“Veldmate op weg naar Sparta” (update)

Jeroen Veldmate lijkt zijn loopbaan te vervolgen bij Sparta Rotterdam, zo meldt RTV Rijnmond. Volgens de regionale zender zijn de Rotterdammers op een haar na rond met FC Groningen over een overgang van de zoon van technisch manager Henk Veldmate.

FC Groningen zou een constructie voor ogen hebben om Veldmate voor twee jaar na Sparta te sturen met de optie hem na het eerste contractjaar weer terug naar de Euroborg te halen als de verdediger zich goed ontwikkeld. In ruil daarvoor hoeft Sparta geen transfersom voor Veldmate neer te tellen.

Groningen vindt het belangrijk dat de nog steeds jonge centrale verdediger tot veel speelminuten komt en dan kunnen ze pas goed beoordelen of hij echt een versterking kan worden voor de FC.

Het is inmiddels officieel: Jeroen Veldmate verkast naar Het Kasteel. Ook zijn broer Mark gaat voor de Rotterdammers voetballen, zo meldt Sparta op haar clubsite.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

9 reacties op ““Veldmate op weg naar Sparta” (update)

 1. kees

  zal wel iets te maken hebben met die twee jonge Ajaxieden die FC Groningen kort geleden aantrok. En vergeet Jonës niet…die is ook meteen een basisplaats voorgespiegeld. Steeds meer begint het financiële beleid zichtbaar te worden: geen avonturen meer (zoals Koc) en we moeten ook voor de basisplaats van Femi, Garcia en Luciano vrezen: Groningen wil hogerop met een niveau spelers die het berschil over een heel seizoen kunnen maken…dat is op zich goed. (en: de weg naar de top blijkt in de sport lang te zijn!)

    /   Beantwoorden  / 
 2. hans

  Kan me niet voorstellen dat Luciano ineens niet meer kan keepen. De voorgaande seizoenen hebben we veel plezier aan hem bleefd.

  De 2 Ajacieden zijn toch voor de zijkanten gehaald? Moet er niet aandenken dat Ivens en Granqvist ook nog verkocht gaan worden, deze kans is zeer groot.

    /   Beantwoorden  / 
 3. robfc

  Het is inderdaad beter dat hij op dit moment vertrekt, veel vertrouwen heeft de leiding ook niet in Veldmate, dat als er spelers vertrekken hij de doorgeschoven verdediger zal worden. En we hebben natuurlijk gezien, wat van Dijk kan, deze zal het nieuwe seizoen veel vaker gaan spelen, maar voor hem niet te hopen, dat hij als vervanger van iedere positie wordt gezien, dat zou voor zijn ontwikkeling niet goed zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 4. erik

  De eeuwige vraag… jong talent op de bak houden en op hoog nivo mee trainen, of op een lager nivo en speel minuten maken om je te ontwikkelen.
  Misschien heeft Veldmate liever deze constructie waar hij speelminuten heeft.
  Sparta geen transferkosten, Groningen eventueel winst op ontwikkeling speler.
  Liefst had ik dit ook gezien bij Mamedov…
  Maar goed afwachten dus maar

    /   Beantwoorden  / 
 5. Noordeling

  Veldmate komt inderdaad tekort. van Dijk was in de aanval niet onaardig maar stond in de verdediging ook nadrukkelijk te schutteren. 1 tegendoelpunt……en 1 wat er één had moeten zijn. Natuurlijk heeft deze speler tijd nodig, maar het is en blijft afwachten of hij het niveau haalt. Ik zou ervoor zijn om de samenwerking te intensiveren met Bv Veendam met als tegenprestatie dat Groningen gratis spelers bij hun kan halen. Een win/win situatie voor beide ploegen.Want laten we nou eerlijk zijn wat is er de laatste jaar doorgestroomd behoudens Hiariej en Bacuna. (Nijland niet te vergeten)

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   wacht de nieuwe begroting voor volgend seizoen even af en de eventuele transfers in deze zomer…dat zal het beleid in hoge mate gaan bepalen. Gezien het feit dat het met veel andere clubs er financieel eerder slechter dan beter ervoor staat, kunnen we gerust zijn op een volwaardige selectie straks.

     /   Beantwoorden  / 
   1. hans

    De 1-1 was ongelukkig van Van Dijk (vond t geen blunder). De foute pass werd al door vriend Granqvist gegeven, waardoor balverlies werd geleden.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Grunnpride

  Blijkbaar heeft pieter duidelijk aangegeven wat hij wil!! Alle twijfel spelers mogen zowat gaan of zijn al gegaan. Dus ben benieuwd wat voor lijstje hij aan hans heeft gegeven met versterkingen! Maar denk dat we daar pas achter komen als iets rond is, en kwa spelers die komen is het al weer een tijdje rustig dus denk binnenkort een persconferentie

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   persconferentie(TJE) want die zijn wel zeldzaam-saai geworden. Tenzij ze een droomtransfer uit de hoge hoed toveren..toch weer een Scandinaviër erbij ? of zo…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.