Jong FC Groningen/Cambuur verliest van Jong Ajax

Jong FC Groningen/Cambuur heeft gisteren met 2-1 verloren van Jong Ajax.

“Een sneue nederlaag”, zo lees ik op de site van FC Groningen. Maar ook een harde, want door het verlies zakt de ploeg van trainer Dick Lukkien verder op de ranglijst. Het zag de Amsterdammers zelfs aan zich voorbij gaan.

Het ‘sneue’ lees ik er inderdaad wel uit in het verslag. De beloften kwamen met 1-0 voor door een eigen doelpunt van Jong Ajax, en kregen een ideale mogelijkheid vlak voor rust om de 2-0 te maken. Maar spits Zinga kon net niet binnenkoppen. Een breekpunt in de wedstrijd bleef daarmee uit, en Jong Ajax kreeg juist een mentale opsteker. In de tweede helft kwam het sterk voor de dag, wat leidde tot de gelijkmaker.

Niet veel later hadden de beloften van FC Groningen/Cambuur een meevaller: keeper Nienhuis stopte een penalty. Maar het kon dit morele opstekertje niet omzetten in een nieuwe treffer. In plaats daarvan kreeg het de deksel zelf op de neus door een late treffer van Jozefzoon, een speler die eerder al mocht debuteren bij Ajax 1.

Sneu, en ook zuur. Jong FC Groningen/Cambuur staat nu negende. Maar maandag aanstaande is het gewoon weer ‘nieuwe ronde nieuwe kansen’. Tegen een aansprekende tegenstander: Jong SC Heerenveen/Emmen. Oftewel, de kleine derby van het noorden.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.