Categorie: "Iuvenis"

Jonge Oostenrijker op proef

FC Groningen heeft een jonge Oostenrijkse middenvelder op proef. Patrick Haas speelt bij de beloften van Rapid Wien en traint deze week mee om een plaatsje af te dwingen bij FC Groningen. Hij zou dan waarschijnlijk opgenomen worden in de B-kern.

De linkspoot is jeugdinternational van Oostenrijk en morgen meedoen in de oefenwedstrijd tegen Flevo Boys.

Groningen verliest finale Eurovoetbal

De B1 van FC Groningen/Cambuur Leeuwarden heeft het Eurovoetbaltoernooi net niet winnend kunnen afsluiten. Sporting Clube de Portugal versloegen de Groningers met 0-2. En volgens de berichten waren de Portugezen de sterkste ploeg aanwezig en daarmee lijken het dan ook terechte winnaars.

FC-keeper Stefan van der Lei werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi.

Competitie zit er op voor Beloften

Het beloftenelftal van FC Groningen heeft vanavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong ADO Den Haag en daarmee de competitie met een record aantal punten van 45 afgesloten. Dit aantal punten was genoeg voor een knappe derde plaats achter kampioen PSV en het eveneens uitstekend presterende Heracles Almelo.

Voor een verslag van de vanavond gespeelde wedstrijd verwijs ik u graag door naar mijn vrienden van FCG Online.

Kieftenbeld op middenveld bij Jong Groningen

Zojuist krijg ik van FCG Online de opstelling van Jong FC Groningen door dat vanavond tegen Jong AZ speelt. Wellicht de interessantste naam op het wedstrijdformulier is die van Maikel Kieftenbeld. Met name de positie doet mij deugd: de jongeling is als defensieve middenvelder geposteerd en niet op zijn gebruikelijke gebruikelijke positie van rechtsback. Duidt dit op een koerswijziging met het oog op het resterende programma in de Eredivisie?

Het is flink wat koffiedik kijken, maar ik heb na het wederom niet bijster sterke optreden van Danny Holla tegen Vitesse het idee dat Kieftenbeld daar eens een keer een kans verdiend. Of heeft het te maken met de schorsing van Tim Sparv voor komende zondag?

Jong FC Groningen vanavond in Euroborg

Jong FC Groningen mag vanavond weer eens in Euroborg spelen. Ondanks dat het kampioenschap ondertussen in het voordeel van Jong PSV is beslist, is het toch altijd leuk om de helden van de toekomst in actie te zien. Onder andere Norair Mamedov zal in actie komen.

Om 18.30 uur zal de aftrap plaatsvinden tegen Jong FC Twente.

Kaarten zijn slecht een eurootje en Voetbal International kan je altijd nog op Uitzending Gemist bekijken…

Jong FC Groningen verliest tweede plaats

Jong FC Groningen heeft vanavond ongelukkig van Jong NEC verloren en verspeelde daarmee ook de tweede plaats op de ranglijst. Door een overwinning op rode lantaarndrager Helmond Sport, stak Heracles Almelo de Groningers voorbij.

Het team van Dick Lukien kreeg de beste mogelijkheden volgens FCG Online en raakte twee keer het houtwerk via Oluwafemi Ajilore en Norair Mamedov en kreeg zelf twee keer het deksel op de neus. Onder andere een eigen doelpunt van Jeroen Veldmate betekende een nederlaag in Nijmegen.

Jong FC Groningen staat nu derde met 40 punten uit 23 wedstrijden, hetzelfde aantal als de Heraclieden maar met een minder doelsaldo.

Jong FC Groningen moet titel aan PSV laten

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Jong PSV heeft vanavond de titel gepakt in de Beloftencompetitie. Het jonge spul uit Eindhoven won vanavond met 2-4 in Doetinchem van Jong De Graafschap en is nu niet meer te achterhalen voor het team van Dick Lukkien.

Vier wedstrijden voor het einde heeft Jong PSV een voorsprong van 14 punten genomen op nummer twee FC Groningen en dat is voldoende om de titel in ontvangst te nemen.

Jong FC Groningen moet nog wel flink aan de bak om de tweede plaats vast te houden. Met name Heracles en Feyenoord/Excelsior zitten op het vinkentouw.

Bossman maakt seizoen af bij Cambuur

Kelvin Bossman gaat tot het eind van het seizoen aan de slag bij Cambuur Leeuwarden, zo meldt Soccernews zo juist. Zoals bekend heeft FC Groningen een samenwerkingsverband met de enige volksclub in Friesland en dus is er overeen gekomen dat de 20-jarige Bossman mee gaat spelen in de buurprovincie om daar wat extra ervaring op te doen.

Zaterdag gaan de Fraisn op bezoek bij BV Veendam en dan zou de aanvaller direct al mee kunnen spelen.

Jong Groningen slaat aanval af

Jong Heracles Almelo kroop de voorbije weken dichter en dichter naar Jong FC Groningen toe en daarom moest er gisteravond tegen Jong Sparta Rotterdam gewonnen worden om de tweede plaats in handen te houden. Dat geschiedde en mede daarom mag Jong PSV zich nog altijd niet kampioen van de beloftencompetitie noemen.

Op Corpus Den Horn won de thuisploeg nipt met 3-2 door treffers van Norair Mamedov en twee van (jawel) Oluwafemi Ajilore! Voor alle ins and out en foto’s van het duel bezoek je uiteraard FCG Online.

Jong Groningen verslaat Jong Heerenveen

Voor de vierde keer dit seizoen heeft FC Groningen aan het langste eind getrokken in een onderling duel tegen SC Heerenveen. Het eerste elftal versloeg de equipe van Ron Jans tweemaal en ook het tweede elftal bleek tweemaal te sterk voor de Friezen.

Vanavond was een van richting veranderd schot van Norair Mamedov genoeg voor de winst. De officiële kanalen houden het op een eigen doelpunt, maar ik schrijf het doelpunt op het conto van de aanvaller van FC Groningen. Overigens heb ik geen beelden gezien en daarom verwijs ik u naar het beknopte wedstrijdverslag van FCG Online over de ins & outs van de wedstrijd op Skoatterwâld, een juiste benaming voor een sportpark waar heel wat wordt afgeschaterd met een keeper als Brian Vandenbussche tussen de palen.