Jones: vijf jaar, 750 duizend euro

Matias Jones heeft vanochtend z’n handtekening gezet onder het contract dat hem voor vijf jaar aan FC Groningen verbindt.

De details over de transfer werden een uurtje geleden bekend gemaakt op de site van FC Groningen. De Uruguayaanse aanval heeft -zo lees ik daar- 750 duizend euro gekost. Dat is tegenwoordig een bedrag dat niet veel clubs op kunnen brengen. FC Groningen deed het wel. Het is een teken dat het op financieel vlak allemaal dik in orde is op dit moment.

Maar misschien geeft de FC ook al vast geld uit dat later in de transferwindow nog opgestreken gaat worden? Met andere woorden: zijn Veldmate en co. achter de schermen toch al behoorlijk gevorderd als het gaat om de verkoop van een speler…? Jammer dat jij en ik alleen maar kunnen zien wat er uiteindelijk door de draaideur komt. Maar het is tegelijkertijd ook deel van de spanning die voor een echte fan ook buiten het veld aanwezig is.

Hoe dan ook, Jones is binnen. Met de kanttekening dat er nog een medische keuring moet volgen. Daarvoor is men afhankelijk van een toernooi dat aan de andere kant van de wereld wordt gehouden. Jones speelt namelijk met Uruguay Onder-20 op dit moment om het Zuid-Amerikaans kampioenschap dat in Peru wordt georganiseerd. Op het moment dat het toernooi voor Jones en z’n teamgenoten voorbij is kan de keuring volgen.

Dat lijkt snel te kunnen gaan gebeuren, want met 1 punt uit twee wedstrijden lijken de kansen op een lang toernooi voor de Uruguayaanse beloften al behoorlijk geslonken. Of hij dan meteen aansluit bij de groep is dus afhankelijk van het vertrek van huidige FC-spelers. Gaat er iemand weg, dan komt Jones meteen. Zo niet, dan wordt het ‘normaal’ na het lopende seizoen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

11 reacties op “Jones: vijf jaar, 750 duizend euro

 1. Doornbosch

  Ik zie er naar uit. Altijd leuk dit soort verassingen. Als hij 70% brengt van hetgeen suarez bracht, is het al een versterking.
  En net als jij zegt, er gebeurt achter de schermen veel meer dan wij kunnnen vermoeden.
  Als grangvist en matavs maar niet vertrekken. In ieder geval grangvist niet. Dan zie ik het gebeuren, dat we van een gedeelde 3 plaats zakken uiteindelijk naar een 7 e.
  Als matavs dreigt te vertrekken, hebben ze waarschijnlijk nog wel een spits op het lijstje staan, waar ze nu al mee bezig zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Niemand is onvervangbaar. Mooie uitspraak. Matavz creëert zelf veel, maar de spitsen van de FC (Berg/Suarez/Nevland) scoren ook veel vanuit teamprestatie. Als eindstation zeg maar.
   Met Ivens staat de ‘nieuwe’ leidinggevende figuur achterin al klaar. Dat is mede de kracht van Granqvist.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Doornbosch

    Nee, niemand is onvervangbaar. Maar in het geval dat grangvist vertrekt, moet je wel eerst weer een verdediger inwerken. En dat gaat zo wie zo punten kosten. Een nieuwe speler, hoe goed dan ook, is niet gelijk ingespeeld op het team en moet wennen aan het spelsysteem. En mist automatismen.
    Een goede aanvaller, zal eerder ingewerkt zijn is mijn idee.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

     Eens. Gaat ook wel punten kosten denk ik. Vraag is ook wat er bij de concurrentie weggaat. Jansen bij Roda om maar wat te noemen.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Martijn

  “750 duizend euro. Dat is tegenwoordig een bedrag dat niet veel clubs op kunnen brengen.”

  Is het zo extreem slecht gesteld in Nederland qua financiën?

  Jammer dat hij niet dit seizoen te zien zal zijn (uitgaande van geen verandering in de huidige ploeg)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Mark van Rijswijk zei het bijv. op z’n Twitter ook nog eens. Investeren op zich is al goed, veel clubs moet snijden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    …en @Paco:daarbij zijn er contouren zichtbaar van een A-selectie en een B-selectie: op (bijna)alle plaatsen zijn nu twee gelijkwaardige spelers voorhanden – alleen de spits en R-flank nog niet – en je zou dus kunnen zeggen dat hierin ook al een stap vooruit-in de continuiteit is gezet. Een jaar terug hadden we soms onder Jans(met al die blessures) een bank van 3(van de 5) jong-FC Groningen spelers: nu kan je zo Pedersen, Andersson, Femi, Bacuna en Veldmate erin zetten zonder een zwakke selectie te hebben!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

     @Kees Dat is nog een mooie en nauwelijks genoemde factor: brede bank. Ik zag vanavond Jack Tuyp nog even in actie…

       /   Beantwoorden  / 
 3. theoreticus

  Is Matias Jones niet het buitenkansje waar Nijland over sprak?
  Er zouden geen aankopen worden gedaan mits er zich een buitenkansje voordeed.
  Ik hoop dat Jones deze periode al komt , kan hij al aan ons fijne klimaat en voetbalcultuur wennen.
  Even iets anders: volgens mij is het nu zo dat Petter 1e vervanger voor Tadic is en ik vind Tadic heel erg goed maar ik zou ook graag Petter in de basis zien.
  Geachte consumentenman; kan dat geregeld worden?

    /   Beantwoorden  / 
 4. jphan emmen

  fc twente ole ole groningen bbbbbbbbbbboooooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Is de dierentuin weer open?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.