Sparv dicht bij stunt met Finland

Net afgelopen, Nederland tegen Finland. FC Groningen‘s Tim Sparv was heel dicht bij een stunt met z’n land, maar Oranje sleepte uiteindelijk toch een 2-1 overwinning over de streep in een kwalificatiewedsrijd die tot de EK moet leiden.

Het leek een andere wedstrijd te worden. Finland werd overrompeld, na een dik kwartier was het al 2-0 door goals van Huntelaar. Maar nadat Forsell uit de eerste de beste kans de 2-1 had gescoord wankelde Oranje. Finland haalde de trekker echter niet over bij een paar 100 % kansen.

Sparv had een vergelijkbare rol als bij FC Groningen. Hij verzorgde de vroege opbouw en controleerde. Zo af en toe dook hij ook op voor de vijandelijke goal. En hij deed het prima. Z’n inspeelpasses waren nauwkeurig en soms creatief. Hij liep weer vele meters, maar vlak voor tijd kwam hij uiteindelijk toch net een metertje te kort om de gelijkmaker in te koppen.

Zo maakte heel Finland, met een aantal andere bekende ‘Nederlandse’ gezichten, het Oranje heel moeilijk. Zonder dat de overwinning uiteindelijk onverdiend was te noemen overigens. Mooi dat Stekelenburg weer puik keepte. Tim Sparv mocht en kon zich laten zien op internationaal niveau. Dat zag er goed uit.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “Sparv dicht bij stunt met Finland

 1. René

  hahahaha dat was niet echt een kans van Sparv. Er waren 2 100% kansen van Finland en daar zat deze echt niet tussen…Ik vraag me zelfs af of Sparv de bal wel raakte.

  Wat een dweil van een wedstrijd van Oranje zijn kant en bij de penalty had Finland natuurlijk gewoon rood moeten krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Misschien had ik moeten zeggen dat de bal een metertje verder had moeten komen voor Sparv. Het had gevaarlijk kunnen worden, geen echte kans idd (al had de TV er wel een herhalingetje voor over).

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rene

    ik ben te chauvenistisch om sparv de gelijkmaker te gunnen, prima pot speelde hij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

     @Rene en @GJ Eens. Toch altijd spannend om onze jongens een treetje hoger te zien, mooi dat Sparv echt in de wedstrijd zat en aanwezig was. Goede, volwassen uitstraling.

       /   Beantwoorden  / 
 2. GJ

  sparv was prima

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.