Raymond Libregts pikt traantje weg

Het is bekend dat de voetbalbiz een keiharde biz is. Maar dat het niet alleen om poen, succes, en winst of verlies gaat, bleek toen FC Groningen assistent-trainer Raymond Libregts het woord nam op de afscheidsreceptie van donderdag.

Libregts bedankte daarbij collega Ruud Hesp voor vijf mooie jaren. Jaren van samenwerking, maar ook jaren waarin je meer dan gemiddeld met elkaar optrekt als collega’s van het werk. En hij schoot daarbij even vol. Als dat een beetje soft klinkt en lijkt, dan is het bewijs daar dat het inderdaad een harde voetbalwereld is. Eentje waarin mannen niet mogen huilen, behalve misschien als ze een belangrijk potje hebben verloren. Maar ik vond het een mooi moment.

Vooral dus omdat het aangeeft dat het voetballers en trainers niet altijd alleen om de poen en het succes gaat. Collegialiteit, werkplezier, vriendschap en oprechte emotie zijn ook in de voetballerij factoren. Libregts z’n snik deed me wat dat betreft goed. Ook trainers zijn mensen.

Het moment is terug te zien in de reportage die RTV Noord maakte over de afscheidsreceptie van Ron Jans en Raymond Libregts. Dat vind je hier.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

7 reacties op “Raymond Libregts pikt traantje weg

 1. Daniel

  Dikke onzin dat mannen niet mogen janken als ik de behoefte (om wat voor reden dan Ook) heb om te janken dan doe ik dat doe je dat namelijk niet dan word je langzaam doodziek van binnen en buiten met alle mogelijke ellende van dien.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Pinjo

  Idd, janken moet kunnen. Deed ik ook altijd als Tony Alberda weer een kans verprutste…

    /   Beantwoorden  / 
 3. René

  ik pink even een traantje weg na dit emotionele nieuwsitem…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Paco

  Ben vandaag zelf ook een beetje ‘zwaar op de hand’. Die K-dag is me niet in de kouwe kleren gaan zitten… Morgen, zo is de verwachting, zal dat gevoel omgeslagen zijn ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   en, Paco, wat wordt de opstelling en de uitslag van FCG-Sparta ?

     /   Beantwoorden  / 
 5. grunn rules

  Hij zal volgend seizoen nog veeeeeeel meer gaan janken…..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.