Experiment KNVB krijgt na succes vervolg

Het experiment dat de KNVB gisteren bij de wedstrijd tussen FC Groningen en SC Heerenveen heeft gehouden is dusdanig goed bevallen dat het per direct ingevoerd gaat worden voor de rest van het seizoen. Aan het eind van het seizoen zal vervolgens verder worden geëvalueerd maar in de wandelgangen is de beslissing al bijna definitief genomen dat door het geslaagde experiment er een wijziging van de spelregels doorgevoerd gaat worden.

De regel is officieel als volgt geformuleerd:

Wanneer de bal niet geheel over de zijlijn verdwijnt zal dit door de assistent-scheidsrechter beoordeeld worden als dusdanig om vervolgens een inworp aan de verdedigende partij toe te kennen. Als de bal echter volledig de zijlijn is gepasseerd, zal er een hoekschop aan de aanvallende partij worden toegekend.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

9 reacties op “Experiment KNVB krijgt na succes vervolg

 1. jeroen2

  ik denk dat jij nu bedoeld dat de grens aan lange zijde een draak van een wedstrijd vlagde..de hampel…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans

  Inderdaad ik kan natuurlijk niet alles beoordelen omdat ik achter het doel zit….maar die gast had erg veel moeite met vlaggen. Neem die bal die langs de vip zijde uitging…en hij maar besloot om een corner te geven…zucht, tis treurig gesteld. Ook Vink maakte er regelmatig eenpotje van.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jeroen

  Als de bal echter volledig de zijlijn is gepasseerd, zal er een hoekschop aan de aanvallende partij worden toegekend.

  Zijlijn en hoekschop beetje rare combinatie….
  Had de vlaggendrager toch gelijk!

    /   Beantwoorden  / 
 4. jeroen2

  ik vind het maar raar en heb hier nog nooit iets over gehoord…??? wie weet waar dit evt.zou staan dan?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Sloapersstil

  evaluatie op 1 april zeker!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo 80

   Jij begrijpt het :)

     /   Beantwoorden  / 
 6. waistwel

  Wat een stelletje hampels ons arbitrale trio,nog niet goed genoeg voor de zondag 3e klasse

    /   Beantwoorden  / 
 7. Johan de Bruin

  HAHA de mensen die dit niet snappen zijn duidelijk onder de 15 jaar! haha

    /   Beantwoorden  / 
 8. supporter

  Zoals gewoonlijk was onze (blinde)Vink weer niet zo best in de Euroborg. Ik heb sterk de indruk dat hij, als het spel niet zo best is, er nog wat van wil maken. Het opkrikken van het amusementsniveau. De gele kaart was werkelijk een blamage, helemaal nergens voor nodig. Over de grensrechters zullen we het maar niet hebben, in de meeste gevallen hebben ze gewacht op de scheidsrechter in plaats van zelf een beslissing te nemen. Die keren dat ze dit zelf hebben gedaan was het meteen niet goed.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.