“FC Groningen wil Carrillo contracteren”

Toen ik vanmorgen het sportkattern van Dagblad van het Noorden opende kwam er een nieuwe naam voorbij: André Carrillo, uitkomend voor Alianza Lima uit Peru. FC Groningen zou serieus bezig zijn met de spits, de beoogde opvolger van Tim Matavz.

. . .

Ben ik de enige die moet lachen als ze nu nog eens met Carrillo op de proppen komen? Samen met RTV Noord is het DvhN het grootste medium van het noorden. Waarom komt Groningen er altijd zo bekaaid af in de krant? Anderhalve kolom voor de wedstrijdvoorbeschouwing tegen NEC, de nieuwelingen Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet, het vermeende akkoord tussen Napoli en Matavz en een melding van Carrillo.

Al met al nogal beschamend dat er zo weinig woorden aan FC Groningen worden vuil gemaakt. En vele supporters klagen hardop dat de landelijke media maar zelden aandacht besteden aan hun club. Maar als de noordelijke media al dusdanig aandacht hebben voor de Trots van het Noorden, waarom zou dan een televisieomroep 170 kilometer verederop wèl alle registers opentrekken om te berichten over het wel en wee van het provincieclubje?

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

24 reacties op ““FC Groningen wil Carrillo contracteren”

 1. JvanTilt

  Vooral laten lijkt me. Al die rare conmtsructies over eigendom e.d.

  Molins lijkt me nog steeds een goed alternatief. Jammer dat zich alles op zuid-america focust.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rob Roy

  Sinds mensenheugnis heeft het Dagblad(Nieuwsblad) van het Noorden weinig aandacht besteed aan GVAV of FC Groningen. Hoe dit komt valt alleen maar te raden. Feit is echter dat de redacteuren van dit blad niet erg FC Groningen gezind zijn wat zich uit in de soms afbrekende kritieken van ene Mennenga en nog een paar van die “dissidenten”. Wij zullen er mee moeten leven, maar of dit de oplossing is………..moielijk te zeggen!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Ene Mennega is verdorie ook nog eens oud-speler!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Mark

  Wat moeten ze melden dan? Als de scouts naar Zuid_Amerika afreizen lijkt het me toch niet dat er dan een verslaggever van het DvhN mee moet gaan en alles in geuren en kleuren moet bespreken in een verslag.
  Of Mennega nu 1 of 2 pagina’s op de maandag vol kalkt; het blijft gebrabbel… dan liever 1 pagina FC Groningen.
  Uit het feit dat er nu melding wordt gemaakt van Carillo mag je concluderen dat het nu echt serieus gaat worden; dat lijkt me goed.

    /   Beantwoorden  / 
  1. trebla

   als er bij ajaks iemand een wind laat staan de kranten waaronder dvhn er vol van maar over onze eigen FC Groningen word maar mondjesmaat een paar regeltjes geplaatst, misschien dat dat een reden kan zijn?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Mark

    Maar het ‘nieuws’ wat betreft Ajax gaat dan niet over nw spelers, maar over het gedoe daar omheen. Ik ben blij dat we dat soort dingen niet hebben bij Groningen.

      /   Beantwoorden  / 
 4. jaap"nou ja goed natuurlijk"stam.

  We hebben toch deze blog en fc groningen online en boerenmacht.
  Mooi zo laten. Dan is er ook meer eer te behalen voor jullie ipv de krant.
  Wat het dagblad vh noorden bericht weten we toch maar mooi al een dikke maand door jullie.
  Dat ze het nu berichten zegt misschien wel eindelijk iets over hoe serieus fc groningen er in staat met carillo.

    /   Beantwoorden  / 
 5. theoreticus

  Vind dit een raar artikel van Tammo, moet het dagblad elk wissewasje aan info over de Fc maar publiceren? Volgens mij krijg je dan een krant die voor de helft met vage onzin/geruchten over de Fc gevuld is en voor de andere helft met retificaties.
  Ik snap al helemaal niet waarom iemand die krant leest en als je je eraan ergert des te meer reden die visverpakking te laten voor wat het is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   ik heb eerder eens die sportredactie aangesproken op hun karihge en late nieuws ( ten tijde van die Berg transfer) en ik kreeg een uitgebreide brief terug, dat het DVHN nooit iungaat op geruchten, maar dat ze het via buitenlandse journalisten op de voet volgen… Nou zegt Nijland al niks, of hij ontkent de interesses van Groningenzijde voor spelers – begrijpelijk om de onderhandelingen niet te frustreren! -, dus dat die krant danmet een droog communicé een berichtje plaatst van feiten die allang de revue hebben gepasseerd, dat is het logisch gevolg. Onderschat niet bdat er toch veellezers zijn die en-passant zo’n bericht als nieuwsfeit nemen. Erg veel clubliefde straalt er niet uit van Mennega en de zijnen.

     /   Beantwoorden  / 
 6. René

  Klopt helemaal, Groningen komt er ook regionaal vaak bekaaid van af en dat is op zijn minst vreemd te noemen. En tsja als er dan iets geroepen wordt is het vaak subjectief negatief wat het Dagblad schrijft. ik koop de krant niet meer,het is een totaal inhoudloos stuk papier wat de naam dagblad of krant echt niet verdient.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Arie

  Carrillo wil zelf naar Lazio. Jammer, nu proberen Jorge Bazan te kopen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Asjeblieft op zijn minst een bronvermelding

     /   Beantwoorden  / 
  2. René

   heb je hem gesproken?

     /   Beantwoorden  / 
 8. theoreticus

  Ik vond het eerst een beetje een raar stukje van Tammo maar nu denk ik dat het toch erg goed is.
  Laat ze maar weten dat je er zo over denkt en hoe meer hoe beter.
  De krant ligt op zijn gat en ze moeten van alles verzinnen om de oplages niet verder te laten zakken. Ze investeren in lezersonderzoeken om de krant zo veel mogelijk aan te passen aan de smaak van de lezers.
  Een duidelijk signaal van lezers naar de krant dat er meer Fc Grun in de krant moet kunnen ze niet naast zich neerleggen, lijkt mij.
  Ik ben zelf geen lezer meer van dit ooit door mijzelf bezorgde stukje huisvlijt maar onderken de kracht van t Nijsblad en gun ieder zijn plezier ermee.

    /   Beantwoorden  / 
 9. supporter

  Het is voor een krant gemakkelijker als het een piunhoop is bij een club, daar valt meer te halen. Het zit niet in de aard van een verslaggever van het Dagblad om postieve zaken aandacht te geven. Alleen sensatie verkoopt goed. Laten we eerlijk zijn, er is een betrekkelijke rust bij de FC. Jammer want dit is niet interessant, als straks een transfer van een speler mislukt zijn ze er als de kippen bij. Op naar zondag tegen NEC, belangrijke pot waar punten gehaald moeten worden. Na de vorige wedstrijd lijkt me het toch zo dat de spelers tot op het bot gemotiveerd zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Rudy

  Het zou ook geen overbodige luxe zijn een speler aan te trekken die een goeie vrije trap kan nemen. Ik kan me geen speler herinneren van FC Groningen de laatste jaren die die kwaliteit heeft/had. Als tip heb ik Lasnik van Willem II. Is toch een geweldig wapen als je zo iemand in de ploeg hebt.

    /   Beantwoorden  / 
 11. kees

  Tammo, tot de hoeveelste update was jij gekomen? Ik denk dat er maar een bericht over André Carillo belangrijk is: dat ie tekent!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Peter

  Ik heb zelf uit de mond van Wiliam Pomp gehoord dat ze eerst de pen in de gifbeker dompelen voordat ze hem op papier zetten. Dit is de cultuur van dvhn en dat zal ook altijd zo blijven. Als je die discussies op maandagavond op rtvnoord ziet denk ik vaak ook is dit het niveau van een journalist tegenwoordig? Puur eigen mening en weinig achtergrond kennis. Wat dat betreft zijn ze bij rtvnoord met Emiel Venema en Frederik Stokker beter af.
  Ze hoeven echt niet op elk gerucht in te gaan maar als je weet dat een speler door Groningen gewilt is dan kun je op z’n minst wat meer informatie geven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Peter

   Groningen verwacht trouwens dat ook Tadic volgend jaar geen deel meer uitmaakt van de selectie.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    daar hoef je geen helderziende voor te zijn! Komt de continuiteit niet ten goede, maar Nijland’sdoelen ( “op de eerste plaats het bedrijfsresultaat” ) zijn dan wel bereikt…Sportief moeten we dan maar afwachten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Peter

     Tja daar begint het mee, als je ziet hoe hard NAC bijvoorbeeld gaat wegvallen ben ik blij met Nijland. Geen gekke dingen doen en insteken op de jeugdige talenten.

       /   Beantwoorden  / 
   2. diego

    Groningen is 100% geslaagd met de aankoop van tadic
    reken maar dat hij straks met veel winst word verkocht

      /   Beantwoorden  / 
 13. arnoud kruithof

  was het niet zo dat vroeger het DVHN echt in staat was om trainers “naar huis te schrijven”? ik denk aan ene Rob Jacobs bijvoorbeeld…dan maar karig zou ik zeggen, want vroeger was het wat ik begreep zeer kritisch tov de Fc. Ook Henk Kok was op Langs de Lijn altijd zo verschrikkelijk negatief. Heb ik nooit begrepen…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.