Korte berichten FC Groningen

“Tijd is een schoft”, zo heb ik iemand eens horen zeggen. Daarom nu kort achter elkaar wat berichten over FC Groningen waar ik normaal gesproken wellicht wat meer aandacht aan had besteed. Net voordat ik op ‘enter’ wilde drukken kwam er nog een opmerkelijk bericht binnen. Dat vind je als laatste korte bericht.

Vers van de pers is de monsterzege van Jong FC Groningen, uit bij Jong Vitesse/AGOVV. 1-5 werd het in Arnhem! Twee verschillende helften, zo blijkt uit het verslag op de site van FC Groningen. Een 1-0 achterstand werd na rust omgebogen, met name door Mamedov, die een echte hattrick scoorde. De andere twee doelpunten werden gemaakt door Keurntjes en Van Hezel. De beloften zetten de goede lijn dus gewoon door. De achterstand van de nummer twee op koploper Jong PSV is echter nog altijd negen punten.

Bas Dost. Toch nog even een paar woorden. Die zou, zo vertelde iemand me via the inbox ([email protected]), gezegd hebben wel trek te hebben om bij de FC aan de slag te gaan. Tegelijkertijd kwamen er berichten over interesse uit Rotterdam. Van het -in meerdere opzichten- noodlijdende Feyenoord. Geen cent te makke, maar dat maakt blijkbaar niet uit… Dost zou, zo werd ook gisteren bij Studio Voetbal gezegd, betaald kunnen worden omdat El Ahmadi eerst verhuurd, en daarna verkocht wordt. Ook Ajax wordt steeds vaker genoemd als eventuele transfer-concurrent van de FC.

Dichter bij huis: Fredrik Stenman zou volgens fcgonline.nl zelf het meeste voelen voor contractverlenging bij FC Groningen. Daar was wat verwarring over, maar volgens Stenman (op fcgonline.nl) is z’n zaakwaarnemer daar debet aan. Die speelt het normale zakelijke spel dat bij contractbesprekingen hoort en waar de speler in kwestie, in dit geval dus Stenman, enigszins bij aan de zijlijn staat. Net als bij het bericht over Ivens zou het hier gaan om info die persoonlijk door een contact van de collega-bloggers opgetekend is.

En helemaal vers van de pers is het bericht dat VFL Wolfsburg een bod van 12 miljoen gedaan heeft op Papiss Cisse, aanvaller van SC Freiburg. Dat bericht staat hier op goal.com. Als die deal rond komt (aannemelijk, lijkt me…) zou het betekenen dat er door de naam van Wolfsburg een streep getrokken kan worden als het gaat om Tim Matavz. Dat zijn ook letterlijk de woorden van tipgever BW, waarvoor ik hierbij “thx!’ zeg. (UPDATE 00:00u: lezer @Goliath wees me er op dat dit bericht gisteren al hier stond. Waarvan akte.)

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

43 reacties op “Korte berichten FC Groningen

 1. GJ

  heerlijk toch zoon transfer periode!? heb je al zere vingers van het typen paco? :P

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Ik tik toch ook al aardig wat in real life. Wordt ik wel eens beetje getikt van. :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    @Paco: vertel dan gelijk ook eens over een eventueel ochtendhumeur, je kapotte auto, verwerpelijke haat-mails en weggelopen huisdieren bij jou! ….?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

     Ik gooide gisteren 1 denkbeeldig setje darts (3 legs) uit met 50 pijlen.

       /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Dan was het alleen mijn pers die vers was… Had het snel gecheckt, kwam daarbij op de engelstalige versie van vandaag. En had het verder nergens gezien. Vandaar. 5 Punten voor jou :) (en laat maar komen in m’n mailbox [email protected])

     /   Beantwoorden  / 
 2. hallo

  fcgonline zegt nu dit
  ——————————
  UPDATE dinsdag 25 januari 2011: Dagblad van het Noorden: Napoli en vermoedelijk Wolfsburg hebben bod uitgebracht op Tim Matavz; Duitse pers: vraagprijs voor Tim Matavz is EUR 7 miljoen
  —————————-
  vraagprijs is dus omhoog gegaan
  als die vertrekt willen ze dus het hoogst mogelijke bedrag hebben
  waarschijnlijk om gelijk een goeie spits terug te kunnen kopen

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   de vraagprijs zal nooit omhoog gaan…eerder ( denk aan de vraagprijs van Suarez = 30 milj !!) noemt men eerst een heel hoog bedrag, bijvoorbeeld 8,5 – 9 miljoen, en dan zakt men gaandeweg de onderhandelingen…maar ik denk dat als Matavz NU weggaat, hij wel €6,5 miljoen kan opbrenegen…het is immers een niet-gewenste situatie -sportief gezien- zo’n plotse transfer! voor de FC; ook dat heeft zijn prijs: het laatste gerucht dat Matavz weliswaar verkocht wordt, maar nog blijft spelen voor FC Groningen, dit lopende seizoen, is een mooi drukmiddel (argument) op de prijs-onderhandelingen, vanuit het Groningse perspectief.

     /   Beantwoorden  / 
 3. herm

  rotjeknor komt toch niet bij de eerste 4 twente rules!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. herm

  hhahahaahahahahaa 1-2 jankooooooooo

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Wel wat laat, niet? Dombo!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    je moet die zielige Parkinsonpatient negeren, joh, zijn vinger blijft haken op de keyboardtoets en verder is hij niet bijster taal-onderlegd: hahahahahahah: gevalletje voor dementenzorg!

      /   Beantwoorden  / 
    1. appie happie

     hahahahahahahhahahahaah maar dat is ook enigste wat ze daar kunnen..verder heb ik geen moeite met twente…heb liever zondag de 3 punten mee uit…abs hut.

       /   Beantwoorden  / 
 5. fcg fan

  Sparv weer bij de selectie woensdag! Dat scheelt toch een slok op een borrel als die vent er niet is! een belangrijke kracht voor de FC

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   en ik denk dat Holla er dan naast komt te staan, met Andersson er zeker een halve wedstrijd bij, Garcia viel zondag tegen Twente m.i. wat tegen op nummer 10, wie weet wordt hij toch weer matchwinnaar!

     /   Beantwoorden  / 
   1. GJ

    wrm zou je holla er uit halen terwijl hij tegen twente juist weer eens een goeie wedstrijd speelde?

      /   Beantwoorden  / 
    1. fcg fan

     Sparv zit bij de ‘achttien’ maar zit nog gewoon op de bank! Tegen Twente vond ik Holla inderdaad heel sterk spelen en was Hiariej erg slecht bezig. Ik verwacht dan ook dat Sparv, Hiariej dan zal vervangen. Op de aanvallend middenveld zal ik Thomas laten staan, die speelde naar mijn mening een goede partij tegen Twente. Ook zal ik Keurntjes voor op linksbuiten een keer meenemen! En laat Gonzalo en Petter de strijd maar aangaan op 10, of op rechts.

       /   Beantwoorden  / 
     1. fcg fan

      Dan hebben we de dodelijkste voorhoede, zonder twijfel. En die Mamadov, wat is dat voor speler?

        /  
   2. Noordeling

    Sparv zal woensdag de plaats innemen van Hiariej.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Goliath

     En hoe kom je aan die wijsheid? Volgens de trainingreportage op FCG Online speelt Hiariej namelijk gewoon.

       /   Beantwoorden  / 
 6. theoreticus

  Ik had het al eerder gevraagd maar geen antwoord gekregen vandaar nogmaals: Verdient de Fc nog iets aan een transfer van Suarez?

  Overigens denk ik dat 7 miljoen voor Matavz in het huidige economische klimaat de hoofdprijs is.

  Zowiezo waardeloos, die transferramen in de winter. Al is de zomer transferperiode helemaal belachelijk. Je bent al bijna een maand aan het voetballen en nog weet je niet of je speelt met de selectie waar je een jaar mee wilt spelen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. GJ

   Groningen krijgt 1 % voor suarez…

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    Bij de transfer van Luis Salaris naar 020 is door de FC-Groningen bedongen dat buiten transfersom, naar ik meen 8,5 miljoen euro, bij goede prestaties van 020 in de daarop volgende 2 (3?) jaar nog een miljoen naar de FC-Groningen overgemaakt zou worden. Nu, we kennen allemaal de prestaties van 020, dus dat miljoen zal er wel niet komen. Bij doorverkoop van Luis Salaris vangt de FCG ook geen pecentage van de transfersom. Doodeenvoudig omdat de FCG de opleiding van Luis Salaris niet heeft verzorgd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

     Bedankt Rob Roy, nou dan mag ie van mij tot st juttemis bij zijn droomclub wegteren.
     Toch apart dat met alle kritiek op Jans zijn omgang met ‘lastige’ spelers hij het altijd wel goed met Suarez kon vinden.

       /   Beantwoorden  / 
     1. rob roy

      @Theoreticus,
      Overigens lees ik net op Voetbalprimeur dat bij vertrek van Luis salaris bij 020 de FC-Groningen nog een “solidariteitsbijdrage” krijgt. Hoe men aan die wijsheid komt is mij een raadsel. Volgens mij is het niet anders dan dat ik hierboven heb beschreven. Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. het zou de FC Groningen wel mooi uitkomen natuurlijk. Elke cent is meegenomen.

        /  
    2. Paco

     Thx voor het antwoord RR! (en GJ)

       /   Beantwoorden  / 
    3. angela

     we krijgen 1%

       /   Beantwoorden  / 
   2. theoreticus

    zelf dacht ik 0% maar ik las fcgforum en daar berichtte iemand dat wij bij verkoop van Suarez nog geld van de neuzen krijgen.
    Zelf snap ik de reactie van Daniel niet helemaal; een percentage is toch een percentage van de centen of krijgen wij een percentage Suarez? (2 voortanden, linkerknieschijf?)

      /   Beantwoorden  / 
  2. rob roy

   Naar mijn inschatting staat, bij verkoop van Tim Matavs, de volgend spits al klaar om door de FCG gecontracteerd te worden.
   Als het dan maar op Zondag na de wedstrijd tegen die flutclub uit het Friese moeras is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    and who will that be? Dost, Molins of toch … En krijgt Mamadov nog wel de gelegenheid om zich in de slectie te spelen? De club leeft voorlopig, zeker als we vanavond Utrecht kunnen verslaan, en dat kunnen wij!

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob roy

     Inderdaad die Norair Mamedov schijnt een leuk spitsje te zijn. Maakt in Jong FC-Groningen geregeld z’n doelpuntjes. Nee, ik bedoel eigenlijk dat er wel een Zuid-Amerikaanse verrassing aan staat te komen of misschien wel een Scandinaviër. Als het Nordstrand maar niet is. Maakte vorig jaar weliswaar de enige goal tegen die friezen, maar verder was het eigenlijk niets. Als Timmy weg gaat laat ik mij verrassen door de TS. Heb er wel vertrouwen in.

       /   Beantwoorden  / 
    2. hallo

     morgenavond bedoel je

       /   Beantwoorden  / 
    3. Goliath

     Nou Rob… het was niks? Dat hebben we nooit kunnen zien want hij was op twee wedstrijden na aldoor geblesseerd!

       /   Beantwoorden  / 
    4. rob roy

     Dat bedoel ik nou. Het was niets omdat de man altijd geblesseerd was. Als hij een keer speelde(en dat was maar zelden) was het wel aardig wat hij deed, met als hoogtepunt die goal tegen de friezen, maar voor de rest……….nou ja, hij speelt hier niet meer dus het is eigenlijk van geen belang hier nog verder over door te bomen. Gedane zaken nemen gee keer. Op naar de volgende spits. Hopelijk een groeibriljantje.

       /   Beantwoorden  / 
 7. GJ

  di 25 jan 2011, 23:34
  Vertrek Stenman bij Groningen dreigt Van onze sportcorrespondent?
  GRONINGEN – FC Groningen dreigt na dit seizoen afscheid te moeten nemen van Fredrik Stenman. Groningen wil graag door met de 27-jarige verdediger, maar Stenman gaat niet in op het voorstel om zijn contract te verlengen.

  „Fredrik wil naar een grotere competitie dan de eredivisie”, zegt zijn zaakwaarnemer Patrick Mörk. „Groningen heeft nu niet onze prioriteit. Wij willen eerst kijken of er andere mogelijkheden zijn, voordat we met hen gaan praten. Dit is een mooie kans voor Fredrik om een stap te maken. Er wordt met verschillende clubs gesproken

  telegraaf

    /   Beantwoorden  / 
  1. angela

   raar, want op de training zei hij nog: zoals het er nu naar uitziet blijf ik.

     /   Beantwoorden  / 
  2. hallo

   ja gister las ik nog dat stenman graag bij groningen wil blijven
   maar dat zijn zaakwaarnemer dat zo naast zich neergelegd heeft
   maar dat is niet stenman zijn keus
   de zaakwaarnemer probeerd op deze manier gewoon zo hoog mogelijke voorwaarden te krijgen van fc groningen
   dus ja is gewoon afwachten
   maar al sinds begin van de onderhandelingen lees ik altijd
   dat stenman graag wil blijven
   dus denk wel dat dit gewoon goed komt
   alleen die zaakwaarnemer voert de druk op deze manier wat op

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    en ik meen me te herinneren dat Stenman nou niet het slechtste contract had van de selectie! Ik denk dat hier een m oeilijke sitiatie ontstaat, want Groningen zal minimaal bij salarisverhoging een verlenging van nog eens twee jaar-tot 2013 dus-eisen, en zal de gelimiteerde afkoopsom zeker op het niveau van Granqvist leggen: 3 miljoen dus. Hetzelfde gaat voor een eventuele komst van Dost gelden: de laatste berichten ( woensdag, FCGOnline ) wijzen op een toenadering/contact van FC Groningen naar Heerenveen toe: die 1 miljoen tussen vraagprijs en het plafond van FCG, DAT IS NOG TE OVERBRUGGEN ( WATER IN DE WIJN -van beide kanten, maar de salariseisen van deze jonge gasten zijn tegenwoordig exorbitant. En Nijland weet heel goed hoe het is gegaan met Feyenoord, Vitesse, Roda en andere Eredivisieclubs: dus hier zal het vooral om gaan: Bas Dost moet zich nog bewijzen ( vooral met zijn sociale houding in de selectie ) en dan kan hij na een of twee top-seizoenen voor hogere transfer weg…daar heeft zowel FC Groningen als Dost baat bij!

      /   Beantwoorden  / 
    1. GJ

     als dost of heerenvee te veel vraagt nemen we toch lekker een ander? we gaan toch niet krom liggen om perse dost te kunne halen. ik denk trwns wel dat hij hier prima zal passen! we hebbe goeie buitenspelers en hij is een echte spits (8 goals in 15 wed ofzo?) en ik denk dat pieter hem wel op eeen goeie manier op zn donder kan geven. ik wil hem er wel bij hebben maar niet tegen elke prijs, want als hij hier ook mislukt is hij nog minder waard dan zn voetbalplaatje bij de appie.

       /   Beantwoorden  / 
    2. theoreticus

     Een gelimiteerde transfersom van 3.000.000 Euro voor een linksback, poeh , da’s een boel , vroeger hoorde je wel dat je aanvallers koopt en verdedigers zelf opleidt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      Nou laten we zeggen boven de 2 miljoen: de man is ervaren, 27 meen ik, en maakt weinig fouten. maar hij zat bij de best verdieners bij de FC, want zijn komst voor de kredietcrisis ( en salarisplafond )

        /  
 8. kees

  OFF-topic: de On-line veiling van Stichting “Doe een Wens” van 18 gesigneerde en in die thui- wedstrijd tegen Excelsior gedragen shirts van FC Groningen-spelers, is vanavond (donderdag) gesloten: en heeft €4280,- opgebracht!!! Heb ook nog meegeboden, trouwens…op het (gele)shirt van Luciano,nr 28 !! :D

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   mijn typvingers beginnen te weigeren: shirt van Luciano draagt rugnummer 26 trouwens

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.