Stuurt Robben aan op vertrek?

Onlangs installeerde de supportersvereniging van FC Groningen Arjen Robben als ambassadeur en plots dook er het nieuws op dat de Bedumer nog meer voor onze club kan betekenen. Zo zou hij in de belangstelling staan van AC Milaan volgens Corriere dello Sport. Als de aanvaller naar Italië zou verkassen voor een leuk bedrag met zes nulletjes er achter dan kan FC Groningen wederom een bonus bijschrijven omdat het een vergoeding krijgt voor de gemaakte opleidingskosten. Zoals bekend doorliep Robben de hele jeugdopleiding van de FC.

Christian Nerlinger, der Sportdirektor van Bayern München, verwees het gerucht direct na het rijk der fabeltjes, maar wellicht borrelt het verhaal nog wel even na.

Dinsdagavond nestelde Bayern zich in een zetel om de volgende ronde van de Champions League te halen nadat het een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. Twee weken eerder had het in Italië al met 0-1 gewonnen. Het liep echter anders — Internazionale kwam alsnog langszij en ging met een spectaculaire 2-3 overwinning aan de haal en onderstreepte daarmee het verloren seizoen van die Lederhosen.

Het werd duidelijk dat FC Hollywood eigenlijk maar een beperkt elftal is als Robben niet mee doet; de blessuregevoelige flankspeler werd “uit voorzorg” naar de kant gehaald en toen ging het goed mis. Na afloop was de Nederlander dan ook niet te spreken over de uitschakeling. “Het kan niet zo zijn dat we in eigen huis drie doelpunten tegen krijgen. De defensie voldoet op dit moment gewoon niet en we maken te veel individuele fouten,” aldus Robben in de Duitse tabloid Bild. Medespeler Breno noemde zijn teamgenoot daarop “onbeschoft” en ook aanvoerder Philip Lahm voelde zich onheus bejegend door de uitspraken van Robben.

Robben liet ook aan Bild weten zich niet te kunnen voorstellen in de Europa League te spelen. Als Bayern dus niet tweede wordt in de Bundesliga, komt een afscheid als het aan de Groninger ligt weer een stapje dichterbij.

Eerder dit seizoen kwam Robben al in aanvaring met Thomas Müller die in het veld bij de strot werd gegrepen. Ik vind het prima als het allemaal nog even wat verder doorsuddert in de Allianz Arena totdat de positie van Robben onhoudbaar wordt. Op naar Italië en op naar een nieuwe financiële meevaller voor FC Groningen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

2 reacties op “Stuurt Robben aan op vertrek?

 1. Otto Florijn

  Fc Groningen is noob

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Maar het is tenminste wel een betaald voetbalorganisatie. Hebben ze dat in Amersfoort ook, Otto?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.