De derby nader belicht in Voetbal International

In de vandaag verschenen Voetbal International staat een mooie repo over FC Groningen – SC Heerenveen.

Ik bewaar goede herinneringen aan die wedstrijd (knipoog) dus wat mij betreft blik ik er de hele week nog op terug!

‘Eigenlijk zijn deze twee clubs identiek’, dat is de kop van het artikel. Het is Arnold Kruiswijk die het ergens zegt. De verdediger kan het weten, hij speelde immers aan beide kanten. De uitstraling en de cultuur zijn vergelijkbaar, volgens Kruiswijk. Nuchterheid wordt ook genoemd. Natuurlijk zijn er ook verschillen, ook daar wordt op ingegaan.

Verder heeft het artikel alle invalshoeken en onderwerpen die ook hier al uitvoerig beschreven zijn. Alhoewel, dat de derby meer leeft in Groningen dan in Heerenveen heb ik bij nader inzien zelf nergens beweerd. Maar ik geloof best dat dat zo is.

Centraal staat natuurlijk Ron Jans. Dat de trainer een positieve ontvangst kreeg is volgens VI geen verrassing, al was er toch gerekend op ietsje meer vijandigheid. Blijkbaar heeft de tijd toch de wond al aardig geheeld die het vertrek van Jans met zich mee bracht. Al zullen er nog altijd FC-supporters zijn die het een onvergeeflijke overgang vonden en vinden.

“Bij ons kunnen rivaliteit en sportiviteit hand in hand gaan”, wordt er nog ergens gezegd. Misschien is dat het wel waarom het zondag niet alleen sportief een geslaagde dag werd.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

3 reacties op “De derby nader belicht in Voetbal International

 1. Nolio

  ‘Eigenlijk zijn deze twee clubs identiek.’ Wat een walgelijke uitspraak van Arnold Kruiswijk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. robert

  ik snap wel wat kruiswijk bedoeld. deze 2 clubs lijken ook wel op elkaar. maar het grote verschil van grongen en heerenveen vind ik dat de fans van groningen fanatieker zijn. en dat heerenveen de club is met het geld(maar toch al ruim een jaar onder ons staat)
  groningen is gewoon een club die het heel goed deoet terwijl ze een laag budget hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mark

  Nou identiek…? GVAV/FC Groningen is altijd al een club geweest van stad en ommeland. Volgens mij is Groningen ook de enige club in Nederland waar de toeschouwers de club nog nooit in de steek hebben gelaten. Over Abe Lenstra (daar is toch waar het daar helemaal om draait); hij was een hele goede/slimme maar vooral luie voetballer (volgens mijn vader) die nooit een meter te veel liep en zeker geen slidings of wat dan ook maakte. Met alle respect, maar om daar dan zo hysterisch over te toen. Groningen=fanatiek, Heerenveen=hysterisch. Het verschil tussen die twee begrippen is misschien niet zo groot, maar ik heb dan toch liever fanatiek.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.