Jong FC Groningen/Cambuur wint ‘kleine derby’

Goed voorbeeld doet goed volgen… Gisteren versloegen ook de beloften van FC Groningen hun tegenstanders uit Heerenveen.

‘De kleine derby’, zo wordt deze wedstrijd ook wel genoemd. Zelfs Drenthe speelt een beetje mee, want de Friezen zijn een samenwerking met Emmen aangegaan waardoor het gisteren dus Jong FC Groningen tegen Jong SC Heerenveen/Emmen was. Hoe dan ook, onze jongens wonnen de pot met 1-0 door een doelpunt van topscorer Mamedov.

Een knap resultaat. De ploeg van trainer Dick Lukkien had drie keer verloren, terwijl de Friezen juist vijf wedstrijden ongeslagen waren. Dat vijf dispensatiespelers meededen heeft ongetwijfeld een aandeel gehad in de overwinning. Want met Brian van Loo, Gonzalo Garcia, Koen van de Laak, Petter Andersson en Danny Holla krijgt elk team wel een kwaliteitsinjectie.

Andersson was dicht bij een doelpunt (paal), en Van de Laak leverde de voorzet af waar Mamedov vlak voor rust uit scoorde. De eerste lijkt nu toch echt klaar voor het grotere werk. Ook Danny Holla zou z’n eerste hele wedstrijd gespeeld hebben, ware het niet dat hij met twee keer geel in de 84ste minuut van het veld werd gestuurd. Gelukkig heeft dit geen consequenties voor de Eredivisie, al zal hij niet mee mogen doen met de eerstvolgende wedstrijd van de beloften.

Die is maandag 25 oktober, met Jong Sparta als tegenstander. Uit, in Rotterdam. Jong FC Groningen is trouwens middenmoter: het staat nu op de achtste plaats in de ranglijst.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

6 reacties op “Jong FC Groningen/Cambuur wint ‘kleine derby’

 1. Henk

  Zal Holla de vervanger zijn van Hiariej tegen NEC zaterdag?

    /   Beantwoorden  / 
 2. hans

  Holla is geschorst voor het 2e en mag zolang niet in het 1e meedoen. Denk dat Huistra met de Twente/Heerenveen variant verder gaat na de blessure van Hiarej….Lachman rechtsback en Kieftebeld middenveld

    /   Beantwoorden  / 
  1. angela

   hij mag wel meedoen staat o fcgsite

     /   Beantwoorden  / 
 3. theoreticus

  Hij kan vet goed zingen maar kan hij ook andere woorden goed zingen?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.