Jong FC Groningen wint opnieuw van Jong AZ

Voor de tweede keer in een week tijd won Jong FC Groningen van Jong AZ. Na de 4-3 in de beker werd het maandag in de reguliere competitie 4-1 voor de ploeg van Dick Lukkien.

Daarmee bevestigen de beloften de goede vorm, en dat de huidige tweede plaats op de ranglijst geen toeval is. Met Jong AZ werd een directe concurrent in de top verslagen, waardoor de FC nu nog vaster op die tweede plaats staat. Koploper Jong PSV lijkt te ver weg (9 punten is het verschil), maar het verschil met nummer drie Jong Feyenoord/Excelsior is nu toch drie punten. Daarachter staat een groot aantal clubs met vier punten achterstand.

Het werd een andere uitslag dan een week eerder, maar de wedstrijd zelf kende parallellen en was minstens zo spannend. Het verschil was dat Jong AZ dit keer de kansen niet benutte om het de Groningse beloften nog moeilijker te maken. Het kwam nog wel terug tot 2-1, maar verder kwamen de Alkmaarders ook niet. De FC prikte er nog wel twee bij voor de 4-1 eindstand.

Nicklas Pedersen maakte z’n rentree. De Deen speelde een uurtje mee en kwam ook op het scorebord. Hij kopte de 2-0 binnen nadat Shkodran Metaj met een vrije trap de wedstrijd had opengebroken. Vlak voor rust kwam Jong AZ terug, maar in de tweede helft waren het Norair Mamedov (strafschop) en Jeroen Veldmate die aan alle Alkmaarse illusies een einde maakten.

Benieuwd of Jong FC Groningen de goede serie een vervolg kan geven. Het zal maandag bij Jong ADO Den Haag weer vol aan de bak moeten.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.