Categorie: "Filmpjes"

Garcia-Garcia: “How Could He Leave?”

Kom ik daar zomaar een clip tegen van een band die Garcia-Garcia heet, die dan ook nog eens het nummer “How Could He Leave?” spelen!

Dat vraagt natuurlijk om een post op fcgroningen.blog.nl. De band komt overigens uit Groningen. Ze maken niet meteen muziek die door duizenden FC Groningen-fans meegebruld zal worden. Het klinkt zelfs behoorlijk triest. In hoeverre dit aansluit bij het gevoel over ‘onze’ Gonzalo Garcia Garcia laat ik graag aan jullie over.

Het nummer is gemaakt voordat ‘het gedoe’ rond Garcia ontstond. Deze band had blijkbaar een vooruitziende blik. De bandnaam zal geen toeval zijn. Klik even verder als je het clipje wilt zien.

Nee dus…

Ik kreeg laatst een mailtje van lezer @kees, vaste klant op deze blog, die een leuk linkje wilde delen. Waarschijnlijk hebben jullie ‘m intussen al gezien, maar leuk is-ie inderdaad. En een beetje tragisch ook. Beetje erg…

FC Groningen swingt de pan uit!

Ik kwam een bijzonder filmpje tegen op You Tube. Een muzikant in een shirt van FC Groningen, dat kom je niet vaak tegen.

Even dacht ik dat Hennie Meijer z’n voetbalschoenen had ingeruild voor een gitaar. Maar dat is niet zo. Het is Mick Collins van de Amerikaanse band The Gories. Vorig jaar speelden ze in Groningen. Bij poppodium Vera lopen vast FC-fans rond die de beste man in het shirtje hesen. Dat leverde het volgende rockende clipje op (van uploader RDHandsum):

Denni Avdic nieuwe naam in geruchtencircuit

Er duikt weer een nieuwe naam op in het geruchtencircuit van de transferwereld. FC Groningen zou geïnteresseerd zijn in de Zweedse spits Denni Avdic.

Niet altijd noem ik hier elke naam die op een of andere manier met de FC in verband gebracht wordt. Is een beetje een gevoelskwestie; als het heel vaag aanvoelt stop ik het in de ijskast. De geruchten zullen in de laatste weken van de transfer window alleen maar toenemen. Maar deze Denni Avdic wil ik wel onder jullie aandacht brengen.

Fandi, Parel van Maleisië

Dat noem ik nou een leuke verrassing: Fandi Ahmad zal zondag op de Open Dag van FC Groningen meedoen met Oud FC Groningen!

Je mag het zelfs een tropische verrassing noemen. Fandi komt uit Singapore, hij draagt de fantastische bijnaam de “Parel Van Maleisië”.  Tussen 1983 en 1985 speelde hij in het groen-wit, samen met bijvoorbeeld Wally Waalderbos, Erwin Koeman, Adri van Tiggelen, Rob MacDonald en Ron Jans. In die korte tijd werd hij een publiekslieveling in het Oosterpark.

Reportage Portugal-trip FC Groningen

RTV Noord maakte in de persoon van Karel-Jan Buurke een sfeerverslag van de Portugal-trip van FC Groningen. Dat staat nu online.

Buurke begint met de lange reis en staat even stil bij het historische Europacupduel tussen FC Groningen en Vitoria Guimaraes. Ivens, Kieftenbeld en Tadic worden geïnterviewd, en natuurlijk ook Pieter Huistra. Tadic wil opnieuw niet zelf iets zeggen over zichzelf, Huistra ziet nog verbeterpunten maar is tevreden over de huidige stand van zaken van z’n selectie.

Dusan Tadic interviewfilmpje

Ook Dusan Tadic kreeg ik eergisteren voor de camera. In een kort interview ging het vooral over de eerste indrukken bij FC Groningen.

Verwacht geen diepgravend gesprek (taal is ook zoiets…). Maar we krijgen toch even een indruk van de persoon Tadic. Ik bleek trouwens geen flitsende acties van de training gefilmd te hebben. Maar die gaan we ongetwijfeld nog zien in Euroborg!

Klik verder voor het interview met Dusan Tadic:

Koen van de Laak interviewfilmpje

Ook aanvoerder Koen van de Laak was gisteren zo vriendelijk om me even te woord te staan voor de camera. Dat ging over de ambities van FC Groningen voor dit seizoen, en hoe hij denkt wat het tactische plan daarvoor is.

Morgen kun je hier een derde interviewfilmpje met Dusan Tadic verwachten, en wellicht nog wat sfeerbeelden van de training. Nu ga ik eerst even kijken hoe Duitsland met 3-1 wint van Uruguay.

Even klikken voor het interview met Koen van de Laak:

Pieter Huistra interviewfilmpje

Terwijl FC Groningen in een ongetwijfeld bloedjeheet Haren de eerste serieuze testcase afwerkt tegen de Denen van FC Midtjylland, zit ik thuis ook te zweten bij het monteren van filmpjes en het uploaden naar You Tube. Het zijn keuzes die je maakt…

Maar hier is dan het beloofde interview met Pieter Huistra. Ga ik meteen weer even verder met deel 2, en dat wordt een korter interview met aanvoerder Koen van de Laak. Over een uurtje of twee is You Tube klaar met de verwerking. Ik heb overigens even een speciaal YT-kanaal gemaakt, PacoFCG is de username.