Hans Nijland is niet in Peru

Het is moeilijk in te schatten hoe serieus de kranten uit de meest exotische landen genomen moeten worden. Als een krant als Fotbolls Expressen een artikel schrijft waarin een speler aan FC Groningen wordt gelinkt, dan kun je er bijna vergif op in nemen dat het klopt. Maar het lijkt er op dat hoe zuidelijker we gaan, hoe onbetrouwbaarder de berichtgeving wordt.

Het hele verhaal rond Tim Matavz en SSC Napoli is een treffend voorbeeld. Er werd al meerder malen gemeld dat er een akkoord lag tussen de twee clubs, maar daarvan bleek (en blijkt) nog geen sprake. Nog vreemder is het verhaal dat er tussen de clubs nu een akkoord zou liggen en dat er een geschil tussen de Italianen en de spits is terwijl de Italiaanse media eerder meldde dat de speler al een voorakkoord ondertekend zou hebben…

De andere casus die momenteel door menig Noorderling wordt gevolgd is die rond André Carrillo. En ook hier blijkt dat de berichtgeving niet voor de volle 100% te vertrouwen is. Net als in het verhaal Matavz lijkt er wel degelijk wat te spelen tussen Alianza Lima en FC Groningen, maar het fijne is een stuk ingewikkelder dan de media uit Peru doet voorkomen.

De laatste deuk in de vertrouwensband is het artikel dat gistermiddag verscheen in Depor dat het nieuws bracht dat de FC voor 1.2 miljoen euro de jeugdige spits Carrillo ging overnemen. De deal zou zo goed als rond zijn en Hans Nijland was zelfs in Peru om de laatste plooien glad te strijken. Maar nu blijkt dat Nijland nog altijd Nederlandse klei onder de voeten heeft. Gisteravond was de algemeen directeur namelijk te bewonderen in Emmeloord. Gelukkig hebben we de foto’s nog, zeg maar.

Het nieuws rond de belangstelling van Groningen inzake André Carrillo kan voorlopig eventjes weer de ijskast in…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

3 reacties op “Hans Nijland is niet in Peru

 1. Rudy

  @ Daniel: in welke krant of via welke link kun je dit lezen?
  Alvast bedankt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   In de link die ik gisteren plaatste.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Rob Roy

  De “classico”wordt gespeeld tussen Alianza Lima en Universitario Lima. Twee ‘rivalen’ uit dezelfde stad

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.