Categorie: "Latrunculus et vir fortissimus"

“Veldmate op weg naar Sparta” (update)

Jeroen Veldmate lijkt zijn loopbaan te vervolgen bij Sparta Rotterdam, zo meldt RTV Rijnmond. Volgens de regionale zender zijn de Rotterdammers op een haar na rond met FC Groningen over een overgang van de zoon van technisch manager Henk Veldmate.

FC Groningen zou een constructie voor ogen hebben om Veldmate voor twee jaar na Sparta te sturen met de optie hem na het eerste contractjaar weer terug naar de Euroborg te halen als de verdediger zich goed ontwikkeld. In ruil daarvoor hoeft Sparta geen transfersom voor Veldmate neer te tellen.

Groningen vindt het belangrijk dat de nog steeds jonge centrale verdediger tot veel speelminuten komt en dan kunnen ze pas goed beoordelen of hij echt een versterking kan worden voor de FC.

Bacuna en Kieftenbeld opgeroepen

Maikel Kieftenbeld en Leandro Bacuna behoren bij de voorselectie van 36 man die bondscoach van Jong Oranje Cor Pot vandaag bekend heeft gemaakt. Ook Johan Kappelhof van ajax die volgend seizoen voor FC Groningen speelt is opgeroepen.

Jong Oranje gaat in Oostenrijk een voorbereidingstoernooi voor het EK spelen. Het zal vriendschappelijk uitkomen tegen Albanië en Israël.

De eerste wedstrijd is op vrijdag 27 mei tegen Israël; de tweede wedstrijd is drie dagen later en beide duels worden gespeeld in Schwaz.

Op 20 mei wordt de definitieve selectie bekend gemaakt.

Bossman maakt minuten voor Cambuur

Kelvin Bossman heeft zijn debuut voor Cambuur Leeuwarden gisteravond gemaakt in de uitwedstrijd tegen BV Veendam. Na zeventig minuten verving hij Alexander Prent; de 1-1 eindstand prijkte toen al op het scorebord.

Bossman kreeg begin deze week te horen dat hij het seizoen zou afmaken bij het eerste elftal van de Friezen in combinatie met Jong FC Groningen. Dat het gisteravond al tot een debuut kwam is toch opmerkelijk.

Norair Mamedov ging Bossman in dezelfde constructie overigens voor en zit zoals bekend nu bij de eerste selectie van de FC. Het is afwachten of de Ghanees hetzelfde pad gaat bewandelen.

Weinig Groningers in actie in interlandvoetbal

Ook vanavond hebben een aantal spelers van de FC weer caps verdiend; even een rondje langs de internationale velden.

Zweden won nipt met 2-1 van Moldavië en Andreas Granqvist speelde de volle negentig minuten mee. De doelpunten werden gemaakt door Mikael Lustig, Sebastian Larsson (Zweden) en Alexandru Suvorov.

Noord-Ierland en Slovenië speelden doelpuntloos gelijk en Tim Matavz bleef uiteraard aan de kant.

Enevoldsen wèl scherp bij Denemarken

Er wordt Thomas Enevoldsen wel eens verweten dat hij duels uit de weggaat en als hij al eens een duel aangaat dat doet in de vorm van een zacht gekookt eitje. Bij Denemarken laat hij echter een ander beeld zien dat weer het andere uiterste is.

Op de training vandaag blesseerde hij zijn teamgenoot Simon Kjaer aan de enkel na een forse tackle. Kjaer werd van het veld afgedragen en of hij tegen Noorwegen in het EK-kwalificatieduel kan spelen is nog maar de vraag. Laten we maar blij zijn dat Enevoldsen niet kort dekte op onze brekebeen Nicklas Pedersen…

Stuurt Robben aan op vertrek?

Onlangs installeerde de supportersvereniging van FC Groningen Arjen Robben als ambassadeur en plots dook er het nieuws op dat de Bedumer nog meer voor onze club kan betekenen. Zo zou hij in de belangstelling staan van AC Milaan volgens Corriere dello Sport. Als de aanvaller naar Italië zou verkassen voor een leuk bedrag met zes nulletjes er achter dan kan FC Groningen wederom een bonus bijschrijven omdat het een vergoeding krijgt voor de gemaakte opleidingskosten. Zoals bekend doorliep Robben de hele jeugdopleiding van de FC.

Christian Nerlinger, der Sportdirektor van Bayern München, verwees het gerucht direct na het rijk der fabeltjes, maar wellicht borrelt het verhaal nog wel even na.

Jongsma traint toch mee bij Zwolle

Anton Jongsma vertrok bij RKC Waalwijk en vroeg of hij mee mocht trainen bij oud-trainer Ron Jans, en dat mocht. Maar nu blijkt FC Zwolle het wel te zien zitten in de 27-jarige aanvaller. Deze week zal hij voor het eerst meedoen bij de Zwollenaren op de training in de hoop een contract af te dwingen.

Anton Jongsma voor even terug bij de FC

Oud FC Groningen-speler Anton Jongsma keert voor even terug op het oude nest, zo meldt Het Brabants Dagblad. Zijn club RKC Waalwijk kocht zijn contract af omdat hij niet aan spelen toekwam. “Dat we uit elkaar gaan is een weloverwogen beslissing,” zo tekent de Brabantse krant op uit de mond van Jongsma. Hij raakte in de voorbereiding geblesseerd en moest zich zodoende laten opereren. Momenteel is hij weer fit en hoopt nu een nieuwe club te vinden. Om op conditie te blijven heeft hij zijn voormalig trainer gevraagd of hij bij de FC mag meetrainen en daar heeft de club uiteraard gehoor aan gegeven.

García scoort bij officieus debuut VVV-Venlo

Het is geen officiële wedstrijd, dan maar een officieuze naar mijn dachten. Hoe dan ook, Gonzalo García heeft voor VVV-Venlo gescoord in de eerste wedstrijd die hij meedeed. Op trainingskamp in Turkije oefenden de Venlonaren tegen mede-Limbrugers MVV en de Uruguyaan scoorde een schitterende treffer volgens de site van VVV: “Het treffen stond in de eerste helft bol van de wonderschone treffers. Vooral het doelpunt van nieuweling Gonzalo Garcia was om de vingers bij af te likken. Eerst wipte hij de bal met links over Tom van Hyfte om vervolgens met rechts de bal over doelman Völkan Ünlu te liften.” Overigens verloor de equipe van Jan van Dijk wel met 4-3.