Categorie: "Het Oosterpark"

Fandi, Parel van Maleisië

Dat noem ik nou een leuke verrassing: Fandi Ahmad zal zondag op de Open Dag van FC Groningen meedoen met Oud FC Groningen!

Je mag het zelfs een tropische verrassing noemen. Fandi komt uit Singapore, hij draagt de fantastische bijnaam de “Parel Van Maleisië”.  Tussen 1983 en 1985 speelde hij in het groen-wit, samen met bijvoorbeeld Wally Waalderbos, Erwin Koeman, Adri van Tiggelen, Rob MacDonald en Ron Jans. In die korte tijd werd hij een publiekslieveling in het Oosterpark.

Mister FC Groningen

Morgen komt Jan van Dijk op bezoek. Een bijzonder moment; het wordt de eerste keer dat hij als trainer de Euroborg van binnen ziet. Ja, daar keek ik ook van op.

Johannes Hermannus van Dijk. Jan. Jantje voor vrienden en oud-ploeggenoten, Mister FC Groningen voor de rest. Hoeveel wedstrijden waren het ook al weer? Vierhonderd? Vijfhonderd? Zeven seizoenen op de bank bij de FC als assistent- en hoofdcoach, met als hoogtepunt de promotie van de Totodivisie naar de Eredivisie.

Milko de Magiër

Zit je wat te surfen op het web, stuit je zomaar op een paar leuke filmpjes van Milko Djurovski!

Volgens de laatste berichten is hij trainer van NK Drava in thuisland Macedonië. Dan kun je voorzichtig zeggen dat het toch nog goed gekomen is. Want onvoorspelbaar, onhandelbaar, ongedisciplineerd, ongeschoren, maar op het veld vooral onnavolgbaar, dat was Milko.