Column 3: Hajé Hotel

Ja…

Het Hajé Hotel is een op het eerste gezicht simpel hotel met weinig faciliteiten, met een rural sfeer; die Engelse term komt bij me op omdat het hele hotel een Engelse sfeer uitademt waar ik me in no-time thuis voelde. Het is een mooi hotel, met even mooie kamers. Het interieur is zelfs klassiek te noemen en dat apprecieerde ik direct.

Toch is de bar de grootste forte: in een New York-achtige setting is er een jazz-lounge bar gecreëerd die de ware muziekliefhebber zeer zeker kan bekoren: Bobby Darin, Ronnie Milsap, Harry Connick Jr, en Tony DeSare waren een paar artiesten die de revue passeerden. Alhoewel jazz niet direct mijn favoriete genre is, is het goed vertoeven in de lounge.

De kamers zijn ook prima in orde, het is echt prettig overnachten. De bedden zijn zacht in het kwadraat en zelfs de meest doorgewinterde insomnia-ganger zal hier een prima uiltje knappen.

Tijdens het ontbijt voelde ik mij weer een beetje als mijn eerste weken in Japan waar ik bij Mazda Sport voetbalde. Om me heen kon ik nauwelijks iemand verstaan tot ik mij echt voor de volle 100% focuste. Toen ik luistervinkje speelde, hoorde ik twee jongemannen aan het tafeltje naast mij een taal spreken wat een combinatie leek van oud-Engels en Duits. Een leuke puzzel als je er de tijd voor neemt. Net als de menukaart overigens. Het ontbijt zelf was van een uitmuntende kwaliteit.

Tijdens mijn verblijft hing er een grijze deken van motregen en bewolking over de omgeving, maar het kan maar zo dat deze er altijd hangt. Het lijkt een beetje een troosteloos gebied, en ook rook het er niet echt fris.

Over het hotel zelf kan ik niet anders dan positief zijn; de omgeving en het probleem tot communiceren met de lokale bevolking gooide toch wat roet in het eten.

Entree: 8 – stijlvolle Engelse sfeer

Bediening: 5 – personeel is vriendelijk, maar vaak moeilijk te verstaan

Uitzicht: 4 – behoorlijk troosteloos

Omgeving: 3 – volgens mij kan je hier een kanon afschieten zonder dat iemand het hoort

Kamer: 8 – mooie kamer met gratis internet waar je een column kan schrijven

Ervaring: 7 – een aantal voors en een aantal tegens

Hajé Hotel Heerenveen
Rijksweg A7
Schans 65, voorheen rotonde Heerenveen
8441 AC Heerenveen

Tot het volgende hotel?

R. Jans

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

37 reacties op “Column 3: Hajé Hotel

 1. kees

  Net gehoord van die hennep kweek ondergrond in Wedde: da’s nog eens een variant op belasting ontduiken: met je kop onder de grond….spooky: straks hebben ze een ruimte voor kindermisbruik zoals bij Dutroux…moet er niet aan denken: nee, dan maar weer over onze coach Ron Jans, die zijn derde column schreef..(misschien om ons te sarren?).in Hajé Heerenveen; “tot het VOLGENDE hotel” schrijft-ie…dus Heerenveen is geen eindstation voor een contract… Ach we zullen zien, maar dat er al wel veel duielijk is voor de direct betrokkenen, da’s-lllogisch!-slurp- wie zei dat ook alweer?). En Jans is inderdaad handig in zijn uitspraken, want je kunt hem niet echt op leugens betrappen.Ander punt: De scheids bij Nec groningen, en het veld hoe ligt ‘t erbij…want ik verwacht echt een spannende wedstrijd, met een ….gelijkspel?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rob Roy

  De keelgeluiden die er in het Hajé Hotel worden gemaakt is nou eens niet een combinatie van oud-Engels en Duits maar van Koeterwaals en Chinees en inderdaad niet te verstaan. En, Beste Ron, die onfrisse geur die jij rook is inderdaad de geur van koeiestront, maar daar ruiken alle Friezen naar.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henk

  Herenveen is idd tamelijk troosteloos en het ruikt er niet fris. En die taal daar word je ook niet vrolijk van: als je bij een stel vriezen staat en ze weten dat je Groninger bent, dan gaan ze gewoon onderling in hun eigen taal praten. Dat doen ze zo lijkt het onbewust, omdat ze dat zo gewend zijn. Maar onbeschoft is het wel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   voor as zondag: NEC-Groningen alvast een
   WEDSTRIJDKARAKTERISTIEK NEC – Willem II(2-1) ,gisteren 17/02:

   NEC: 8 schoten op doel
   5 schoten naast
   4 reddingen keeper
   4 hoekschoppen 2 buitenspel
   16 vrije trappen
   15 overtredingen begaan
   16 overtredingen tegen
   47% balbezit

     /   Beantwoorden  / 
  2. jeroen2

   geloof mij dat doen ze bij wie dan ook hollanders zitten met hetzelfde probleem..friezen hebben gewoon een groot gebrek ze kunnen niet normaal praten en denken..

     /   Beantwoorden  / 
 4. jeroen2

  fc wint van nec…is goed op dreef met name in uitwedstrijden bovendien moeten we nog revance halen op de verloren bekerwedstrijd en dat gaat lukken 3 punten mee uit nijmegen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   ik denk ‘t ook: 3-2 voor FC Groningen, mogelijk met wat pech een gelijkspel: 1-1 of 2-2

     /   Beantwoorden  / 
 5. ta nou eem tammo :)

  Bacuna, Blind, Bakker en Nienhuis geselecteerd
  18-02-10 – 10:12
  Leandro Bacuna en Steffen Bakker zijn door bondscoach Wim van Zwam geselecteerd voor Oranje onder-19. Daley Blind en Leonard Nienhuis zitten in de voorselectie van Jong Oranje.

  Middenvelder Bacuna en doelman Bakker spelen op dinsdag 2 maart in Waalwijk een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Engeland onder-19. De ploeg is in voorbereiding op de Eliteronde van de EK-kwalificatie die in mei van dit jaar in Nederland wordt afgewerkt. Nederland is ingedeeld bij Duitsland, Polen en Slowakije. Alleen de winnaar gaat naar het EK dat van 18 tot en met 30 juli in Frankrijk wordt gespeeld.

  Verdediger Daley Blind en doelman Leonard Nienhuis zitten in de voorselectie van Jong Oranje. Bondscoach Cor Pot maakt vrijdag 26 februari zijn definitieve selectie bekend voor het EK-kwalificatieduel met Polen dat woensdag 3 maart in Doetinchem wordt gespeeld. Jong Oranje heeft de voorgaande vijf wedstrijden gewonnen. In het najaar worden nog de uitduels bij Spanje en Liechtenstein gespeeld. De poulewinnaar plaatst zich voor de play-offs om deelname aan het EK 2011 in Denemarken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. kees

  VEENDAM BV PRACTISCH FAILLIET : vrijdag heeft de rechter de club Veendam in het ongelijk gesteld dat zij recht hadden op 1.3 sponsorgelden, die op papier werden gezet om begroting en de licentie destijds veilig te stellen. Nu andere crediteuren geld gaan eisen- in navolging van de fiscus, die de tv gelden al opeiste, rest er waarschijnlijk niets anders dan een faillissement voor deze historische club. …wat een treurnis. (

    /   Beantwoorden  / 
 7. jeroen2

  er staat wel iets of iemand op..veendam wordt gered.want wees eerlijk wat hebben ze daar in die omgeving nog meerdan….juist niets..

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   als niets komt tot iets, vindt iets zijn gelijke niet!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Hopelijk zegeviert het gezond verstand in de veenkoloniën. Want wees eens eerlijk, een club als BV.Veendam moet toch gewoon blijven. Een club met een geschiedenis die terug gaat tot 1894 mag toch niet zomaar verdwijnenen omdat er niemand is die wil helpen.Hetzelfde is gebeurd met HFC.Haarlem, allemaal heel treurig, maar dat MAG NIET gebeuren met BV.Veendam. Kom op Oost-Groningers, laat je niet kennen en zet de schouders eronder. Ik weet best dat “as” verbrande turf is, maar als ik genoeg pecunia tot mijn beschikking had dan kwam ik ermee op de proppen om deze club uit de shit te halen…….maar helaas, van een arme sloeber………….

      /   Beantwoorden  / 
 8. jeroen2

  geen sprong bij nec zaterdagavond dat is een meevaller voor ons.

    /   Beantwoorden  / 
 9. jeroen2

  saprong

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   Bacuna( na 1 wedstrijd schorsing ), Sankoh ( hangende hoger beroep tegen schorsing/rode kaart, dinsdag as.) en Pedersen (blessure )weer terug bij de selectie voor de wedstrijd op zaterdagavond tegen NEC-uit.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Het is Jeffrey Sarpong (voor de volledigheid).
    Speelt trouwens a.s zaterdag niet mee. Zijn plaats wordt ingenomen door John Goossens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     stel, Maxim Verhagen komt bij je aan de deur, en vraagt of hij even een plas mag doen: laat je hem dan binnen? en even later komt Wouter Bos met hetzelfde verzoek, wat doe je dan? juist: NIET binnenlaten, veel te link met die gasten,oplichters zijn het, dus: 112 bellen of desnoods verwijzen naar die dikke boom voor het gemeentehuis.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rob Roy

      Wildplassen mag niet Kees, dus laat ze het maar in de broek doen.
      Broekschijters zijn het toch al dus een plasje kan er nog wel bij.
      Ik zou zeggen….. allemaal opzouten daar in Den Haag, op naar de volgende kliek!!!!!!

        /  
     2. kees

      hahahaha

        /  
    2. kees

     NA HET KOMENDE weekend(speelronde 25) kan er een JUMP naar bóven komen voor FC Groningen:
     (als er gebeurt wat ik denk:)

     stand club winst/verlies wedstr. gespeeld punten

     5. AZ winst bij VVV (20/2) 24 38
     6. Heracles verlies bij Roda (19/2) 24 36
     7. Utrecht verlies bij NAC (20/2) 24 36
     8. GRONINGEN WINST BIJ NEC (20/2) 24 33 !
     9. NAC verlies van Utrecht (20/2)24 33

       /   Beantwoorden  / 
     1. Emiel

      Hoe kan Utrecht nou verliezen bij NAC en NAC verliezen van Utrecht op dezelfde dag..

        /  
     2. kees

      type fout: Utrecht wint bij NAC

        /  
     3. kees

      behalve AZ, die gelijk speelde, had ik het niet slecht gezien, toch: Groningen ligt mooi op een prikkie van nummer 5…nou Feyenoord nog as weekend. zal wel heel hard worden, en dan maar pompen of verzuipen achterin!… zonder Sankoh en Bacuna.

        /  
 10. apenzoon

  is zwaanswijk nie wat voor groingen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo 80

   Die past met zijn 51 jaar inderdaad helemaal in het beleid van de FC.

     /   Beantwoorden  / 
 11. jeroen2

  is nooit gesbelseerd hahahahahah hou toch op zwaanswijk..we hebben lucius al…en is jonger..

    /   Beantwoorden  / 
 12. willem95

  Bacuna rood, wat een sukkel met 2 benen VOL erin…..

    /   Beantwoorden  / 
 13. marvinho10

  je zag het gewoon aan komen die rode kaart 3 duels in totaal hij wint de ene dan de ander en dan wil hij die ook hebben en dan gaat ie vol erin

  jammer dat die speler niet gebroken is…….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Gebroken… je bedoeld de benen van die andere speler? ;) hehe!

     /   Beantwoorden  / 
   1. marvinho10

    ja duh maar we missen hem sowieso tegen feyenoord en misschien vvv thuis dus het wa gewoon een domme actie alweer ik hoop dat hij maar 1 wedstrijd schorsing krijgt

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

     Dit wordt zeker 4 wedstrijden aan de kant voor Bacuna.Een schandalige overtreding, voor hetzelfde geld breekt die andere speler beide benen.

       /   Beantwoorden  / 
 14. hallo

  toch goed 3 punten
  was ook nodig anders werd het gat weer groter
  nu volhouden en winnen tegen feyenoord :D

  maar erger me aan die suporters die aldoor spreekkoren zingen
  nog steeds word er gezongen van wiedemeijer je moeder is ……
  en nu was jansen aan de beurt
  terwijl bacuna terecht rood krijgt

  vind dat eigenlijk niet kunnen
  vooral omdat fc suporters het voortouw hebben genomen om die regels te versoepelen
  geef dan ook het voorbeeld om te laten zien hoe een goede suporter
  zich gedraagd
  maar met die spreekkoren laat je het tegenovergestelde zien
  niet zo slim
  en stel je voor de scheids staakt de wedstrijd de laatste 10 minuten
  kan er gebeuren dat fc speciaal voor die 10 minuten weer naar nijmegen moeten gaan en de boete die fc krijgt
  dat is dan een dure actie
  we kunnen dat geld wel voor betere doeleinden gebruiken

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   we zitten nog steeds met die autoriteitscrisis van de KNVB en de leiding op het veld: Trainers mogen geen kritiek leveren op de leiding, en protesteren in het veld wordt gelijk ( met geel ) bestraft; Nu verplaatst het podium zich ( van rellen vóór en na de wedstrijd ) tot een ophitserig gedrag jegens de arbiter, en dat is onjuist: er is zoveel scheinheiligheid bij alle partijen, dat de partijdigheid v an de supporters ( van oudsher hét doorslaggevende verschil tussen de resultaten bij thuis- of uitwedstrijd, de zgn twaalfde man! ) dat OOK ZIJ zich moeten neerleggen bij beslissingen, en niet de club in discrediet brenegen: een geld-boete aan de club bij spreekkoren helpt niet, is klapitaalvernieitiging ) een oproep van de trainer of directeur via de stadionspeaker helpt maar beparkt: nee een regelrechte straf (lik-op-stuk beleid) dat zal de spelers tot inkeer doen komen: direct rood voor elk spelbederf of grove overtreding, en niet 2 wedstrijden schorsing maar gerust langer. En dan die leiding: als ze er écht naastzitten ( zoals tegen Heracles bij die bal over de doellijn ) dan maar de vierde official met een videobewijs en een overrulen van de scheids, net als bij het tennis. Die 4e man staat er toch niet voor niets? Ook hier zal dit de autoriteit van de scheids- en grensrechters ten goede komen. Incasseren hoort ook bij sport en accepteren van de regel, dat de spelers niet zelf het laatste woorden hebben. Dan moeten alleen die spreekkoren niet meer komen. “boeren”" als scheldnaam, of als geuzennaam, OK, maar geen regelrechte massale haatdragerij, niet in het stadion, en niet georganiseerd…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Oké, Kees, maar je moet het toch met me eens zijn dat in veel gevallen de frustraties geuit worden door middel van spreekkoren.
    Kijk nu eens naar RKC-Hoerenveen waar die “onbenul” van Nijhuis een onterechte strafschop torkrnt aan die domme friese ploeg. RKC wordt toch op een onvoorstelbare manier genaaid, en meneer geeft direct na de wedstrijd ruiterlijk toe dat hij er falikant naast zit en biedt zijn excuus aan RKC, nou daar schiet je dan wat mee op. Elektronische middelen zijn hierbij dan de enigste opties.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     @ Rob-Roy: komt inderdaad vaak spontaal EN MASSAAL op bij een dubieuze of foute beslissing, vaak tegen de thuisploeg ( waar immers het publiek in grote meerderheid is ). Het is vaak maar van korte duur, als het spel weer verder gaat dan is het over, maar als er uit de directe vrije trap, of strafschop na overtreding wel een uitslag opeens op het scorebord staat, dan gaan die frustraties en teleurstelling over in geweld…bloed zien is dan een primitieve respons. Nee geef mij daN MAAR EEN TRAINER ALS JANS!: zó goed communiceerde hij niet met het publiek het afgelopen jaar toen het elftal onder de maat presteerde, even was er sprake van duidelijk NEGEREN van het kritische publiek bij deze coachHan een fanatiek deel van het Groningen publiek… Maar hij ziet intussen nog wel het verschil tussen “recht en krom” ( zolang we het maar niet hebben over die middelvinger of zijn Jonge Heer ). Nee , zichtbaar kreeg Bacuna een keiharde verwensing van Jans na zijn rode kaart bij NEC, en Jans gaf later aan niet veel op te hebben met “zoveel omheid in zijn elftal”. Echt goed vind ik dat. Evenals G.Garcia, die lui was en een enfant terrible, en ook weg mocht naar VVV, moet de club, de trainer en allen eromheen gevoelig blijven voor grenzen en limieten. Sankoh en Bacuna: niet meer doen, en supporters: RELAX.

       /   Beantwoorden  / 
 15. sch

  Hahaha weten we ook waarom hij daar was. :D

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.