Kieftenbeld in Jong Oranje, Nienhuis ‘stand by’

FC Groningen‘s Maikel Kieftenbeld kreeg gisteren te horen dat hij weer bij de selectie van Jong Oranje zit. Dat speelt woensdag een oefeninterland tegen Jong Denemarken.

Mooi voor hem, verdiend ook. Het oogt soms nog steeds wat onrustig en onwennig, maar Kieftenbeld is de laatste weken een speler die normaal meedraait bij FC Groningen. Verdedigend steeds minder steken die vallen, en aanvallend steeds meer spelaandelen. Ik vraag me zelfs af hoe het er uit zou zien als hij Tadic in plaats van Enevoldsen voor zich zou hebben?

Maar dat is niet zo, dus is zo’n vergelijking ook niet helemaal terecht. Hoe dan ook, woensdag doet Kieftenbeld weer mooi internationale ervaring op, in een wedstrijd die overigens geen andere waarde heeft voor de Nederlandse talenten.

Of keeper Leonard Nienhuis ook mee mag naar Denemarken is nog een vraag. Het antwoord is waarschijnlijk “nee”. Maar hij staat wel op de ‘stand by’-lijst, en dan weet je het maar nooit. Ook voor hem is het natuurlijk goed dat hij er dicht tegenaan zit. Per slot van rekening is hij ‘maar’ derde keeper bij de FC. Maar hij is in beeld, goed voor de motivatie lijkt me.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

2 reacties op “Kieftenbeld in Jong Oranje, Nienhuis ‘stand by’

 1. pimhoofd

  nienhuis vervangt krul.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Ah, prima nieuws, vooral voor Nienhuis natuurlijk.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.