Groningers in EK-actie

Er staan weer twee EK-kwalificatierondes aan te komen. Vanavond en dinsdag komen vier spelers van FC Groningen in actie.

Tenminste, als hun bondscoaches dat zien zitten. Die van Denemarken gaat bepalen op Nicklas Pedersen vanavond een pittige pot in Portugal mag gaan spelen. De laatste interlands kreeg de Deen veel speelminuten, al maakte hij nooit een hele wedstrijd vol. Ik heb niet echt een goed beeld gekregen hoe hij het daarin deed, maar de kans is groot dat Pedersen het mag gaan opnemen tegen de Portugezen. Die draaien de laatste tijd wat minder, maar een heet avondje zal het daar worden. Ben benieuwd of hij desondanks het hoofd koel zal houden.

Het grootste vraagteken staat achter de naam van Tim Matavz. Ik doe het even uit m’n hoofd, maar volgens mij kwam de spits bij de vorige interlands van Slovenië niet van de bank af. Het was echter ook in een fase waarin Matavz nog wat te maken had met de inspanningen van de WK en ook bij FC Groningen niet alles speelde. Inmiddels heeft hij hier weer de stijgende lijn te pakken. Tegen FC Twente scoorde hij een knappe goal.

Misschien is het genoeg voor een invalbeurt als Slovenië tegen Faeröer speelt? Dat is bovendien een prima tegenstander voor een spits om wat indruk te maken. Een van z’n concurrenten om de spitspositie, Milivoje Novakovic, heeft op dit moment trouwens geen basisplaats bij 1. FC Köln.

Andreas Granqvist en Tim Sparv, de andere twee internationals, kunnen vanavond gewoon voor de buis hangen. Zweden en Finland komen pas dinsdag in actie, beide zitten in de poule van Nederland, dat om half negen in Moldavië speelt.

De Fin is inmiddels vaste basisklant. Hij zal dan ook dinsdag gewoon op het veld proberen de drie punten tegen Hongarije binnen te halen. De Finnen maakten indruk tegen Nederland. Ik sla ze hoger aan dan Hongarije, ondanks dat er nog geen punten gehaald werden na twee wedstrijden.

Voor Granqvist wordt het dinsdag natuurlijk een speciale wedstrijd. Oranje tegen Zweden is het duel van de twee favorieten in de poule. Maar het is ook een wedstrijd waarin we veel Nederlandse Zweden in het veld zien. Of Granqvist daar ook bij gaat horen is nog afwachten. Hij zal recentelijk toch een paar plusjes erbij gekregen hebben in het kladblok van z’n bondscoach. Ook al waren het penalty’s, die doelpunten in de competitie staan genoteerd. En in een vorige interland scoorde Granqvist als invaller gewoon ‘normaal’ met z’n hoofd.

Overigens traint Fredrik Stenman morgen mee met het Zweedse team. Dat traint in Nederland, ze kwamen nog een mannetje te kort, en Stenman is in de buurt. Maar je mag het denk ik ook zien als een teken dat hij wel degelijk in beeld is. Dat wekt voor de FC-fan geen verbazing.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

11 reacties op “Groningers in EK-actie

 1. Segia

  Tweede Tim Matavz moet Tim Sparv zijn?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Ah, klopt. Even typexen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. jahoor

  Matavz goed bezig, al twee keer gescoord!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Emiel

  Matavz hattrick!! Hero!

    /   Beantwoorden  / 
 4. angela

  zeker.
  mooi voor matavz!

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   Stenman en Anderson mogen meetrainen, zijn echter niet opgeroepen. Vond het ook al raar dat Anderson opgeroepen zou zijn. Wel heel vlug, staat natuurlijk buiten kijf dat deze man over uitstekende kwaliteiten beschikt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. angela

    ik sta al te kijken dat hij meemag trainen..

      /   Beantwoorden  / 
 5. theoreticus

  Mooie goals van Matavz! Nu hopen dat hij tegen de buren ook scoort.
  Die keeper van de lompebledden is geen haar beter dan die van Faroer. Want die 2e goal leek mij houdbaar.
  Ik denk dat Faroer niet veel beter is dan 2e klasse knvb maar het was toch een potje om het landsbelang en vaak sterkt dat de amateurs en maakt het de profs iets meer gespannen.
  Wat is die Faroer-verdediger die achter de achterlijn glijdt en vervolgens wacht, bij de derde goal in vredesnaam aan het doen?
  Op het moment dat de bal gespeeld wordt staat Tim niet buitenspel dankzij die oen maar er is ook een Sloveen buiten de lijnen die voordat Tim de bal kopt, naar de bal toe komend, het veld inrent.
  Daardoor is het toch buitenspel?

    /   Beantwoorden  / 
  1. wilem95

   Mooi:D

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.