Categorie: "Het Spelershome"

Nieuwe twijfels om pechvogel Petter

Van een dikke nederlaag wordt je niet vrolijk als fan van FC Groningen. Maar de ellende was nog te overzien geweest als ik niet het zoveelste stukje over Petter Andersson en z’n knieën had moeten tikken.

Dat is pas om echt mistroostig van te worden. Gisteren was het opnieuw mis. Weer dat gestrek en getrek, met weer een knie. Weer die onzekerheid aan de kant en op de tribune. En helaas ook weer een trieste afgang richting een lege kleedkamer.

Menselijk gebaar in zakelijke voetbalwereld

FC Groningen heeft vandaag een kant laten zien die in het moderne voetbal niet vanzelfsprekend is: door het contract met de geblesseerde Koen van de Laak met een jaar te verlengen werd het menselijke boven het zakelijke verkozen.

Bij een speler die aan het revalideren is van een zware blessure en wiens contract afloopt is contractverlenging niet de meest logische optie. Daar zitten risico’s aan, zeker bij een speler die -met alle respect- op leeftijd begint te komen. Maar FC Groningen laat dus andere motieven meewegen. Dat ik dat mooi vind schreef ik hier eerder al.

Acht internationals bij FC Groningen

Liefst acht spelers van FC Groningen hebben een uitnodiging van hun respectievelijke bondscoaches gehad. Ook dat is een teken dat de Trots van het Noorden in de lift zit.

Da’s gewoon bijna een halve wedstrijdselectie. Er zit zelfs een reservespeler (lang geleden dat ik dat woord zag…) bij. Voor de marktwaarde van al die spelers is dit natuurlijk prima. Een Tim Matavz die er ook buiten Nederland af en toe een paar inprikt, het speelt allemaal mee als het om de knikkers gaat. En ook voor het vertrouwen en de ervaring is het goed dat clubspelers bij de beste spelers van hun land horen.

Spitsenbal: Matavz, Dost, Gerndt

De transferwindow loopt vandaag af. Elke voetbalfan leeft nog even tussen hoop en nagelbijten. Dat geldt ook voor een FC Groningen-fan, al heb ik wel eens meer op m’n nagels gebeten in dit soort periodes. Het is wat dat betreft vooral veel gedoe om spitsen: Matavz, Dost en Gerndt.

Spitsen als speelbal van voetbalmiljoenbedrijven… De toekomst van Tim Matavz is helder: de officiële bevestiging van de clubs ontbreekt nog altijd, maar de Sloveen gaat gewoon in juni voor 7+ miljoen naar SSC Napoli. Een transfer waar vooral een positief gevoel bij overblijft. Het is niet realistisch om de topscorer langer te (kunnen) behouden als dat soort bedragen ter sprake komen. Ik zie het half jaartje extra als bonus. Zeker na gisteren.

Blessure Petter Andersson lijkt mee te vallen

We zijn weer een paar uur verder na SC Heerenveen – FC Groningen, de details van de nieuwe blessure van Petter Andersson moeten nog duidelijk worden. Maar het ziet er naar uit dat de schade meevalt.

Een rondje langs de verschillende sites, blogs en oude media leert dat het zeker niet om gescheurde kniebanden gaat. Daarmee is het ‘worst case scenario‘, eentje dat de onfortuinlijke Andersson al twee keer eerder meemaakte, van de baan. Maar wat is het wel?

‘Matavz na dit seizoen naar SSC Napoli’

“Tim Matavz vertrekt na dit seizoen naar SSC Napoli.”

Dezelfde bron die gisteren met de juiste info over de gesprekken van FC Groningen, Napoli en Matavz kwam is ditmaal ook de leverancier van het nieuws. Verdere informatie ontbreekt, vandaar dat ik toch heb afgewacht of het elders bevestigd zou worden. Helemaal 100% is dat nog niet het geval, maar ook @Transfergerucht op Twitter heeft het zojuist geplaatst. Dan weet je dat het bericht zich snel zal verspreiden.

Ook Tim Sparv blijft positief

Een korte blog over Tim Sparv, de Finse middenvelder van FC Groningen. Voetbal International stelde hem vijf vragen. Een mooie aanleiding om een stukkie over te tikken.

Dan kan ik namelijk ook meteen nog eens zeggen dat ik fan ben van de Fin. De stille motor van de FC, de longen van het team, de onzichtbare kracht; je kunt veel mooie omschrijvingen verzinnen om hem lof toe te zwaaien. Langzaam -heb ik het idee- lijkt Sparv ook het stadium van stil en onzichtbaar te ontgroeien.

Tim Matavz naar SSC Napoli?

Een niet nader te noemen bron meldt zojuist dat FC Groningen en SSC Napoli met elkaar aan tafel zitten om een transfer van Tim Matavz te sluiten.

Volgens de bron zou er een bod van 7 miljoen euro gedaan zijn door de Italiaanse club, die al vanaf het eerste moment in beeld is als een serieuze gegadigde om Matavz in te lijven. Er zou alleen nog onduidelijkheid zijn over de vraag of Matavz het seizoen hier afmaakt, of dat hij per direct vertrekt.

Over de betrouwbaarheid van de tip tast ik nog wat in het duister, vandaar ook het vraagteken achter de titel boven dit stuk. Het is dus een gerucht, dat gevoelsmatig wat mij betreft ook waar kan zijn. Vandaar dat ik deze blog schrijf.

Korte berichten FC Groningen

“Tijd is een schoft”, zo heb ik iemand eens horen zeggen. Daarom nu kort achter elkaar wat berichten over FC Groningen waar ik normaal gesproken wellicht wat meer aandacht aan had besteed. Net voordat ik op ‘enter’ wilde drukken kwam er nog een opmerkelijk bericht binnen. Dat vind je als laatste korte bericht.

Vers van de pers is de monsterzege van Jong FC Groningen, uit bij Jong Vitesse/AGOVV. 1-5 werd het in Arnhem! Twee verschillende helften, zo blijkt uit het verslag op de site van FC Groningen. Een 1-0 achterstand werd na rust omgebogen, met name door Mamedov, die een echte hattrick scoorde. De andere twee doelpunten werden gemaakt door Keurntjes en Van Hezel. De beloften zetten de goede lijn dus gewoon door. De achterstand van de nummer twee op koploper Jong PSV is echter nog altijd negen punten.

Jones: vijf jaar, 750 duizend euro

Matias Jones heeft vanochtend z’n handtekening gezet onder het contract dat hem voor vijf jaar aan FC Groningen verbindt.

De details over de transfer werden een uurtje geleden bekend gemaakt op de site van FC Groningen. De Uruguayaanse aanval heeft -zo lees ik daar- 750 duizend euro gekost. Dat is tegenwoordig een bedrag dat niet veel clubs op kunnen brengen. FC Groningen deed het wel. Het is een teken dat het op financieel vlak allemaal dik in orde is op dit moment.