Groningen wil nog een stap omhoog doen

Maandagavond hoorden we op RTL dat er een mooi interview met Hans Nijland in de Voetbal International zou verschijnen. De algemeen directeur heeft grootse plannen met FC Groningen, maar vandaag de dag draait het toch allemaal om geld. Daarom probeert Nijland de grote bedrijven uit het noorden achter zich te krijgen en dat lijkt toch vrij aardig te lukken.

Of dat uiteindelijk tot een kampioenschap gaat leiden is niet te zeggen; daarvoor zijn er te veel variabelen die allemaal mee moeten zitten. Maar dromen mag nog altijd en dat doet Nijland af en toe een beetje hard op in het interview…

11 reacties op “Groningen wil nog een stap omhoog doen

 1. jvantilt

  Ik vrees dat er dan nog wel aardig geinvesteerd mag worden wil groningen in de eredivisie blijven.

  Vooral de aanschaf van een mental coach en meer onderlinge concurentie van de spelers is eesentieel.
  Vooral investeren in technisch bekwame voetballers met een juiste mentaliteit.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   Als jij nu begint met een beetje te investeren in je taalvaardigheid!! Jouw reactie slaat meer op de situatie bij Groningen van tien jaar geleden. ???

     /   Beantwoorden  / 
  2. René

   we dromen over een kampioenschap en jij hebt het over de jupiler league? Ok een kampioensschap is (nu nog) een droom, maar degradatie is totaal onrealistisch… heb je de bank van fc groningen wel eens bekeken? Genoeg concurrentie lijkt me… eigenlijk snap ik deze reactie totaal niet….

     /   Beantwoorden  / 
 2. Robine

  Goed dat Groningen verder omhoog wil. Groningen heeft ook nog veel te winnen. Of het allemaal even realistisch is, is maar afwachten. Maar zonder de ambitie om omhoog te willen, blijven de beste spelers vertrekken en is het lastig om goede spelers aan te trekken. Met de huidige begroting mag je blij zijn als je je jaarlijks plaatst voor de play-offs. Vorig seizoen hebben we onder Huistra een topjaar gehad met 67 punten.

  Weet iemand ook iets over concrete uitbreidingsplannen van het stadion. Zou mooi zijn als het stadion vergroot zou worden naar 26.000 – 30.000.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   In VI las ik dat wat betreft Nijland daar nu niet de hoogste prio ligt. Ik denk dat Groningen verstandig bezig is, nuchter stapje voor stapje vooruit.. Geen Vitesse achtige toestanden.

     /   Beantwoorden  / 
 3. meertn

  ik mag Nijland wel. hij heeft geen deadline genoemd, maar heeft gewoon dromen en ambities wat haalbaar moet zijn op de langere termijn.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Harm

  Zolang de begroting maar blijft stijgen. Hoe wrang het ook is maar het kampioenschap is onlosmakelijk verbonden met een hoger salarishuis.Maar ambitie+een nieuw trainingscomplex+een beter salaris zal genoeg zijn om onze toekomstige sterkhouders en smaakmakers langer in ons geliefde tricot te blijven zien spelen!

    /   Beantwoorden  / 
 5. waist wel ja

  Er zijn plannen om het stadion uittebreiden naar 27.000 tot 33.000 plaatsen,maar wanneer is mij niet bekent

    /   Beantwoorden  / 
 6. Stefan Jans

  Heel mooi dit! Groningen zal nog interessanter zijn voor jeugdspelers en die zullen dus minder lang nadenken of ze naar utrecht of groningen komen. word toch tijd dat het duidelijk is dat groningen een grotere club is!

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   is stefan er idd eentje van “wie van de drie” (zonen van Jans)?

     /   Beantwoorden  / 
 7. Abma

  Groter stadion is een vereiste! MEER MUNTEN OP DE PLANK! En natuurlijk investeren in eigen jeugd is zeer belangrijk, het kost op lange termijn het minste. Nijland is een nuchter persoon, m.a.w. stapje voor stapje op naar de top. voorbeelden zijn er genoeg. Liever geen rijke (oost europese) suikeroom, want op lange termijn schieten we hier niets mee op (zie Roda JC). Hoe het Vitesse gaat aflopen is altijd nog de vraag. De supporters willen zich wel identificeren met hun helden en bij Vitesse heb je dat niet. Ik denk dat Nijland en consorten echt wel weten wat ze aan het doen zijn. COME ON FC!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.