FC Volendam: Meo Iudicio

Maar liefst vijftien selectiespelers van FC Volendam komen uit de eigen opleiding. Dat is een ongehoord hoog aantal!

En daarvoor verdienen de Wijdbroeken een enorm grote pluim voor. Een club als Ajax heeft altijd een grote mond over haar geweldige jeugdopleiding maar het beleid van de afgelopen jaren is alleen maar spelers van SC Heerenveen en FC Groningen voor vele miljoenen wegkapen. Dan is het al snel logisch dat er meer sympathie voor de FC Volendam opgebracht wordt.

Al moeten we toch helaas constateren dat het niet overhoud wat kwaliteit betreft. Zelf hebben we een aantal jaren geleden het geprobeert met Jack Tuyp (grappig trouwens dat buiten Volendam nergens de "a" in Jack als een echte Hollandse "a" wordt uitgesproken; ik dacht dat een jak een soort koe was, en dat weten wij boeren dan weer. Dwaal ik af?). Dit was geen doorslaand succes. Hij speelde slechts elf wedstrijden en deed het net nooit bollen. Ik kan me nog kolderieke momenten herinneren als hij er in kwam. 1.86m lang en een even goede kopper als Kabouter Plop. Misschien kwam het avontuur te vroeg voor hem, want nu doet hij het helemaal niet slecht. Hij scoorde toch al weer vier keer in negen wedstrijden – een uitstekend gemiddelde.

Kijkend naar de Volendamse spelers, de "eigen" spelers, dan houdt het niet echt over. Heel Volendam houdt niet echt over trouwens. Natuurlijk moet je de kans grijpen als die zich voordoet en dat heeft "het andere Oranje" gedaan door de nacompetitie te winnen. Al weet ik niet of het wel zo leuk is om een heel seizoen lang alleen maar nederlagen te zien in het Kras Stadion.

Al is dat natuurlijk ook niet waar. Er werd al gewonnen van De Graafschap en een punt gepakt tegen Willem II. Jammer dat de mooie serie van het lelijke eendje van de Eredivisie nu al weer wordt onderbroken.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “FC Volendam: Meo Iudicio

 1. Anton

  “Al weet ik niet of het wel zo leuk is om een heel seizoen lang alleen maar nederlagen te zien in het Kras Stadion.”

  Daar draait het niet om in voetbal domme sjap / pseudo intellectueel. Nog niet eens zo heel lang geleden speelde Groningen ergens onder aan in het “rechter rijtje”. Respect voor Volendam / Haarlem / Telstar / Dordrecht supporters.

  It’s not important if you win or lose.
  What is important is how you play the game.

  Jouw collums kenmerken zich voornamelijk door arrogantie en minachting, twee eigenschappen die helemaal niet thuis horen bij een club als Fc Groningen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Boertje

  Een Column (niet collum) is een mening van de schrijver en hier staat ook nog eens Medeo Ludicio boven.
  Dus Anton: mond houden!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Anton

  @Boertje

  Collum = Column.
  Ab imo pectore, mea maxima culpa…
  Voor niemand houd ik mijn mond, ik heb ook een mening.

  Damnant quod non intellegunt

    /   Beantwoorden  / 
 4. vakb

  Wordt mij veel te ingewikkeld hier…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Karel

  Hey Anton, hoor ik hier iets van jaloezie? Mooi voetbal is leuk, maar uiteindelijk draait het toch om de resultaten. Zonder resultaat stroomt het stadion leeg. Hoewel, stromen? In Volendam houdt het op met druppelen, want er moet eerst maar eens publiek in.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.