Kwakman pas op!

Kees Kwakman lijkt de mentaliteit van het Groningse publiek nog niet helemaal te snappen. Daar moet hij voor waken anders kan hij zo maar eens de pispaal onder de supporters worden.

Diep in de tweede helft schoot hij een afgeslagen corner veertig meter terug op doelman Brian van Loo, juist op het moment dat Groningen even weer aanzette en druk naar voren gaf. Het publiek begon te morren en te fluiten omdat het naar voren wil spelen.

De Volendammer was niet van de kritiek gediend en maakte dat kenbaar met geïrriteerde armbewegingen. Dat is zeer onverstandig te noemen. Als Kwakman verstandig is probeert hij de band met de supporters aan te halen in plaats van op scherp te zetten. Helemaal als hij ondermaats speelt zoals gisteren. Bij NAC in een grijs verleden speelde hij beter dan hij tot nu toe in het noorden heeft laten zien en geïrriteerde reactie richting publiek moet hij daarom op dit moment ver achter zich laten.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

43 reacties op “Kwakman pas op!

 1. MartinWinschoten

  Heb al vaker gezegd dat ik Kwakman niet bij Groningen vind passen. Hij is veel te arrogant om voor onze FC te spelen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   prima gast die kwakman, goede aanwinst voor onze fc. Iemand die zegt waar het op staat! Heeft niets met arrogantie te maken oh ja dat heb ik ook al vaker gezegd, of dat dan meer waar wordt weet ik niet…. maar heb het wel vaker gezegd.. hé ik zeg het nu weer, dan is het nog vaker dan vaak…

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    nog vaker?…hoe noem je dat dan: Kwakman is niet arrogant?….maar hij komt hier en daar wel te kort en is hyewel snel miet zijn analyses van het spel van FC Groningen: zou je dat dan in stilte moeten lijden? zolang hij zich inzet kan ik er mee leven, voorlopig, maar hij zal scherp moeten blijven, want hij speelt op een cruciale plaats in het XI-tal

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     nee Kwakman is niet arrogant, hij praat vanuit zijn emotie en daarin is hij misschien niet altijd even handig. Maar arrogantie, daar herken ik me totaal niet in. Kijk Ronaldo is arrogant, die man denkt dat hij god is. Maar Kwakman. Voor mij eindelijk eens iemand die zijn mond open doet als het minder gaat en dat weten ze bij Groningen ook dat hij dat doet. Ik vind het zelf een heleboel gezeur om niets. Grappig dat het uitfluiten van Kwakman hier wel herkent wordt en het uitfluiten van Bacuna dit keer niet…Er wordt hier heel gemakkelijk gezegd haal maar een ander en schuif Kwakman door. Groningen heeft daar niet 1,2,3 het geld voor en ik vind Kwakman absoluut niet slecht spelen.

       /   Beantwoorden  / 
 2. fcgfan

  Kwakman eruit, Ivens erin. En in die paar minuten dat Jonès speelde viel hij mij ook erg positief op!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Harm

  Om echt aan te kloppen voor plek 4/5 had de vervanger van granqvist een weliswaar dure maar talentvolle buitenlander moeten zijn.En geen matige cvm waarin zelfs een duitse promovendus het niet in zag zitten. Toch krijgt hij terecht vertrouwen omdat pas na 10/15 wedstrijden de balans mag worden opgemaakt…

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   wij supporters zijn altijd zo gemakkelijk in het aanschaffen van spelers, je moet het maar net in je portefeuille hebben dat geld. Wat we hier tegen Kwakman hebben snap ik niet helemaal. Het is wel grappig, bij de aankoop van Kwakman was ik negatief en nu zie ik hem sober spelen, maar weinig fouten maken. Ik ben tevreden met zijn akties en commentaren…Als Groningen had gedaan wat het had moeten doen, dan hadden we nu zeker 5 punten meer gehad en nu dat niet het geval is blijven we ons focussen op de negatieve zaken. Jongens, er staat gewoon een aardig elftal in het veld. Plaats 4 of 5 wordt lastig, niet vanwege het elftal. De concurrentie voor die plek is toegenomen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Daniel

   Kwakman speelde niet bij Augsburg door ruzies/meningsverschillen met die Luhukay (trainer FC Augsburg). Ik kan me wel voorstellen dat Kwakman daar voor de camera ook tekeer ging. Dus misschien was hij wel voor de basis gehaald, je weet maar nooit!

     /   Beantwoorden  / 
 4. bERT

  Ik ben pro Kwakman!
  Moest eerst even wennen en was een beetje sceptisch, maar Kwakman is zwaar okee. Iemand de de ploeg (ook achter de schermen) op scherp kan houden. Een gebaar na de supporters toe is begrijpelijk (misschien niet verstandig)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mark

  Misschien snappen wij de winnaarsmentaliteit van Kwakman niet? 2-0 is 2-0; kortom 3 punten. Hij reageert nogal fel als het niet loopt, dat is idd wennen. Maar ons elftal heeft dat nu soms wel nodig, want ze zakken af en toe flink terug. Aan de andere kant kan hij zelf een voorbeeld nemen aan Kieftenbeld, die zie ik elke week 100% geven en ook goed spelen; eindelijk ook op de plek in het elftal waar hij hoort!
  Het publiek mag zelf ook wel eens wat meer pit vertonen; dat lamlendige gemompel begint me de keel uit te hangen. Vroeger begon het gejuich/geschreeuw al als Joop Gaal 3 meter opschoof met de bal, nu pas wanneer er mogelijk een kans ontstaat.

    /   Beantwoorden  / 
 6. sjoerd de vries

  Jonge jonge jonge wat een zielige site zijn jullie zeg. En maar zoeken naar negatieve dingen, echt ongelovelijk.
  Ten eerste snap je dus duidelijk niks van voetbal als je niet snapt dat af en toe even de bal in de ploeg gehouden moet worden en ten tweede was toch duidelijk te zien dat Kwakman het allemaal met een korreltje zout nam en lachend wegliep na die situatie. Sorry hoor maar jullie zijn echt alleen maar aan het zoeken, zelfs na een wedstrijd van gisteren waar verder niets over te melden viel.
  En hoezo speelde Kwakman ondermaats gisteren? Ze hadden achterin werkelijk helemaal niets te doen en hebben eindelijk sober en degelijk gespeeld zonder iets weg te geven. Kwakman snapt inderdaad wat er gevraagd wordt om te winnen dus dan maar terug naar de keeper die bal.
  De Groningen-Supporters zijn een beetje verwend geraakt de laatste jaren en nogal snel op hun teentjes getrapt de laatste tijd als het even niet gaat zoals zij willen. Daar moet snel mee opgehouden worden! En met deze onnnozole berichten!

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   Sjoerd, dit is een site waar plaats is voor de optimist, de pessimist, de neutrale toeschouwer etc. Ik vind het regelmatig ook spijkers op laag water zoeken, maar het is wel belangrijk dat iedereen zich kan uiten zoals die wil uiten. Dat is ook zoals het hele leven is, als je dat ook zielig vindt, dan heb je misschien hulp nodig.. laten we het niet hopen. Begrijp je strekking wel…

     /   Beantwoorden  / 
 7. GJ

  te verdediging van kwakman: dat terug spelen op de keeper moest van huistra

    /   Beantwoorden  / 
 8. Harm

  Nou het hele blog is direct zielig wanneer we wat kritische punten opsommen. Ach gelukkig staat er in de Euroborg van sjoerd de vries alleen maar bloemetjes en eenhoorns op regenbogen. Stel je toch eens voor, supporters met een kritische noot!? Nee kritiekloos klapvee moeten we niet willen zijn met zn allen (..)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Misschien is het blog van Akkrum-zuid iets voor Sjoerd de Vries, want het lijkt mij dat hij daar beter bij past. Klapvee weetje wel?
   Ach, gut, bedenk me net dat er helemaal geen Akkrum-zuid blog is. Jammer voor Sjoerd,nu kan hij nergens terecht, of misschien toch? Bij AZ zit ook klapvee…….dus Sjoerd, snel naar Alkmaar!!!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 9. Sjoer de vries

  Natuurlijk mag iedereen zich uiten, daarover zeg ik ook niets. Mijn mening is alleen dat dit bericht gewoon zielig is, zeker gezien de titel; Kwakman pas op! Asjeblieft zeg. Ik heb ook zomaar een vaag vermoeden trouwens dat dit Kwakman totaal niet interesseert, zeker gezien zijn ‘gelach’ al in de wedstrijd gisteren.
  Maar oke, misschien overdrijf ik wat, natuurlijk mogen supporters kritisch zijn maar je denkt toch niet dat eigen spelers bij een 2-0 voorsprong uitgefloten worden in Engeland of Duitsland? Dus in dat opzicht zijn we (Nederlanders met name) verwend. Ik zeg trouwens spelers, want ook daarna bij Holla gebeurde het, toen hij de bal even terugspeelde werd hij uitgefloten, ik vind dat gewoon niet goed, maar dat is mijn mening.
  En nu op naar Alkmaar

    /   Beantwoorden  / 
 10. Sjoerd de vries

  Ik zie nu inderdaad dat ik zielige site zei. Niet helemaal terecht, sorry daarvoor. Al stond er vorige keer ook al een bericht over Kwakman trouwens dat hij in de spiegel moest kijken na een heel normaal interview. Ook dat sloeg nergens op, maar dat even terzijde.
  Nogmaals, op naar Alkmaar.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Maikel

  Nou Tammo 80 ik zat op de hoofdtribune en het bewuste moment kan ik me herrinneren maar op het moment dat het plubliek begon te reageren maakte hij een beweging met zijn handen en had meer een verontschuldigend karakter en geen negatieve reactie en tussen kwakman en mij zat nog geen 50 meter.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   je bedoelt te zeggen: had hij die bal maar naar mij gespeeld! ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. maikel

    kijk jij hebt er kijk op, maar hij speelde terug verdorie haha

      /   Beantwoorden  / 
 12. Maikel

  Jij mag schrijven wat je wilt maar ik vind dit een zielig bericht !!we hebben gewonnen, het was geen beste wedstrijd maar blijf toch eens positief man dit slaat helemaal nergens op, ik vind kwakman juist goed spelen !

    /   Beantwoorden  / 
 13. René

  Heb je iets tegen Kwakman Tammo? Ik vind dat hij prima speelt en gaan we hier nou echt moeilijk doen over een terugspeelbal? Groningen heeft eindelijk de nul en dan zitten we hier te miepen over een terugspeelbal? Kwakman is een emotionele speler en het uitfluiten vond ik ook wat overtrokken. De interviews na de wedstrijd gingen hier ook over en wat wil Groningen rust in de ploeg houden, de bal in de ploeg en niet als een kip zonder kop naar voren en dan een tegengoal riskeren. Tuurlijk wil het publiek aanvallen zien etc. De tactiek van Groningen was hier echter even een andere, prima. En misschien is het ook wel zo dat een deel van publiek aan Kwakman mag wennen. Ik vind het uitfluiten van het publiek zeer onverstandig, je blijft natuurlijk achter je spelers staan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   “ik vind het uitfluiten van het publiek zeer onverstandig”. Het moet niet gekker worden; gaat Kwakman het publiek uitfluiten :-) .

     /   Beantwoorden  / 
  2. robfc

   Maar de reactie van het publiek vind ik toch ook wel begrijpelijk, er zijn zoveel mogelijkheden om de bal te spelen, er mag ook wel iets van durf bij zitten, en met Excelsior als tegenstander, die eigenlijk de hele wedstrijd machteloos was, zijn er oplossingen zat te verzinnen. De supporter wordt dan teleurgesteld, evenals de trage voortzettingen van van Loo, ook dan wordt er gefloten, en naar mijn mening, is dat ook terecht. Snelle voortzettingen, zijn zo belangrijk. Groningen gaat daaraan vaak ten onder, maar zelf doen ze het veel te weinig.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Duncan

  Kom op man Kwakman is echt een goede speler hoor en tot nu toe bevalt hij mij uitstekend!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Nolio

  Ik vind Kwakman ook prima presteren, en zijn commentaar stoort me helemaal niet. Het stoort me veel meer als een deel van het publiek de spelers uitfluit. Lekker je eigen ploeg afvallen, daar wordt iedereen beter van.. ahum…

    /   Beantwoorden  / 
 16. RDP

  Ik vindt kwakman te emotioneel reageren en niet overkomen na de wedstrijd tijdens een interview. In het veld vindt ik hem matig spelen, ik wil ivens en van dijk wel eens samen achterin zien.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jack

  Stemmingmakerij van het ergste soort dit soort stukjes. Tuurlijk zijn supporters heel belangrijk. Maar met dit soort “waarschuwende vinger stukje” maak je je als supporter belachelijk. Zeer arrogant.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Heeft helemaal niets met arrogantie te maken. Het heeft te maken met eigenschappen van de verschillende supportersgroepen. Over het algemeen is het Groningen-publiek erg trouw, maar ook erg kritisch. Als er na voren gespeeld kan worden, willen we dat hier graag zien en dus niet een bal veertig meter terug schieten op de keeper als je zelf de tegenstander onder druk hebt. De supporter hoeft niet altijd de spelers op handen te dragen, hij mag ook laten merken wanneer hij het anders wil zien. Dat gebeurde na die terugspeelbal van Kwakman en dan is het gewoon niet verstandig om zo te reageren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    dit gebeurde in opdracht van Huistra en Tammo maak je nou niet van een mug een olifant?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

     Ik heb een idee dat er na Lovre en Ajilore weer gezocht wordt naar een “Kop van Jut”. Voor een aantal figuren hier op deze blog schijnt dat Kwakman te moeten zijn. Kijk,dat er mensen zijn die Pedersen nou niet zo’n goeie spits vinden, kan ik mij nog iets bij voorstellen maar om nou Kwakman te torpederen tot een ‘evil man’ gaat mij even te ver.Ik heb de man tot nu toe weinig verkeerds zien doen. Oké het is geen verdediger ‘pur sang’ maar hij doet z’n best op die plek en de TS is tevreden over hem. Wie zijn wij dan wel om deze man zo af te kraken.
     Een beetje temperen kan geen kwaad, mijne heren!!!!!!

       /   Beantwoorden  / 
     1. René

      die aantal heren hebben ook een hele grote portefeuille en willen van alles en nog wat kopen. Kijk zoals je zegt, als hij nou slecht speelt, dat doet hij helemaal niet. Hier wordt nogal ultra gevoelig op gereageerd. Brekebeen Pedersen tsja daar valt hij ook weinig goeds over te vertellen…..

        /  
     2. Daniel

      Er is een verschil: Kwakman maakt zich ongeliefd (bij sommigen!!) door zijn gedrag, Pedersen omdat hij er gewoon niks van bakt.

        /  
     3. René

      Op basis waarvan Daniel?

        /  
     4. Daniel

      Bedoel je Kwakman of Pedersen? In ieder geval; niet iedereen is even blij als ene meneer Kwakman na zijn debuut in de Eredivisie (in het shirt van FCG) zijn gal begon te spuwen op specifiek twee spelers, om later ook nog eens boos te worden op het publiek, die nog wel zijn club financiert. Waardoor zij deze dorpsidioot konden halen!
      En over Pedersen: volgens mij weet je dat zelf ook; geen inzet, geen spits.

        /  
     5. René

      Daniël over Pedersen is iedereen het eens. Oude koeien kun je beter in de sloot laten, ipv ze er uit te halen. Kwakman heeft aangegeven dat hij dat niet had moeten doen, echter hij zei wel wat iedereen zag. Ik vond het een verademing, eindelijk eens iemand die zijn mond opentrekt en laten we wel zijn dat weten ze bij Groningen en dat willen ze juist ook. Kwakman is een emotie mens en dat uit hij. Prik daar eens doorheen en dan begrijp je zijn reactie ook. In het interview achteraf gaf hij nog aan dat hij het publiek wel begreep, maar dat dat niet altijd kan. Kwakman speelt wat mij betreft prima en toont een goede inzet en laat zien dat hij er voor gaat. Het onderwerp hierboven vind ik echt overbodig. Kwakman pas op? Waarvoor moet hij oppassen? Hij baalt van een verliespartij en laat dat merken. Hij baalt ervan als hij onterecht uitgefloten wordt en laat dat merken. Is dat altijd goed, misschien niet. Maar dat is wel Kwakman die reageert en als de ploeg dat ook oppakt dan hebben ze allemaal wel een leermoment :-)

        /  
     6. Daniel

      Ik zeg ook niet dat iedereen Kwakman liever weg wilt. maar sommigen, volgens mij Tammo ook een beetje, vinden zijn maniertjes niet echt passen bij dit elftal.

        /  
     7. kees

      vergeet Angela niet…maar verder: Kwakman is praktisch voor niks naar FC groningen gekomen, en als broodheer voetbalt hij nu op een hoger niveau dan vorige jaar in de Duitse 2e divisie. Wmb probeert hij een basisplaats te ho0uden, en hij gaat (net als Ivens) uit van een 1e keus voor zijn persoontje. Dat zal dus nog moeten blijken, of ze met hem punten gaan halen, de komende weken. Het leven van een profvoetballer kan soms kei-hard zijn…Als hij erin slaagt om achterion de zaak te orgasniseren en dicht te houden, dan is deze man prima geschikt voor het eerste elftal. Maar de lat ligt hoog dit jaar. en van Dijk staat nadrukkelijk te kloppen aan de deur.

        /  
 18. Ruud

  Kwakman zal dan wel een goede speler zijn maar als laatste man komt hij tekort.
  Het is gewoon geen centrale verdediger.
  Misschien moeten we voor die positie een andere halen en Kwakman een linie doorschuiven?
  Vond afgelopen zaterdag de passes van Van Dijk ook zeer matig.

    /   Beantwoorden  / 
 19. colinthekiller

  Ik vindt Kwakman leuk voor NAC, Maar sorry dat ik zeg maar ik vindt het een maar een rare gozer, Iets van hem past niet bij onze FC Ik had bijv. Liever een Nilson of Almeback gezien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Ik snap wat je bedoelt. Hij komt uit Volendam.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Daniel

   Nou, als ik Nilsson zo zie (of niet ivm rode kaarten) mogen we iedereen daarboven even bedanken, man man man, dat is alsof de opa van Kwakman naar Groningen komt..

     /   Beantwoorden  / 
 20. peter

  Bacuna en V. Dijk hebben hun contract verlengt tot medio 2015! aldus Hans Nijland op twitter. mooizo! die komen er beide wel

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.