Ook beloften FC Groningen bekeren door

Jong FC Groningen heeft vanavond met 4-3 van Jong AZ gewonnen. Daarmee bereikte het de kwartfinales van het bekertoernooi.

Zo doen de talenten van FC Groningen nog steeds niets onder voor de collega’s op het allerhoogste niveau. Goed voorbeeld doet goed volgen. In het voetbal niet altijd, maar nu dus wel. Dat maakt het seizoen alleen maar nog aantrekkelijker.

Aan de uitslag is al te zien dat ook de wedstrijd van vanavond een echte bekerkraker was. Het werd dus 4-3, met een spannend scoreverloop. Jong FC Groningen verspeelde twee keer een voorsprong, maar een kwartier voor tijd werd de overwinning toch binnen gehaald.

Door niemand minder dan Femi. Die speelt de afgelopen tijd letterlijk en figuurlijk een rol in de kantlijn bij FC Groningen. Maar met twee goals trekt ook hij nu toch weer even aan de bel. Hij was zelfs twee keer koppend succesvol. Daarnaast prikte Leandro Bacuna er weer eentje in. Nou ja, prikken: een schot van 25 meter plofte achter de AZ-keeper binnen. Ook Norair Mamedov kwam weer op het scoreformulier, zij het met een penalty.

Aangetekend moet worden dat de FC in een sterke opstelling speelde. Zes man maakten dit jaar ook al minuten in de Eredivisie. Maar ook bij AZ zie ik de naam van bijvoorbeeld Falkenburg staan (hij scoorde), dus die zullen zal ook ongetwijfeld kwaliteit op het veld hebben gebracht.

Maar goed, Jong FC Groningen bekert door. De eerste competitiewedstrijd is over een week. Dan is Jong AZ thuis opnieuw de tegenstander. Ook wat dat aangaat zijn er weer parallellen te trekken met de grote broer.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.