Nijland: ‘FC Groningen in principe niet actief op transfermarkt’

De nieuwe Gezinsbode heeft een interessant artikel over de naderende transferperiode. FC Groningen, zo staat er onder andere in, is “in principe niet actief op de transfermarkt”.

Schrijver van het artikel is natuurlijk Wim Masker. Hij keek bijvoorbeeld naar de concurrentie, en wie er wel en niet wat te besteden heeft. Bijna alle ploegen zijn afhankelijk van de verkoop van spelers voordat er nieuwe spelers kunnen worden aangetrokken. Sommige ploegen hebben geldschieters waardoor er toch wat mogelijk is. FC Twente kan ‘vrijuit’ spelers halen.

Maar hoe staat het met FC Groningen? Algemeen directeur Hans Nijland is op het oog helder en duidelijk: “Wij zullen niets doen”. Maar in de praktijk is het dan natuurlijk niet zo dat er vanuit een luie stoel gekeken wordt naar wat die concurrentie allemaal doet. Ook Nijland en z’n technische staf zullen achter de schermen kijken wat er mogelijk is en aan opties werken voor het geval er van de huidige selectie toch spelers verdwijnen.

Dat is een bekend verhaal. Opvallend is wel dat Nijland verklaart dat er op dit moment geen concrete belangstelling is voor bijvoorbeeld Tim Matavz of Andreas Granqvist: “Er is tot nog toe nul komma nul belangstelling.” Dat zei hij ook aan het begin van dit seizoen, met dezelfde verklaring: “De markt zit nog steeds op slot. De meeste clubs moeten bezuinigen.” Er ging daarna ook inderdaad niemand weg.

Waarmee je komt bij de financiële situatie van de FC. Aan het begin van het seizoen werd een begrotingstekort gepresenteerd van 1,5 miljoen. Nijland verklaart dat dat tekort wat lager gaat uitvallen en dat de FC al weer dicht bij de bijgestelde begroting komt. Het feit dat drie sponsoren failliet gingen was daarbij een tegenvaller. Ondanks het tekort zat FC Groningen overigens nog wel in de plus, zij het nipt.

Met het oog op de toekomst wil Nijland letterlijk meer investeren in de ontwikkeling van talent en de samenwerking met Cambuur en Veendam. Ook de naam Serhat Koç valt aan het eind van het artikel nog even. Bij Cambuur kan de spits zich niet echt onderscheiden, daarom wil FC Groningen dat hij elders ervaring opdoet. Of hij blijft gewoon in Leeuwarden. Een terugkeer naar de FC zit er voorlopig nog niet in.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “Nijland: ‘FC Groningen in principe niet actief op transfermarkt’

 1. appie happie

  nijland lult wel vaker er gebeurt niks..er ging ook niemand weg..neee…ik wil dat er wel een spits bijkomt..matavs is allen maar matavs…kan wel iemand bij vind ik..maar ja geld is op markt zit op slot..net als de huizen markt…maar als er een huis wordt verkocht komt er wel een ander huis zo moet je maar denken..dus niet ,,,niet…

    /   Beantwoorden  / 
 2. theoreticus

  Welke 3 sponsoren zijn failliet gegaan?

    /   Beantwoorden  / 
 3. appie happie

  bel met
  masker dan weet je het

    /   Beantwoorden  / 
 4. Dennis

  Zal mooi zijn als het eerste elftal intact blijft!! Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren deze transferwindow. Forza Grunn’!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. appie happie

  nijland maakt geen slapende (neuzen) honden wakker…laat hem maar schuiven..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.