Knap gelijkspel beloften FC Groningen

Jong FC Groningen kreeg gisteren in Euroborg koploper Jong PSV op bezoek. Het topduel kon door de nummer twee van de competitie net niet winnend worden afgesloten. Uiteindelijk werd het 1-1.

De beloften hadden met een zege de afstand kunnen verkleinen tot 7 punten. Maar in de wetenschap dat de Eindhovenaren ook nog een wedstrijd tegoed hebben is het fair om te zeggen dat die race al gelopen is. Er moet een wonder gebeuren wil de ploeg van Dick Lukkien nog kampioen worden.

Winnen wil je altijd, het gaat om prestige, en de hoop op wonderen moet je levend houden. Maar de wedstrijd had wellicht wat meer het karakter van een testcase. Hoe staat het er voor met het talent van FC Groningen? Als we daar nog niet eerder een positief gevoel bij hadden gehad, dan was dat na gisteren wel het geval. Het werd een goede wedstrijd van de jeugd.

De ploeg speelde met Hiariej, Veldmate en Lachman als opvallendste namen. Voor de rest was het toch een echt jong FC Groningen. De genoemde spelers zijn zelfs nog broekies. Daarom is het ook mooi dat er een goede pot, en uiteindelijk ook een goed resultaat uitrolde. Hiariej was het ook die de Groningse treffer maakt.

Bij de tegenstander scoorde Labyad uit een penalty. Verder zien we de namen van Wuytens en Zeefuik op het formulier staan, maar ook bij de Eindhovenaren speelden nauwelijks spelers met Eredivisie-ervaring. De wedstrijd zelf ging wat op en neer, waarbij de beloften vooral in de slotfase nog goede mogelijkheden hadden om te winnen. Maar dat zat er helaas niet in.

Volgende week wacht de volgende tegenstander van naam. Jong Ajax is maandag om half 7 de tegenstander op Corpus den Hoorn.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.