Categorie: "Meo Iudicio"

Kwakman pas op!

Kees Kwakman lijkt de mentaliteit van het Groningse publiek nog niet helemaal te snappen. Daar moet hij voor waken anders kan hij zo maar eens de pispaal onder de supporters worden.

Diep in de tweede helft schoot hij een afgeslagen corner veertig meter terug op doelman Brian van Loo, juist op het moment dat Groningen even weer aanzette en druk naar voren gaf. Het publiek begon te morren en te fluiten omdat het naar voren wil spelen.

De Volendammer was niet van de kritiek gediend en maakte dat kenbaar met geïrriteerde armbewegingen. Dat is zeer onverstandig te noemen. Als Kwakman verstandig is probeert hij de band met de supporters aan te halen in plaats van op scherp te zetten. Helemaal als hij ondermaats speelt zoals gisteren. Bij NAC in een grijs verleden speelde hij beter dan hij tot nu toe in het noorden heeft laten zien en geïrriteerde reactie richting publiek moet hij daarom op dit moment ver achter zich laten.

“Meer winnaarscultuur bij Club dan bij Groningen”

Fredrik Stenman maakt deze zomer de overstap van FC Groningen naar Club Brugge en na de eerste trainingen concludeert de Zweed dat er bij Groningen minder winnaarscultuur heersde dan bij het Belgische topteam.

Meteen springen een aantal FC-supporters er bovenop en noemen het zijn oude club een schop nageven. Dat lijkt me sowieso wat overtrokken en bovendien een onwaarheid.

Supporters moeten volgens mij inzien dat er een andere sfeer heerst bij een topclub dat elk jaar voor de prijzen strijd. Dat moet langzaam groeien op dezelfde manier dat Groningen langzaam stapjes richting de top maakt.

Groningen heeft ervaring nodig in de ploeg

Fredrik Stenman verkast aan het einde van het seizoen naar Club Brugge en de kans is vrij groot dat ook Andreas Granqvist de club gaat verlaten. De transfer van Tim Matavz naar Napoli kan elk moment worden bekend gemaakt.

Verder wordt er getrokken aan Jonas Ivens vanuit België. Koen van de Laak lijkt zo’n beetje de enige ervaren kracht was veldspelers betreft te worden, maar hoe groot is de kans dat hij in het nieuwe seizoen een basisplaats gaat krijgen?

Danny Holla lijkt met zijn 23 jaar één van de meest volwassen spelers; echter haalt hij dit seizoen ook maar zelden een acceptabel niveau.

Sibon is goede optie voor Groningen

Een groot deel van de supportersschare van FC Groningen denkt (digitaal) mee met de club. Vaak zijn dat ideeën waar je werkelijk niets mee kunt, maar af en toe zijpelt er ook eens iets tussendoor en dan kan je enkel hopen dat de leiding van de FC stiekem meeleest.

Het meest belangrijke portaal op het world wide web waar supporters het wel en wee van Groningen bespreken is uiteraard het FCG Forum. De beruchte Pruiminho opperde daar ineens vanuit het niets dat Gerald Sibon een welkome versterking zou zijn.

Het grote off-topic item!

Okay, off-topic is een groot woord; het moet wel gaan over FC Groningen natuurlijk… Maar als iemand iets kwijt wil over een speler van de huidige selectie of een potentiële versterking, kan dat hier. Aan de rechterzijde is ook een link geplaatst naar dit topic toe, zodat het altijd makkelijk is terug te vinden. Eens in de tijd zal het topic vernieuwd worden zodat de overzichtelijkheid niet in het geding komt.

NAC Breda: Meo Iudicio

Als u nogal snel stoort aan het gebral van een columnist, leest u dan vooral niet verder.

Goed, NAC dus. Vorig jaar heeft de Noad Advendo Combinatie een puik seizoen gedraaid. Met oogstrelend voetbal ook nog.

NEC Nijmegen: Meo Iudicio

Jarenlang stelde een journalist van de Voetbal International vragen aan Eredivisiespelers met de vraag wat ze het lelijkste voetbalshirt vinden. Drie maal raden wat de meeste spelers antwoordden…