Categorie: "Theatrum Euroborg"

Muziekmiddag Euroborg niet geslaagd

Kan iemand mij vertellen wat de achterliggende gedachte was van dat idiote gedoe met die accordeon? Ik hoorde dat er een halve zool met het “instrument” op de hoofdtribune zat? Heb hem/haar zelf niet zien zitten, maar wel gehoord. Het clublied was nog leuk daarna was het alleen maar een storende factor.

Wiens idee was dit en waar komt het vandaan? Hoe dan ook, als dat over twee weken maar niet weer gebeurt want het gaat werkelijk nergens over. Of is er iemand in het stadion die de actie sfeerverhogend vond?

FC Groningen wint Derby van het Noorden

FC Groningen was vanmiddag de sterkste in de Derby van het Noorden. SC Heerenveen werd in Euroborg met 1-0 verslagen.

Zo werd het dus inderdaad een mooie herfstdag voor voetbalminnend Groningen. De wedstrijd zelf was geen puntje-van-de-stoel pot, maar de sfeer en de spanning vergoedden veel. En de gunstige uitslag voor de FC maakte uiteindelijk het feest compleet. Niet alleen werd een directe concurrent om Europees voetbal voor even naar het tweede plan geschoven, FC Groningen mag zich voorlopig gewoon de beste van het noorden noemen.

Streep

FC Groningen komt vandaag met een opmerkelijk berichtje. Een streep moet voorkomen dat fans die in Euroborg achter de laatste rij staan eten of drinken morsen op de mensen die voor hen zitten.

Het probleem is dus dat veel supporters niet gewoon op hun stoeltje zitten, maar liever staand op de omloop de wedstrijd beleven. Dat levert overlast op in de vorm van het morsen met consumpties, wat voor hen die op de bovenste rij zitten natuurlijk vervelend is. Via de Klankbordgroep is nu een oplossing bedacht, waarbij ook nog even het idee van borstwering werd geopperd. Maar die optie viel vanwege veiligheidsredenen af.

Open Dag FC Groningen 4: Spelerspresentatie

FC Groningen heeft vanmiddag op de Open Dag de spelers gepresenteerd die het moeten gaan doen dit seizoen.

Ze waren er allemaal. Ook de woensdag nog geopereerde Danny Holla. De weg naar het platform op de middenstip was lang met die krukken, maar het zal niet heel lang meer duren voordat de onfortuinlijke middenvelder zonder die dingen daar rondloopt.

Open Dag FC Groningen 1

De Open Dag van FC Groningen is een groot succes geworden. Naar schatting 25 duizend fans kwamen vanmiddag naar Euroborg.

Dat is veel. Zeker als je weet dat er -zoals Hans Nijland bekend maakte op het forum- bij Feijenoord ‘maar’ 15 duizend waren, en bij Heerenveen ‘slechts’ 8 duizend. Door de late bouwvak viel het aantal waarschijnlijk zelfs nog lager uit dan had gekund.

Open Dag FC Groningen

Ik weet wat jij zondag doet tussen 1 en 5 ‘s middags…

Jij bent zondag niet op visite bij opa en oma. Jij zit niet thuis voor de buis. Jij krijgt geen vierkante ogen en/of een muisarm van het surfen op het web. Jij zit niet op de camping. Jij doet geen klusjes waar je de hele week nog niet aan toe gekomen was. Jij zit niet op een terras, laat staan in een kroeg. Jij speelt geen War Of Worldcraft. Jij bent niet bij hij of zij. Jij bent zondagmiddag in Euroborg, op de Open Dag 2010 van FC Groningen!

Nieuwe mat Euroborg

Zo’n mooi stadion, en dan zo’n veld, dat kan natuurlijk niet. Gelukkig denken ze daar bij FC Groningen net zo over. Vandaar dat besloten is om na de wedstrijd tegen VVV Venlo (aankomende zondag) een nieuwe grasmat te leggen.

In hoeverre bijgeloof ook nog een rol gespeeld heeft bij deze beslissing is niet bekend. Maar persoonlijk neem ik graag afscheid van de oude mat, want veul punten hebben we er dit seizoen niet op gehaald.

Groningen denkt over veldvervanging

FC Groningen onderzoekt of het binnenkort het veld kan vervangen worden. Er is momenteel nauwelijks sprake van een veld daar de grassprieten op de vingers van één hand zijn te tellen. “Het ziet er dramatisch uit”, zegt algemeen directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Nooorden. Als reden geeft hij aan dat er veel in het stadion is getraind de afglopen tijd. “Op ons trainingsveld konden we niet terecht. Daar ligt geen veldverwarming onder.” De kosten van de vervanging zal rond de 1o0,000 bedragen en als het veld in maart wordt vervangen dan kunnen de play-off wedstrijden op een goede mat gespeeld worden (die gaan natuurlijk bereikt worden…).