FC Groningen-talent in Oranje

Er is Oranje-nieuws met betrekking tot drie jonge spelers van FC Groningen.

Om te beginnen met Maikel Kieftenbeld en Leonard Nienhuis. Beide spelers zitten in de voorselectie van Jong Oranje. Dat speelt op 17 november in Kopenhagen een oefenwedstrijd tegen Jong Denemarken. De definitieve selectie wordt vrijdag 12 november bekend gemaakt.

Voor Kieftenbeld en Nienhuis is dit mooi, maar voor de beloften van Nederland is er voorlopig weinig eer te behalen. Het werd door Oekraïne uitgeschakeld voor de eindronde van het Europees Kampioenschap. Voorlopig staan er dus alleen oefenwedstrijden op het programma. Voor tegenstander Denemarken gaat het nog wel ergens om, want dat land is gastheer, en dus geplaatst, voor die EK.

Ook Oranje onder-15 speelde een oefenwedstrijd, namelijk tegen het Duitse SC Union. Daar viel FC-jongeling Willem Gootjes in positieve zin op. Hij scoorde de laatste treffer in de met 4-1 gewonnen wedstrijd.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.