Jong FC Groningen klimt op de ranglijst

Jong FC Groningen is voorlopig bezig aan mooi seizoen. Gisteren werd Jong FC Twente in Enschede met 3-2 verslagen.

Daardoor staat de ploeg van Dick Lukkien nu zelfs tweede op de ranglijst van de Beloften Eredivisie! Dat zijn goede berichten, waarmee de beloften gewoon gelijke tred houden met de grote broers in die andere Eredivisie. Zo willen we dat zien.

Gisteren werd de overwinning met goed spel en karakter binnen gesleept. Het doelpunt van Keurntjes in de 88ste minuut was weliswaar een late, maar niet minder beslissende treffer. Daarvoor was het een op-en-neer-wedstrijd geweest. Menting had met twee goals voor een 2-0 voorsprong gezorgd, maar deze werd teniet gedaan door de Tukkers. Ook Jong FC Twente had een speler die twee keer scoorde: Ola John. Een opvallende naam, en inderdaad, de broer van -waar is hij gebleven?- Collins John.

De tegenstander had op dat moment een psychologisch voordeel. Maar ook de jeugd van FC Groningen zit blijkbaar mentaal goed in elkaar. Er werd veerkracht getoond, en de overwinning werd alsnog geforceerd. Dat werd bovendien gedaan door een team met nauwelijks compensatiespelers. Alleen Hiariej en Metaj -ook nog jonkies- deden mee. Voor beide was het goed om weer in actie gekomen te zijn.

Maandag aanstaande speelt Jong FC Groningen weer thuis. Dan ontvang het Jong AZ.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.