FC Twente te verwerven?

Deze vraag sluit het meest aan bij de poll die op dit moment loopt. Naar aanleiding daarvan is er op deze weblog al een en ander gezegd door jullie. Maar wat vinden de zes geinterviewden?

Zes kenners over FC Groningen (deel 3)

Vandaag deel 3 in deze serie van vier. Voetbal International interviewde zes FC Groningen-specialisten, ik vat hun meningen hier samen aan de hand van de vier vragen die in VI gesteld werden.

De derde vraag is: Wat is de bijdrage van Pieter Huistra aan dit succes?

Deze vraag levert een groot aantal verschillende meningen op, die in grote lijnen wel over hetzelfde gaan. Opvallend is dat niemand heel expliciet antwoord in de zin van ‘groot’, of zoiets als ‘valt wel mee’. De mensen die direct met Huistra werken komen daar het dichts bij in de buurt.

Zeven wedstrijden voor Luis Suarez

Vandaag werd bekend dat ex-FC Groningen-spits Luis Suarez een schorsing van zeven wedstrijden krijgt.

Er is al veel over geschreven, over het bijt-incident waardoor Suarez nu op de blaren moet zitten. Het was nog even de vraag of Ajax in hoger beroep zou gaan, maar de Amsterdammers hebben het schikkingsvoorstel geaccepteerd. Ik heb eerlijk gezegd geen idee over welke boeg ik het moet gooien met deze blog. Maar helemaal onopgemerkt kan ik het niet laten gaan.

Ron Jans bij Barend & Barend

Een kijkerstip: Barend & Barend is een vrij nieuw voetbalbabbelprogramma dat elke maandag bij RTL7 te zien is. Barbara & Frits hebben vanavond voormalig FC Groningen-trainer Ron Jans te gast.

Het programma duurt een uur. Daarom is er gelegenheid voor uitgebreide interviews. Ik verwacht dan ook dat een groot deel zal gaan over de acht jaar dat Jans bij de FC werkte. In een vooraankondiging werd al een tipje van de sluier opgelicht. Namelijk dat bijvoorbeeld de relatie met Luis Suarez aan bod zal komen.

In het hoofd van Mister FC Groningen

Jan van Dijk verloor zaterdag van FC Groningen. Het was niet zomaar een wedstrijd, en ook niet zomaar een verliespartij voor de trainer van VVV Venlo.

Z’n ploeg stond met 2-4 of 2-5 vrij kansloos achter. Roerloos stil stond hij naast de dug-out, zo was te zien in een lang camerashot bij Eredivisie Live. De kale karakterkop close in beeld, de kaken kauwend op een kauwgumpie. Twee woorden die ook met een ‘k’ beginnen zullen door dat hoofd geschoten zijn. Maar van buitenaf wees niets op een trainer die innerlijk vloekte.

VVV Venlo: Kat in ‘t bakkie voor FC Groningen?

Vanavond staat FC Groningen al weer de volgende klus te wachten. VVV Venlo is in het verre zuiden de tegenstander.

Als de nummer 5 van de Eredivisie op bezoek komt bij de nummer 17 vul je meteen een tweetje in op je Toto-formulier. Zeker als je beide ploegen vanaf het begin van de competitie hebt gevolgd. De ene ploeg, in dit geval natuurlijk FC Groningen, voetbalt weliswaar wisselvallig, maar de resultaten zijn constant en goed. De andere ploeg, VVV dus, haalt nauwelijks aansprekende resultaten en wist ook voetballend zelden te overtuigen. Het zit daarom dik in de problemen. Kat in ‘t bakkie dus voor de FC…

Supportersvereniging FC Groningen vindt ambassadeur in Arjen Robben

Prachtig nieuws voor de supportersvereniging van FC Groningen: Arjen Robben wordt hun ambassadeur.

Voorzitter John Schurer maakt het nieuws gisteren bekend op een algemene ledenvergadering. Het zal spannend zijn geweest of ex-FCer Robben z’n jawoord zou geven. Maar met gepaste trots kon Schurer gisteren melden dat dat inderdaad het geval is. Robben, die bij Bayern München op zich genoeg aan z’n hoofd heeft, heeft altijd de band met FC Groningen zo goed en zo kwaad mogelijk heeft weten te behouden. Gisteren kreeg dat dus een extra element.

De derby nader belicht in Voetbal International

In de vandaag verschenen Voetbal International staat een mooie repo over FC Groningen – SC Heerenveen.

Ik bewaar goede herinneringen aan die wedstrijd (knipoog) dus wat mij betreft blik ik er de hele week nog op terug!

‘Eigenlijk zijn deze twee clubs identiek’, dat is de kop van het artikel. Het is Arnold Kruiswijk die het ergens zegt. De verdediger kan het weten, hij speelde immers aan beide kanten. De uitstraling en de cultuur zijn vergelijkbaar, volgens Kruiswijk. Nuchterheid wordt ook genoemd. Natuurlijk zijn er ook verschillen, ook daar wordt op ingegaan.

Veel opvallende zaken rond FC Groningen – SC Heerenveen

Er waren gisteren opvallend veel opvallende zaken rond en om de wedstrijd FC Groningen tegen SC Heerenveen. Ik ga ze gewoon allemaal even bij langs.

Zo was daar de ontvangst van Ron Jans. Een erehaag bij binnenkomst werd z’n deel. Iets dat door de ex-FCer erg gewaardeerd werd. Als je aan één gezicht kunt aflezen of hij wel of niet iets meent, dan is het dat van onze vorige trainer. De complimenten voor deze ontvangst waren gemeend. Of ik moet me sterk vergissen. De ontvangst zelf was wat mij betreft gepast, mooi en terecht. In z’n kielzog was er natuurlijk ook een weerzien met Raymond Libregts en Arnold Kruiswijk, maar dat viel wat minder op.