Sibon is goede optie voor Groningen

Een groot deel van de supportersschare van FC Groningen denkt (digitaal) mee met de club. Vaak zijn dat ideeën waar je werkelijk niets mee kunt, maar af en toe zijpelt er ook eens iets tussendoor en dan kan je enkel hopen dat de leiding van de FC stiekem meeleest.

Het meest belangrijke portaal op het world wide web waar supporters het wel en wee van Groningen bespreken is uiteraard het FCG Forum. De beruchte Pruiminho opperde daar ineens vanuit het niets dat Gerald Sibon een welkome versterking zou zijn.

Zelf had ik niet gedacht aan de bonenstaak, maar hij is precies de speler die de FC door de blessuregolf heen kan slaan. Het is eenzelfde soort constructie als die van Theo Lucius van het afgelopen seizoen.

Sibon is allereerst een ervaren man die zich niet zo snel de kop meer gek laat maken, een uitstekend aanspeelpunt, technisch begaafd in de kleine ruimte al oogt het vaak wat als een Houten Klaas, kopsterk en hij knalt er ook nog met enige regelmaat een vrije trap in. Zijn contract werd onlangs niet verlengd bij het Australische Melbourne Heart en dus zit hij zonder club. Een speler die clubloos is kan ook buiten de transferwindows worden gehaald. Aangezien de competitie in Australië nog maar net ten einde is, is Sibon ook direct inzetbaar want een conditionele achterstand is er niet of nauwelijks.

Supporters noemen vaak namen en altijd gevolgd door een kreet die je bijna niet meer kan horen, maar nu lijkt hij me op de juiste plaats: “Ik zeg: halen!”

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

19 reacties op “Sibon is goede optie voor Groningen

 1. peetje

  Ik zeg….doen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Johan

  Ik zeg niet doen…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mark

  Niet doen!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. kees

  ik zeg…..vandaag afreizen naar Eelde en gelijk in de basis tegen NAC…reden: die laatste serie competitieduels kunnen net het verschil uitmaken voor een plek wel/niet voor Europees; en dat voelt toch heel wat aangenamer om volgend jaar vanuit die positie te starten dan weer net-de-boot gemist! Wie doet er even een twittertje naar Nijland: kan wonderen doen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   O pardon, ik zat met de transfers bij volgend seizoen… idd voor nu, dan zeg ik ook WEL doen.

     /   Beantwoorden  / 
 5. jaap"nou ja goed natuurlijk"stam.

  In eerste instantie toen ik de kop las had ik iets van niet doen.
  Een oude speler past niet in het beleid etc.
  Nu ik het verhaal erachter lees, is het wel een nuttige speler, aangezien hij transfervrij is,en buiten de transfer window gehaald kan worden.
  Technische speler met ervaring die een bal kan vasthouden en kan scoren. Kan ook nuttig zijn in de groep, als 1 van de spelers die de rest op sleeptouw neemt en rust brengt in de groep.
  Deze speler had ik zeker vroeger in zijn jonge jaren graag bij groningen gezien.
  Misschien is hij wel heel gemotiveert, en hoeft niet veel te verdienen, en kan daardoor interessant zijn.
  Kortom: doen!

    /   Beantwoorden  / 
 6. René

  Doen

    /   Beantwoorden  / 
 7. Michiel

  Persoonlijk lijkt mij NKufo dan een betere oplossing, mits geen extreem salaris. Ook hij is transfervrij en (waarschijnlijk) fit. Daarnaast scoort hij over het algemeen makkelijker dan Sibon. Ik zeg: halen!

    /   Beantwoorden  / 
 8. absolutist

  gewoon allebei halen! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 9. CeramBo

  Afdankertjes van Heerenveen en Twente?
  Dat zou te veel pijn doen aan mijn Gronings hart…

    /   Beantwoorden  / 
 10. appie happie

  gelul het ons nu om de punten alles is welkom als het punten op gaat leveren zelfs sibon….n.kufo is ook leuk..

    /   Beantwoorden  / 
 11. Grunn Rules

  Asjeblieft niet zeg…..

    /   Beantwoorden  / 
 12. Noordeling

  Tammo heb je alleen maar een logo van Fc Groningen als illustratie?
  Geef gewoon de jeugd kans, ik denk niet dat Sibon überhaupt nog veel zou toevoegen.Het lijkt me dat we ons alvast kunnen opmaken voor de nacompetitie, meer zit er volgens mij niet in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Ik gebruik geen spelersfoto’s of iets dergelijk bij de posts omdat je dan (waarschijnlijk) copyright schendt. Als iemand mij foto’s aanlevert van spelers, het stadion, etc. en mij uitdrukkelijke toestemming geeft die te gebruiken, dan kan ik andere illustraties plaatsen.

     /   Beantwoorden  / 
 13. Nolio

  Nee, geen Sibon hier. Hij is afgedankt door het zwakbegaafde Hoerenveen. Nu afgedankt door het Australische Melbourne Heart. Wat moet een top-club als FC Groningen met afdankers van clubs die beduidend lager scoren in aanzien? Mamedov klaart de klus.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Henkie

  Ja, laten we paniek-aankopen gaan doen omdat we ipv 4e, 6e staan. Dan kunnen we aankomende zomer weer zeuren dat er geen spelers gehaald worden omdat het geld is uitgegeven aan een te dure speler, zonder wedstrijdritme waarvan we waarschijnlijk te veel verwachten en weinig plezier hebben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. VakF

   Anders lees je het verhaal eerst even voordat je wat blaat…

     /   Beantwoorden  / 
 15. gio

  doen, en na dit seizoen swinkels voor granqvist

    /   Beantwoorden  / 
 16. theoreticus

  Als Sibon nog de Sibon is zoals ie in zijn laatste seizoen bij de buren was en hij is fit en heeft zin en is niet duur dan is het een idee maar wat voegt het toe? Haal je werkelijk meer punten met Sibon?
  Kun je niet beter de jeugd een kans geven?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.