Matavz nu al goud waard

PSV v ajax is twee minuten onderweg en Tim Matavz scoort de 1-0 voor de Eindhovenaren.

Plots kan ik me veel beter vinden in het vertrek van de Sloveense goaltjesdief…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

23 reacties op “Matavz nu al goud waard

 1. Rob Roy

  Alleen al door het feit dat hij tegen 020 scoort doet mij vreugd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Daniel

  En wij moeten blij zijn dat we die Blind niet gehaald hebben zeg..

    /   Beantwoorden  / 
  1. robfc

   Deze jongen had het allemaal al uitgevonden, maar komt er nu achter dat hij zich niet doorontwikkeld heeft. Maar hij komt voor het grote werk tekort.

     /   Beantwoorden  / 
 3. René

  Eindstand 2-2, grappig allemaal PSV fans hier… ik zal wel vloeken in de kerk, maar ben toch echt voor Ajax

    /   Beantwoorden  / 
  1. meertn

   support your locals.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    waar slaat dit op?

      /   Beantwoorden  / 
    1. meertn81

     laten we het zo zeggen, als supporter van Grunn ben je niet voor PSV en niet voor Ajax. punt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      maar je mag toch gerust tégen Ajax zijn, en dat bedoelt Tammo80 fijntjes… maar hier hoef je niet wakker van te liggen: Matavz speelt elders, dus nu maar zien dat Grunn gaat scoren: hoe en door wie maakt niet zoveel uit. Jones zou nog wel eens het verschil kunnen maken, denk ik

        /  
     2. René

      de reden dat ik zeg waar slaat dit op, komt omdat alles blijkt dat ik een absolute Groninger supporter ben en ben ik notabene in Twente geboren…Er is voor mij 1 club in NL en dat is Groningen. Toch kun je naast DE ClUB, Groningen dus, ook andere clubs leuk vinden en dat is voor mij Ajax… Ja, ik weet ik vloek in de kerk, maar toch..

        /  
     3. theoreticus

      Als Fc supporter mag ik van mijn moeder wel even zelf weten wat ik wel of niet vind. Voor mij heeft een echte Fc supporter een hekel aan de buren al vind ik het goed voor het voetbal dat foppe daar weer zit.

        /  
 4. buze

  toch heb ik het gevoel dat Matavz gisteren wel 3 had gescoord tegen excelsior

    /   Beantwoorden  / 
  1. robfc

   Ook Matavz liet het in deze wedstrijden wel eens afweten, kijk maar eens na de kans die hij deze middag liet liggen om de winnende te maken, het is niet allemaal zo gemakkelijk als het er uit ziet. Hoe beter je spits is hoe vaker die scoort, Texeira gaat ze echt wel maken, en al die overige middenvelders, die ook aanvaller zijn, is er niet een geschikt voor de spits.
   Het blindeloze vertrouwen in Bacuna door Huistra vind ik niet te verklaren.
   Ook na de wissel van Texeira mag deze jongen in de spits gaan spelen. Huistra moet strategischer gaan wisselen, in de fase waarin Groningen gisteren Exelsior in de tang had, moet hij zijn aanvallende spelers eerder vervangen, Jones had veel eerder gekunt, evenals het inbrengen van een verse kracht. Het inbrengen van Holla symboliseerd het behoud van de 2-0 voorsprong, maar niet voor het maken van 3 tot 4-0. Huistra mist lef, en is te behoudend.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    over dat behoudende van Huistra: het kon wel eens te maken hebben met de hoogstnoodzakelijke 3 punten, zeker gezien het loodzware programma wat voor ons ligt. En het zal nog best een tijdje duren voordat dit team op automatismen gaat voetballen: nu is er geen ruimte om risico’s te nemen, dus ik begrijp Huistra wel. Donderdag kan FC Groningen va bance spelen: verliezen met 10 man achterin is geen optie, dus dan maar gokken op de winst, met zeer aanvallend voetbal… wordt een spannend duel!

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

     Dat zou best kunnen, maar een wissel kan zo veel te weeg brengen in een wedstrijd, waardoor het makkelijker gaat lopen. van de Brom wisselt dit weekend ook slim, door Jenner te brengen. Verbeek is ook een trainer die vaak een snelle wissel toepast om iets te forceren. En een Bacuna wisselen voor een nieuwe aanvaller, kan toch niet betekenen, dat het minder gaat worden. Deze speler is keer op keer uitgeblust na 65 minuten. Om druk te houden moet je er een gedegen speler neerzetten. De tegenstander van Bacuna, is ook uitgeblust na 70 minuten, daarvan moet je profiteren. Voordat je weer behoudend en terug gaat lopen voetballen.
     Mooi voetbal heeft Pieter ons beloofd, en daar kom ik ook voor, ik wil attractief voetbal zien, en een 4e 5e of 6e plaats, maakt mij niet uit.

       /   Beantwoorden  / 
 5. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

  Matavz is natuurlijk een roofdier/sluipschutter, en mooie stylistische spits.
  Toch: als je matavz moet verkopen, en je krijgt er redelijk goed geld voor, en een goede spits voor terug, die toch wat nadrukkelijker aanwezig is, kan ik er niet rouwig om zijn.
  Liever een spits die de hele tijd bezig is, en de vonk doet overslaan op de andere spelers en het publiek, dan een spits die gedurende de wedstrijd slechts bij 3 a 4 acties betrokken is.
  Bovendien, laat zo n spits als texeira door zijn passie ook andere spelers scoren.
  Althans: zo stel ik het me voor op termijn, als hij is geacclamatiseerd.
  Hij speelde nog niet goed, en een beetje ongelukkig, maar was wel aanwezig. Dus, dat belooft nog wat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. appie happie

   met texeira hebben we idd een mooi mannetje in ins elftal..hij sleurt de hele boel mee,zaterdag waren er ook 2 verdeigers nodig om hem aan te pakken…daarmee komt er weeriemand anders vrij te staan..ga zo door,nu alleen nog jones erbij en we hebben weer een voorhoede waarvoor iedereen bang is..

     /   Beantwoorden  / 
 6. Nolio

  Ja, die Texeira heeft heel wat meters gemaakt! En zijn tenue zat onder de blubber. Dat zie je bij een Pedersen niet zo snel. Dan blijft het keurig schoon en wit allemaal…

    /   Beantwoorden  / 
 7. diego

  keeper van beloften ook bewusteloos na botsing met sparta speler
  dit weekend 3 nederlandse keepers gebotst en bewusteloos
  maar van jong fc mocht wel met spelersbus terug
  dus zal wel meevallen

    /   Beantwoorden  / 
 8. supporter

  Matavz, wie was dat ook nog maar eens. We hebben nu een andere spits en daar heb ik in zijn eerste wedstrijd al veel lol van gehad. Een vent met veel energie en inzet, steeds aanwezig, houdt de verdedigers bezig waardoor anderen vrij komen te staan. Dit gaat het helemaal worden, ik denk dat we hier nog veel plezier van gaan beleven. Dit spreekt mij in ieder geval meer aan.

    /   Beantwoorden  / 
 9. steentil

  Mee eens. Afgezien van het feit dat hij veelal ongecontroleerde acrobatische bewegingen maakt, zorgt deze man voor veel verwarring bij de verdediging. Hij oogt vol zelfvertrouwen en heeft een sterke bouw. Texeira bezorgt ook mij meer minuten kijkplezier dan Matavz.

    /   Beantwoorden  / 
 10. steentil

  En wbt Bacuna. Ik kan niet aan deze speler wennen. Zijn acties zijn vaak uitstekend, maar hij verprutst t daarna ook weer. Effectiviteit is ondermaats. Van mij mag hij iedere wedstrijd t laatste half uur spelen om iets los te breken. Verder lekker op de bank laten.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Rob Roy

  Alleen om die foeilelijke club met z’n arrogante aanhang een hak te zetten.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Jos

  Zolang wij het hier in het noorden hebben over “dat Calimero-verhaal”, i.p.v. “die Calimero-verhaal”, Godenzoon, hoeven we ons m.i. niet minderwaardig te voelen. Haal je schoolgeld terug van dat schooltje in “De Pijp” en smeek die Goden van je om jullie nederlaag over twee weken niet hoger te laten uitvallen dan 2-0. Doe ook nog even de groeten aan jullie oeverloos kakelende orakel: “the one and only mister trouble-babbel”: J.C. En daarmee bedoel ik uiteraard niet de “echte” Goden-zoon.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.