Nijland: “Alleen Ajax en FC Groningen optie voor Blind”

De laatste uitzending van FC Groningen TV was een boeiende aflevering. Vooral het interview met algemeen directeur Hans Nijland viel op.

Het is voor de FC-fan natuurlijk altijd interessant om zo af en toe te horen wat Nijland te zeggen heeft. Daarmee krijg je een stand van zaken voor wat betreft thema’s die wat minder duidelijk voor het voetlicht komen. Zo kwam het gesprek bijvoorbeeld nog even op Daley Blind.

Over de deal die FC Groningen en Ajax hadden gemaakt heb je al voldoende kunnen lezen. Maar er was toch nog een opmerkelijk nieuwtje. Volgens Nijland heeft Blind gezegd dat alleen Ajax en FC Groningen opties zijn. De band die Blind voelt met Ajax is nou eenmaal sterker dan die met de FC. Vanuit dat gevoel kwam de keus vooral tot stand om bij de Amsterdammers te blijven. Volgens Nijland wilde Blind die band op dit moment niet doorsnijden.

Nou kunnen dingen en meningen in het voetbal veranderen. Heel snel soms ook. Zeker als er ook het element ‘geld’ in het spel komt. Dus of Daley Blind in de toekomst, waarin FC Groningen zich wellicht opnieuw meldt voor hem, dan bij deze uitspraak blijft is nog afwachten. Maar het geeft hoop voor alle FC-fans die ook Blind-fan zijn.

Mocht je het gemist hebben: hier is de hele uitzending van FC Groningen TV te zien. Natuurlijk is er ook aandacht voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, is er wat businesspraat, en wordt er alvast vooruit gekeken naar de bekerwedstrijd tegen Haaglandia.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

10 reacties op “Nijland: “Alleen Ajax en FC Groningen optie voor Blind”

  1. Segia

   NP ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 1. Goliath

  Als geld een optie is voor Daley Blind zoals je suggereert dan is het logisch dat hij bij ajax blijft. Al komt dat nergens ter sprake en je doet net of dat voor hem een drijfveer is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Segia

   Ik zie dat nergens gesuggereerd of geïnsinueerd worden. Er staat enkel dat dat in de voetballerij in zijn algemeen zo kan gaan – en dus ook bij Daley Blind -, dus niet dat dat al het geval zou zijn.

     /   Beantwoorden  / 
    1. Goliath

     Ja dag Edje-kadetje. Zo ken ik er nog wel een paar. Dit artikel gaat helemaal over Daley Blind en je zegt dat voetballers het voor het geld doen. Of is 1 en 1 niet 2 hier meer tegenwoordig?

       /   Beantwoorden  / 
 2. René

  Goede toevoeging, zat nog ff naar die uitzending te kijken en wat me ook opviel was de erbarmelijke toestand van de velden destijds in het Oosterpark. Het was meer een zandvlakte dan een veld :-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. jaap

  wat een gelul wees realistisch allemaal/deze jongen wil best naar groningen maar gokt nog even op een verkoop van v/d wiel en dan heeft ajax hem toch iets meer te bieden als onze club/ het is ook begrijpelijk dat hij zich toch meer ajaxied voelt als je daar al meer dan tien jaar speelt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   maar dan nog
   bij fc had die zekers meer kans om aan spelen toe te komen
   als ik hem was had ik voor de zekerheid gekozen om te spelen
   had die gegroeit en had die alsnog weer terug kunnen gaan naar ajax
   nu doet die ervaring op in beloften team en als wissel bij eerste
   hier had die zekers meer eredivisie ervaring op gedaan
   waardoor hij zich in de picture bij jol kan spelen

     /   Beantwoorden  / 
 4. Monique

  Ben het helemaal met je eens Jaap.
  En het is zeker logisch dat je je meer ajaxied voelt als je daar al meer dan 10 jaar bij speelt.
  Andersom zou dat ook zo zijn toch?
  Maar mocht hij geen kans krijgen bij ajax, wie weet….
  Het is hem in ieder geval heeeeel goed bevallen vorig seizoen bij FCG.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.