Denni Avdic nieuwe naam in geruchtencircuit

Er duikt weer een nieuwe naam op in het geruchtencircuit van de transferwereld. FC Groningen zou geïnteresseerd zijn in de Zweedse spits Denni Avdic.

Niet altijd noem ik hier elke naam die op een of andere manier met de FC in verband gebracht wordt. Is een beetje een gevoelskwestie; als het heel vaag aanvoelt stop ik het in de ijskast. De geruchten zullen in de laatste weken van de transfer window alleen maar toenemen. Maar deze Denni Avdic wil ik wel onder jullie aandacht brengen.

Al was het alleen maar omdat het als fan gewoon leuk is om je voor te stellen hoe zo’n speler het hier zou doen. Zou hij passen in het spelletje? Is het er eentje die de club verder gaat helpen, sportief en financieel? Maar in dit geval is het nog iets meer.

Zo zei algemeen directeur Hans Nijland op de Open Dag dat twee scouts op dat moment in Zweden waren om een speler te bekijken. Dat doen deze constant, in de meeste gevallen leidt het niet daadwerkelijk tot een transfer. Veel wordt bekeken om snel actie te kunnen ondernemen mochten er spelers vertrekken. En wellicht zaten ze een paar weken geleden een andere Zweed te bekijken? Maar misschien is 1 plus 1 toch 2 in het geval van Avdic?

Op You Tube zag ik een -om het op z’n Van Basten‘s te zeggen- interessante speler. Jonge kerel, lang en sterk. Hij doet me aan Bas Dost denken. Met z’n 15 doelpunten in 18 wedstrijden voor Elfsborg is het logisch dat de 21-jarige, geboren Bosniër in de belangstelling staat. Hij is hot. Ook Blackburn Rovers, West Bromwich Albion, AS Monaco, Ajax, AZ en SC Heerenveen staan allemaal op de lijst. Dan lijkt een voetbalhuwelijk tussen Advic en FC Groningen nog ver weg.

Maar Groningse koeien kunnen goed hazen vangen. Berg en Tadic zijn mooie voorbeelden van lastig te realiseren transfers. Is toch gelukt. Het verhaal is verder nog te vaag en te vers om het te hebben over hoe het financieel in elkaar steekt, en of de FC al dan niet uitgewinkeld was. Maar je afvragen of we deze speler erbij kunnen hebben is nu dus al heel leuk.

Dit filmpje op You Tube geeft een goed beeld van Denni Avdic, omdat het niet alleen een verzameling mooie doelpunten is:

(NB – Ik las het bericht in dit geval trouwens op de site van TV OOG. Die hadden als bron de Zweedse site FotbollsExpressen. Ook voetbalprimeur.nl maakt er melding van.)

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

26 reacties op “Denni Avdic nieuwe naam in geruchtencircuit

 1. ward

  Het filmpje maakt me nou niet echt warm.
  het laat me eerder behoorlijk koud.

    /   Beantwoorden  / 
 2. FC G

  Ja inderdaad, dit filmpje is niet echt goeie reclame

    /   Beantwoorden  / 
 3. herman

  vind hem niet zo dan is tadic vele malen beter

    /   Beantwoorden  / 
  1. pimhoofd

   zou die avdic er zeker wel bij willen hebben. Kracht, lengte gecombineerd met een goede balcontrole zoals in het filmpje te zien is (heb niet helemaal uitgezien). Naar de statistieken gekeken is het nog een afmaker ook. Ben benieuwd hoeveel hij zou moeten kosten en of de fc daadwerkelijk geinteresseerd is in hem. je ziet bij veel berichten als er een hele rij clubs genoteerd staat, dat h’veen, az en fc grunn er áltijd bij zitten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. FC G

    jaa want jij weet daar alles van !! :O

      /   Beantwoorden  / 
 4. meertn81

  mooie missers op dat filmpje :p

    /   Beantwoorden  / 
 5. Martijn

  De club van oud-Groninger Mathias Florén, die blijkbaar een stuk aanvallender speelt dan destijds bij FC Groningen. Zou die nog een duwtje in de rug kunnen geven?

    /   Beantwoorden  / 
 6. bart

  Het filmpje doet me denken aan Pedersen

    /   Beantwoorden  / 
 7. Monsterrr

  Scoort hij nu maar 1 maal in het filmpje?
  Ik vind hem wat onzeker van zijn zaak. Een echte spits weet dat die kopbal @4:43 erin gaat.

  Verder weinig balcontrole, vooral snel afspelen (wat een goede eigenschap is, in combinatie met eigen balcontrole). Ik mis het granqvist achtige geloop (gewals) over het veld met de bal.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Mark

  Nou, ik vind het ook maar zo, zo. Mocht er toch een aanvaller nodig zijn; stel je voor dat Matavz te veel goals maakt de komende wedstrijden, dan zat ik als vervanger toch meer te denken aan die Cleo van Partizan.

    /   Beantwoorden  / 
 9. René

  Als je 15 keer scoort zul je wel wat in je mars hebben. Ik ga mijn indruk van deze speler niet baseren op het filmpje, is meestal niet betrouwbaar. De scouts zullen wel weten wat ze doen. Lijkt me in ieder geval geen slechte zaak om een extra spits in huis te halen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Paco

  Ik vind het dus wel een goed filmpje. Geen flitsend promofilmpje (had gekund, 15 goals!), maar realistisch, incl. fouten. Zo zien scouts dit soort spelers ook.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   ja dat vond ik ook het positieve van dit filmpje. Geen samenvatting van enkel hoogtepunten. Daardoor krijg je vaak een volledig verkeerd beeld van een speler.

     /   Beantwoorden  / 
   1. FC G

    jaa echt fokking goed dat er niets goeds in dat filmpje staat ! nu moet hij wel goed zijn …

    het stelt gewoon niets voor

      /   Beantwoorden  / 
 11. wim

  Bekijk ook de andere filmpjes die Youtube geeft. Vooral de highlights van Elf-AIK. Daar krijg je wel een positiever beeld van deze Avdic dan in het eerste filmpje. Daar kreeg ik een Garcia gevoel van, maar wel van een Garcia met meer teamgevoel en één die wel meeverdedigt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Een wereldspits dus! :-)

     /   Beantwoorden  / 
 12. hallo

  ja zou hem ook graag hier zien
  een voordeel voor fc is dat wij al redelijk wat zweedse spelers hebben
  is wel aantrekkelijk voor hem met landgenoten voetballen in buitenland ;)

    /   Beantwoorden  / 
 13. Ruud

  Het is wel allemaal “tikkie terug”, Maar lichamelijk oogt het wel sterk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   het :)
   hij is geen voorwerp ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paco

    Hallo, prima Nl’s hoor, “het oogt sterk” (wat “hij” doet) ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. René

   ik denk dat je wat minder Knudde strips moet lezen :-)

     /   Beantwoorden  / 
 14. jan kwast

  fissiek supersterk,hij verliest geen bal,en raust overal doorheen,deze kunnen we goed gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Tsja, over dit NL’s ben ik dan weer minder te spreken. ;)

     /   Beantwoorden  / 
 15. hallo

  Blackburn haalt Bulgaarse spits
  ———————————-
  dus blackburn rovers valt al af :)

    /   Beantwoorden  / 
 16. Peter Weening

  Jong, sterk aan de bal, geeft af(!), kan koppen en als ie op een hoger niveau gaat trainen kan er nog veel meer uitkomen. Absoluut een meer dan aardige speler.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.