Categorie: "De Jeugd"

Knap gelijkspel beloften FC Groningen

Jong FC Groningen kreeg gisteren in Euroborg koploper Jong PSV op bezoek. Het topduel kon door de nummer twee van de competitie net niet winnend worden afgesloten. Uiteindelijk werd het 1-1.

De beloften hadden met een zege de afstand kunnen verkleinen tot 7 punten. Maar in de wetenschap dat de Eindhovenaren ook nog een wedstrijd tegoed hebben is het fair om te zeggen dat die race al gelopen is. Er moet een wonder gebeuren wil de ploeg van Dick Lukkien nog kampioen worden.

Bekerverhaal over voor Jong FC Groningen

Jong FC Groningen is er niet in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Jong FC Den Bosch was met 1-2 te sterk.

Het werd, getuige het verslag op de site van FC Groningen, een echte bekerpot, waarin het drama aan het eind zat. Ook de wind zal een factor geweest zijn op Corpus den Hoorn.

De eerste slag was voor de FC. Norair Mamedov (ik moet weer zeggen dat hij het weer was) kon vlak voor rust op aangeven van Danny Post de bal binnen glijden voor de 1-0. Maar die eerste slag bleek geen daalder waard (zoals mijn moeder pleegt te zeggen).

Jong FC Groningen wint weer

Jong FC Groningen blijft uitstekend presteren in de Beloften Eredivisie. Vanavond werd Jong Heracles aan de zegekar gebonden.

Het werd 3-1 op het kunstgras van VV Actief in Eelde, waar de ploeg van Dick Lukkien naar uitgeweken was vanwege het slechte weer. Mooi om te zien dat ploegen in het groen-wit ook kunnen winnen op dat k-gras…

Jong FC Groningen wint opnieuw van Jong AZ

Voor de tweede keer in een week tijd won Jong FC Groningen van Jong AZ. Na de 4-3 in de beker werd het maandag in de reguliere competitie 4-1 voor de ploeg van Dick Lukkien.

Daarmee bevestigen de beloften de goede vorm, en dat de huidige tweede plaats op de ranglijst geen toeval is. Met Jong AZ werd een directe concurrent in de top verslagen, waardoor de FC nu nog vaster op die tweede plaats staat. Koploper Jong PSV lijkt te ver weg (9 punten is het verschil), maar het verschil met nummer drie Jong Feyenoord/Excelsior is nu toch drie punten. Daarachter staat een groot aantal clubs met vier punten achterstand.

Ook beloften FC Groningen bekeren door

Jong FC Groningen heeft vanavond met 4-3 van Jong AZ gewonnen. Daarmee bereikte het de kwartfinales van het bekertoernooi.

Zo doen de talenten van FC Groningen nog steeds niets onder voor de collega’s op het allerhoogste niveau. Goed voorbeeld doet goed volgen. In het voetbal niet altijd, maar nu dus wel. Dat maakt het seizoen alleen maar nog aantrekkelijker.

Jong FC Groningen klimt op de ranglijst

Jong FC Groningen is voorlopig bezig aan mooi seizoen. Gisteren werd Jong FC Twente in Enschede met 3-2 verslagen.

Daardoor staat de ploeg van Dick Lukkien nu zelfs tweede op de ranglijst van de Beloften Eredivisie! Dat zijn goede berichten, waarmee de beloften gewoon gelijke tred houden met de grote broers in die andere Eredivisie. Zo willen we dat zien.

FC Groningen-talent in Oranje

Er is Oranje-nieuws met betrekking tot drie jonge spelers van FC Groningen.

Om te beginnen met Maikel Kieftenbeld en Leonard Nienhuis. Beide spelers zitten in de voorselectie van Jong Oranje. Dat speelt op 17 november in Kopenhagen een oefenwedstrijd tegen Jong Denemarken. De definitieve selectie wordt vrijdag 12 november bekend gemaakt.

Jong FC Groningen: gelijk en verlies

Jong FC Groningen speelde gisteren met 0-0 gelijk bij en tegen Jong Sparta. Maar het verloor weer een speler door een blessure.

Een zware blessure, naar het zich laat aanzien. Kelvin Bossman is de onfortuinlijke speler waar het om gaat. De rechtsbuiten ligt er waarschijnlijk lang uit met een ernstige knieblessure.

Jong FC Groningen/Cambuur wint ‘kleine derby’

Goed voorbeeld doet goed volgen… Gisteren versloegen ook de beloften van FC Groningen hun tegenstanders uit Heerenveen.

‘De kleine derby’, zo wordt deze wedstrijd ook wel genoemd. Zelfs Drenthe speelt een beetje mee, want de Friezen zijn een samenwerking met Emmen aangegaan waardoor het gisteren dus Jong FC Groningen tegen Jong SC Heerenveen/Emmen was. Hoe dan ook, onze jongens wonnen de pot met 1-0 door een doelpunt van topscorer Mamedov.