Jans versus Huistra

Vanavond een bijzondere uitzending van Sport Om Toavel, het sportprogramma van RTV Noord. Aan tafel zitten de oude en de nieuwe trainer van FC Groningen!

Ron Jans versus Pieter Huistra: de officiële aftrap van de Derby van het Noorden? Ach zo kun je het zien. Ikzelf zie het wat anders. FC Groningen tegen SC Heerenveen is wat mij betreft een wedstrijd van club tegen club, van supporters tegen supporters. Maar dus niet van persoon tegen persoon. Of persoon tegen club.

Toegegeven, het is een leuk extra element. We komen ook voor het eerst weer de man tegen die acht jaar lang aan onze kant stond (voor mij persoonlijk overigens een periode met vooral goede gevoelens). De media zal daar -zoals vanavond al het geval is- op in gaan haken. Blijkbaar gaan Huistra en Jans dit ook niet uit de weg, anders zouden ze bijvoorbeeld niet samen aan die tafel gaan zitten. Maar ik denk dat beide heren toch vooral over voetbal, FC Groningen en ‘het nu’ willen praten, en niet over zaken van meer persoonlijke aard. Achter het verleden is -Jans kennende- al lang een punt gezet.

Ik ben dus heel benieuwd naar het gesprek. Hoe je het ook wendt of keert, vergelijken doe je toch. Vanuit dat perspectief is Jans versus Huistra gewoon interessant. Waar liggen de overeenkomsten, waar de verschillen? Dat beeld wordt toch wat helderder als je ze eens samen om de tafel hebt. Hoe zien beide de toekomst van de FC? Ook dat is een vraag die ik wel gesteld wil zien worden.

We gaan het zien, de eerste uitzending is vanavond (donderdag) om 18.18 uur. Bie RTV Noord dus.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “Jans versus Huistra

 1. theoreticus

  ik zou graag na afloop een partijtje sumo-worstelen op de middenstip tussen beide trainers zien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   :) Verliest Huistra: geen goed idee.

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Dan een potje wie het hardst kan schieten met Martin Drent!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

     Parapluutje gooien, is dat al een sport?

       /   Beantwoorden  / 
 2. Emiel

  Helaas niet gebeurt :P . En gelukkig gingen ze ook niet het fries volkslied zingen op TV Noord!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.