NEC Nijmegen: Meo Iudicio

Jarenlang stelde een journalist van de Voetbal International vragen aan Eredivisiespelers met de vraag wat ze het lelijkste voetbalshirt vinden. Drie maal raden wat de meeste spelers antwoordden…

Inderdaad. De rare kleurencombinatie van rood-groen-zwart. Een rare mengeling als de ontlasting van een zieke geit. Het is natuurlijk niet zo maar rood en groen en zwart; we vinden de kleuren terug in het logo van Nijmegenaren. Twee pappegaaien in rare kleuren dus, ongetwijfeld met de namen Lorre en Rocko of zo.

Het beste argument dat supporters geven over de lelijkheid van de kleuren is meestal dat ze er trots op zijn dat iedereen het zo lelijk vindt. Wacht even, denk daar even over na. Trots zijn op iets lelijks omdat het lelijk is? Dat is geen argument! Dat is zeggen dat je lievelingskleur groen is omdat je zo van groen houdt.

En dus hoopt eenieder dat NEC zo veel mogelijk uitwedstrijden speelt zodat de foeillelijke combinatie thuis geworden kan laten. Weinig geluk daar.

Ik stel voor dat het als volgt is gegaan bij de presentatie van het tenue voor het nieuwe seizoen.

Beleidsbepaler: "Goedemiddag dames en heren, ik heet u allen van harte welkom bij de presentatie van het clubtenue van NEC Nijmegen voor het seizoen 2008/2009. Aangezien er jaar in jaar uit over ons spuuglelijke thuisshirt wordt gezeurd hebben we maar één uitweg gezien. Ik presenteer allereerst het uitshirt! We konden niets lelijkers verzinnen dan dit zodat het gezeur rond het rood-groen-zwart eindelijk tot de verleden tijd behoort. Ik dank u wel."

Slimme jongens daar in Nijmegen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

17 reacties op “NEC Nijmegen: Meo Iudicio

 1. TomasNEC

  gelukkig hebben we geen nichterig paarse uitshirtjes…

    /   Beantwoorden  / 
 2. henri

  wederom een knap staaltje van “hoe moet ik mijn blog vullen”…
  Tammo, als er geen nieuws is… ga dan niet lopen zeiken over andere clubs, ‘t is al erg zat dat veel supporters dat doen…

  Zal wel weer karrevrachten kritiek op mijn reactie komen, ik vindt het best want ik, toch ook al zo’n 25 jaar supporter van onze FC, schaam me dood voor dit soort teksten die geschreven worden door iemand die zichzelf erg geschikt bevonden heeft om het groningen blog te vullen…

    /   Beantwoorden  / 
 3. EJ

  ach ja, nichterig paars. zo kun je het noemen het zijn gewoon de kleuren die bij onze clubcultuur horen…
  net zo als groen-rood-zwart bij jullie hoort.
  ik vind beide niet echt mooi, maar wat heeft het er eigenlijk te maken. ik denk dat we morgen een mooie pot kunnen verwachten van twee goedvoetballende teams… heb er zin an, en hoop, uiteraard, dat de FC wint…

    /   Beantwoorden  / 
 4. EJ

  en ik wil nog ff zeggen dat ik me bij “henri” aansluit…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Gerard

  Moet dit nu voor elke wedstrijd? Elke keer een blogje schrijven om de tegenstander is flink belachelijk te maken? Je kan ook respect hebben voor de tegenstanders, maar nee…Laten we eens flink zeiken over de clubs waar we moeten spelen. Dan heb je totaal geen respect. Het enige wat je hiermee veroorzaakt is onnodige reacties tussen twee groepen die nu proberen om elkaar zo zwart mogelijk te maken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Gerard

  PS: Ik ben supporter voor FC Groningen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Richard

  Eens met de andere 2 FC-reacties. Ik ben ook FC-supporter en vind deze rubriek flink ongepast, onnodig en eerlijk gezegd niet ‘fcgroningenblog-waardig’.

  Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer het werk wat je doet w.b.t. de reguliere berichtgeving, maar dit soort voorbeschouwingen zijn op niets anders gericht dan het (ook nog onterecht) belachelijk maken van de tegenstander. Neem dan een voorbeeld aan de voorbeschouwingen van Boerenmacht. Pro-Groningen, maar toch met respect praten over de tegenstander. Uiteraard wel zonder daar het groen-witte brilletje bij te verliezen ;)

    /   Beantwoorden  / 
 8. daan

  Als je niets zinnigs te melden hebt, meldt dan niets.
  Wat een flauwekul onderwerp.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Grafton

  Er staat nergens dat je zijn column moet lezen. Als je het onzin vindt dan lees je de teksten toch niet die beginnen met die onuitspreekbare naam!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Gooz

  Ik dacht dat je bij een voorbeschouwing altijd voetbal-inhoudelijk ging kijken naar een tegenstander en wat je al wel niet kan verwachten in het veld.

  Wist niet dat je de mode ging aanpakken. Dat je je daar aan kan storen zeg!

  Voetbaltechnisch gezien is NEC behoorlijk goed en zijn ze tot veel in staat. Groningen krijgt het lastig, maar dat wil je misschien niet horen, vandaar dat mode-verhaal.

  Succes vanavond…. kijk je dan Groningen of Fashion TV?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Sjohnny

  Dit onderwerp is zo niet actueel. Jij praat nog over de tijd dat NEC in het balkenshirt speelde. Met horizontale balken. Jij weet niet waar je over praat. En akls je dat niet weet kun je beter je mond houden.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Sjohnny

  p.s. ik ben NEC fan, maar heb respect voor FC Groningen en wat daar allemaal neergezet wordt, klasse ! Leeggekocht worden en toch goed presteren, super.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Tammo 80

  Gooz: dit is geen voorbeschouwing maar ene colum. Dat is iets anders. In de voorbeschouwing wordt niet gerept over het shirt.

  Sjohhny: Je wilt zeggen dat NEC niet meer rood, groen en zwart in het shirt heeft?

  En dat gezegd… ik heb ook veel respect voor wat Mario Been heeft neergezet, zie daarvoor de eerder genoemde voorbeschouwing.

    /   Beantwoorden  / 
 14. VdH

  Jij mag ons shirt best lelijk vinden!!! wat mij betreft is het rood groen zwarte shirt schitterend!!

  En als jij je blogje moet vullen met jouw mening prima!! alleen wel een beetje serieus graag!! Het balkenshirt werd als lelijk gezien.. dat shirt dragen we HELAAS al jaren niet meer… het huidige shirt wordt niet eens meer als lelijkste aangemerkt! prutser…

    /   Beantwoorden  / 
 15. jopie

  Man man man, als je het een kutcolumn vindt, blijf dan voortaan weg. Er staat elke week een stukje waarvan de titel Clubnaam: Meo Iudicio is. Ben je dan zo dom dat je denkt… hhhhmmmmmm, wat zou er nu weer voor positief stuk over onze volgende tegenstander staan? Dit is een COLUMN en of iemand het FC Groningen waardig of onwaardig vind, dat maakt het een kont uit, ben je het er niet mee eens, lees het dan niet.
  Trouwens, deze week vind ik hem iets minder dan de vorige, hoogtepunt blijft toch Ajax: Meo Iudicio.

  [politiekcorrect modus]
  Ik vind NEC een geweldige club, met hele lieve supporters en een schitterend shirt. Ik hoop dat ze alle wedstrijden winnen en ons nog jaren lang plezieren met hun oogstrelend voetbal. Verder ben ik erg onder de indruk van de innige vreindelijke band die zij hebben met de al even mooie en fijne voetbalvereniging Vitesse uit Arnhem. Ik hoop dat we allemaal saampjes een leuk gezellig avondje voetbal hebben, moge de beste winnen.
  [/politiekcorrect modus]

  En dat gezeik hoelang je supporter bent van Groningen… DUS??? Schrijf je eigen column, waarin je al je leuke belevenissen vastlegt… en vermoei mij niet met zulke nietszeggende commentaren!

    /   Beantwoorden  / 
 16. doornbosch

  Ik ben groningen fan/supporter. Dat we een hekel hebben aan bepaalde supporters groepen/clubs, is tot daar aan toe.
  Er zijn echter ook sympathieke clubs, waaronder NEC. Laten we daar dan respect voor blijven houden.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Grieze

  Ben het toch wel met Jopie eens, ook al kan ik mij niet altijd vinden in de teksten of zijn mening waarderen. Daarvoor is het ook een column.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.