FC-internationals: vier wel en eentje niet in actie

Er werd midweeks weer volop internationaal gevoetbald. Ook een handvol spelers van FC Groningen trok weer even een shirtje van een andere kleur aan.

Het waren overwegend oefeninterlands die her en der werden afgewerkt. Tim Sparv was echter in Finland om een EK-kwalificatie te spelen. Maar helaas voor hem bleef hij deze keer op de bank. Daar zag hij z’n ploeg met liefst 8-0 winnen van San Marino.

Toch denk ik niet dat hij gepasseerd werd door z’n bondscoach. Nou ja, hij werd natuurlijk wel gepasseerd, maar ik kan me voorstellen dat het een wedstrijd was waarin door Finland wat frisse en nieuwe mensen werden opgesteld. Tegen zo’n laagvlieger kun je dan wat mensen op de bank laten. Wellicht was Sparv er daar eentje van. Pieter Huistra zal het geen probleem hebben gevonden. Tegen Feyenoord zal de Fin weer vele meters kunnen maken, zoals we dat van hem gewend zijn.

Andeas Granqvist lijkt zich nu toch definitief in de basis van Zweden te hebben gevoetbald. Tegen Duitsland hield hij de nul, in een oefenwedstrijd die in 0-0 einidgde. Ik zag wat fases op de Duitse TV, maar daar werd ik niet veel wijzer van als het gaat om z’n prestatie.

Dat geldt ook voor Tim Matavz. De spits oefende met Slovenië tegen Georgië. Hij kwam in de tweede helft in het veld, maar kon een 2-1 nederlaag niet voorkomen.

Ten slotte nog de jonkies. Maikel Kieftenbeld en Leonard Nienhuis waren geselecteerd voor Jong Oranje. Dat oefende in en tegen Jong Denemarken. Met een knappe 3-1 zege op zak kwamen ze weer terug. Kieftenbeld met een hele wedstrijd achter de kiezen (op rechtsback) en keeper Nienhuis die toch nog een hele helft meepikte. Voor hem was het bovendien een debuut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.