FC Groningen levert zes internationals af

Zondag begint de competitie voor FC Groningen. Voor zes spelers wordt het daarna meteen extra druk: ze gaan als international voor hun land spelen.

Voor Maikel Kieftenbeld is het nog even afwachten of hij de zevende wordt die het tasje kan pakken. Hij zit bij de voorselectie van Jong Oranje, dat woensdag 11 augustus in Vadiz een EK-kwalificatieduel speelt tegen Luxemburg. Vrijdag a.s. hoort hij of hij daadwerkelijk mee mag.

Dusan Tadic zal op dezelfde woensdag met Jong Servië aan de bak moeten om uitzicht op het EK te behouden. Hij speelt in en tegen Slowakije, winst is noodzakelijk.

Voor Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen zit er wat minder druk op, al zullen beide natuurlijk hun kans willen grijpen in het oefenduel van Denemarken tegen Duitsland.

Alle duels worden trouwens op 11 augustus gespeeld, zo ook de oefenpot tussen Slovenië en Australië. Daarvoor is Tim Matavz opgeroepen.

Ook vriendschappelijk is de wedstrijd tussen Finland en België, en het duel Zweden tegen Schotland. Tim Sparv en Andreas Granqvist vertrekken daarvoor naar hun respectievelijke thuislanden.

En zo komt ook wat dat betreft het normale voetballeven weer op gang. Mooi dat veel spelers van FC Groningen ook internationaal ervaring opdoen. Je weet nooit waar het goed voor is…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.