Ook Tim Sparv blijft positief

Een korte blog over Tim Sparv, de Finse middenvelder van FC Groningen. Voetbal International stelde hem vijf vragen. Een mooie aanleiding om een stukkie over te tikken.

Dan kan ik namelijk ook meteen nog eens zeggen dat ik fan ben van de Fin. De stille motor van de FC, de longen van het team, de onzichtbare kracht; je kunt veel mooie omschrijvingen verzinnen om hem lof toe te zwaaien. Langzaam -heb ik het idee- lijkt Sparv ook het stadium van stil en onzichtbaar te ontgroeien.

De VI kwam in ieder geval bij hem terecht in de aanloop naar SC Heerenveen – FC Groningen. “Ik zou het woord mini-crisis niet willen gebruiken”, zegt de positief ingestelde middenvelder in het artikel. Daarbij doelt hij natuurlijk op de twee recentelijk verloren wedstrijden. Die hebben pijn gedaan, maar geen onrust gecreëerd.

Over de wedstrijd beaamt Sparv dat het een speciale is, maar dan vooral voor de fans in beide kampen. Persoonlijk vindt hij het vooral mooi om landgenoot Väyrynen te ontmoeten en daar het onderlinge duel mee aan te gaan.

Het gaat natuurlijk ook over de twee trainers, Jans en Huistra. Sparv ziet alleen kleine verschillen in hun werkwijze. Jans was sociaal en had humor, Huistra is wat rustiger. Voetbaltechnisch zoekt de laatste het wat meer in positiespelletjes. Ook tactisch zijn er verschillen.

Over de transferperiode zegt hij dat hij niets van alle beslommeringen merkt bij de twee hotste spelers, Granqvist en Matavz. Sterker nog, hij roemt het huidige spel van z’n ploeggenoten. Sparv’s voetbaldroom, ten slotte, lijkt toch in Engeland te liggen. Hij praat met veel enthousiasme over The Premiership.

Morgen staat Tim Sparv er na een vervelende rugblessure weer. En dat bedoel ik letterlijk en figuurlijk.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

2 reacties op “Ook Tim Sparv blijft positief

  1. supporter

    Sparv, de stille man van de strakke pass. Met hem op het middenveld gaat het spelletje sneller en directer. Ik vind hem ook een goede voetballer, weinig praatjes maar veel daden. Jammer van het vervelende moment tegen Utrecht, de fout wordt echter al eerder gemaakt omdat iemand anders op het middenveld niet instapt maar staat te kijken of zelfs naar achteren loopt. Haal je zo’n pass er uit dan is er niets aan de hand. Van deze speler hebben we hoop ik nog wat seizoenen plezier.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.