Spitsenbal: Matavz, Dost, Gerndt

De transferwindow loopt vandaag af. Elke voetbalfan leeft nog even tussen hoop en nagelbijten. Dat geldt ook voor een FC Groningen-fan, al heb ik wel eens meer op m’n nagels gebeten in dit soort periodes. Het is wat dat betreft vooral veel gedoe om spitsen: Matavz, Dost en Gerndt.

Spitsen als speelbal van voetbalmiljoenbedrijven… De toekomst van Tim Matavz is helder: de officiële bevestiging van de clubs ontbreekt nog altijd, maar de Sloveen gaat gewoon in juni voor 7+ miljoen naar SSC Napoli. Een transfer waar vooral een positief gevoel bij overblijft. Het is niet realistisch om de topscorer langer te (kunnen) behouden als dat soort bedragen ter sprake komen. Ik zie het half jaartje extra als bonus. Zeker na gisteren.

Bas Dost is een ander verhaal. Een verhaal waarin FC Groningen steeds minder in voorkomt. Vandaag dient een arbitragezaak waarin Dost en z’n zaakwaarnemer een overgang lijken te willen forceren naar Ajax. Een centrale rol daarbij speelt ex-FC trainer Ron Jans. Een ongewilde rol, zoals je hier kunt lezen. Een vervelende ook als je in een fase zit waarin er op het veld in Heerenveen allerhande herstelwerkzaamheden te verrichten zijn.

Opvallend is dat het weer de Amsterdammers zijn die bij zo’n zaak betrokken zijn (Suarez!), maar ik heb verder niet de behoefte om me daar al te intensief op te richten. Een spits die iets op de spits drijft: we gaan vanzelf zien waar dat op uitkomt. De kans dat de toekomst van Dost toch in Groningen ligt lijkt me in ieder geval uiterst klein.

Dan is een eventuele komst van Alexander Gerndt een stuk realistischer. Het lijkt helder dat FC Groningen serieus werk van de Zweed wil maken. Dat kun je hier lezen bij de collega’s van fcgonline.nl. Volgens verschillende Zweedse media heeft FC Groningen zelfs al een bod uitgebracht. Het zou om 2,1 miljoen gaan, daar waar Helsingborgs IF zo’n 3,5 miljoen vraagt.

Dat ligt dus nog ver uit elkaar, zoals het hele proces nog in een weinig concrete fase zit. Althans, als het gaat om de berichtgeving. Met het aanblijven van Matavz tot de zomer is de urgentie ook weg voor de FC om snel te handelen. Hans Nijland houdt zich op de vlakte. Hij wilde recentelijk wel toegeven Gerndt een interessante spits te vinden. Om er aan toe te voegen dat er meer goede spitsen in Scandinavië rondlopen.

Het lijkt me daarom onwaarschijnlijk dat er vanavond voor 12 uur nieuws komt over Gerndt en FC Groningen. Dat zou zeer verrassend zijn. Als we het over verrassingen hebben, dan verwacht ik nog eerder nieuws over Andreas Granqvist. Daar zie ik nog het meest een sluimerend en stiekem transfertje opdoemen. Toch nog maar even nagelbijten dus.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

14 reacties op “Spitsenbal: Matavz, Dost, Gerndt

 1. kees

  en een paar potten extra zwarte koffie voor Nijland op kantoor

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Wordt wel een latertje voor Hans, hij zit nu nog in Italië. Misschien zit hij wel met Henk aan de chianti.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Nolio

  YES! Geen Dost naar Groningen. Beter.

    /   Beantwoorden  / 
 3. René

  Jammer dat Ajax weer zo wordt benoemd. Zie niet wat ze hier verkeerd doen. Dost goede speler, zou bij Groningen zeker niet misstaan. Die Nijland en consorten hebben het weer mooi voor elkaar. Wat een rendement van de investeringen. Uitstekende scouts. En dan ook nog 1-4, het kan niet op.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   @Rene Ik heb zelf weinig verstand van dit soort zaken, daarom zeg ik alleen dat het opvallend is, waarbij ik er aan toevoeg dat er gevoelsmatig iets ‘niet lekker’ zit bij me. Maar nogmaals, daar wil ik het ook bij laten.

     /   Beantwoorden  / 
 4. appie happie

  matavs niet naar napoli…volgens fcgonline ????? deal afgeblazen….

    /   Beantwoorden  / 
  1. meertn81

   leuk hé al die roddels en geruchten hehe we zaain het morgen wel ja!

     /   Beantwoorden  / 
 5. appie happie

  vanoavmd al mien jong…zou niet graag willen dat matavz nu weg zou gaan en wij niemend hebben om zijn plek in te nemen..dan baal ik wel..

    /   Beantwoorden  / 
  1. meertn81

   idd, plus dat als deze jongen de rest van het seizoen zijn goede spel volhoudt dan wel verbeterd gaat de prijs mss ook omhoog… win/win situatie denk ik zo haha

     /   Beantwoorden  / 
 6. Mark

  Ik krijg de indruk dat die Italianen buiten de kwaliteiten van Nijland en co. hebben gerekend; ms dachten ze dat onze FC het geld heel hard nodig zou hebben…? Dit geeft wat mij betreft ook aan dat ze Matavz niet per direct nodig hebben. Laat ze in de zomer maar weer langskomen in Grunn!

    /   Beantwoorden  / 
 7. GJ

  UPDATE maandag 31 januari 2011: “Deal afgeblazen; in juni wordt verder gepraat”

  Ilsussidiario, TUTTOmercatoWEB en Tutto Napoli melden zojuist dat er geen overeenstemming tot stand is gekomen tussen FC Groningen en SSC Napoli. Napoli wilde Matavz per direct overnemen en tot het einde van het seizoen aan FC Groningen verhuren, maar er is geen tijd meer om dit administratief gezien rond te krijgen, aangezien vandaag de laatste dag van de transfer window is. Teleurstelling alom in het kamp Matavz, aldus zaakwaarnemer Jashari Muster. Tim zou Bundesliga- en Premier League-clubs hebben afgezegd omdat hij graag voor Napoli had willen uitkomen.

  @FCG online

    /   Beantwoorden  / 
  1. GJ

   ik ben hier heel blij mee ik zag er niets in om hem nu te verkopen en hier te laten spelen, als het er dan echt om gaat hoeft het onbewust toch niet meer voor hem. bevendien vind ik hem echt elke wedstrijd beter worden en deze jonge is in de zomer zeker 10 miljoen waard!

     /   Beantwoorden  / 
 8. Sandratb

  Geplaatst door René op 31 januari 2011 om 16:20

  Jammer dat Ajax weer zo wordt benoemd. Zie niet wat ze hier verkeerd doen.
  Echt niet???
  Ze onderhandelen weer met een speler buiten de club om!
  Ajax is tuig!

    /   Beantwoorden  / 
 9. theoreticus

  Ik ben wel heel benieuwd hoe de onderhandelingen met Napoli zijn gegaan, we zullen nog wel een tijdje moeten wachten voor we alles weten maar een voetbalwikileaks zou niet gek zijn.
  Ik hoop dat Nijland ooit een eerlijke autobiografie schrijft.
  Waarom moet Hans helemaal naar Milaan voor niets?
  Dachten die Napolitanen (lees voor de gein eens het boek Gomorra over deze ‘fijne’ stad) dat Hans eenmaal in Milaan makkelijk te imponeren zou zijn en in ruil voor een habbekrats Tim zou verpatsen?
  Rare jongens, die Napolitanen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.