Streep

FC Groningen komt vandaag met een opmerkelijk berichtje. Een streep moet voorkomen dat fans die in Euroborg achter de laatste rij staan eten of drinken morsen op de mensen die voor hen zitten.

Het probleem is dus dat veel supporters niet gewoon op hun stoeltje zitten, maar liever staand op de omloop de wedstrijd beleven. Dat levert overlast op in de vorm van het morsen met consumpties, wat voor hen die op de bovenste rij zitten natuurlijk vervelend is. Via de Klankbordgroep is nu een oplossing bedacht, waarbij ook nog even het idee van borstwering werd geopperd. Maar die optie viel vanwege veiligheidsredenen af.

Een streep ter hoogte van de pilaren, waar de staande mensen nu netjes achter moeten blijven, moet daarom nu de oplossing zijn. Er wordt, zoals het op de site van FC Groningen gezegd wordt, fysiek toezicht gehouden, en mensen worden door servicemedewerkers aangesproken als ze niet achter de streep blijven. Alleen op de Noordtribune zal er “vanwege het bijzondere karakter van dit tribunegedeelte” geen streep getrokken worden.

Ook zo’n streep is denk ik niet ideaal. Al was het alleen maar omdat er bijvoorbeeld bij een goal emoties en waarschijnlijk ook consumpties los komen. Als je dan een metertje achter de laatste rij staat kan het nog mis gaan. Het lijkt me ook lastig om dat toezicht consequent te houden. Maar ik denk ook dat dit typisch iets is waar niet echt een perfecte oplossing voor bestaat. In die zin is zo’n streep nog niet zo’n gek idee.

Dat je ook zittend kunt morsen (zoals iemand hier opmerkte), okay. Maar dat heeft dan toch minder kans dat het op je benedenbuurfan terecht komt. Waar het in feite op neer komt is dat we in dat opzicht gewoon een beetje rekening moeten houden met elkaar. Streep of geen streep.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

10 reacties op “Streep

 1. doornbosch

  We hebben toch niet voor niets zitplaatsen. Ik kan me voorstellen, dat iemand die iets te eten of drinken haalt, even daar op de omloop blijft staan, maar sommigen staan daar bij wijze van spreken de hele wedstrijd.
  Dat is toch belachelijk

    /   Beantwoorden  / 
  1. Emiel

   Weet niet wat jy belachelijk vindt, maar ik kan me voorstellen als je helemaal op de onderste rij zit en ze voetballen naar de andere kant van je (kheb ‘t nu over zuid) dan kan je het moeilijk zien, als je er dan meer van boven af ziet dan is het toch prettiger.

   En sommigen staan liever.. Nja ik respecteer ‘t wel, mja moeten ze niet knoeien :P Maar dat geld voor iedereen. Toch vind ik ‘t geinig dat ze zulke dingetjes proberen te verbeteren. Ik hou van vernieuwing :’) Ze mogen ook wel wat aan dat gegalm doen v/d boxen..

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    wat vooral lastig is is dat ze voor de trap ingang gaan staan
    en als je dan vraagt als ze ff aan de kant willen gaan
    krijg je vaak ook nog boze blikken
    wil je niet de hele tijd aangetikt worden ga dan niet voor de trap staan want er zijn ook mensen die wel op hun stoel willen zitten

      /   Beantwoorden  / 
   2. doornbosch

    Je hebt toch geen plaats voor de omloop gekocht. Zou een mooie boel worden, als iedereen naar die plek zou gaan waar hij het voetbal het beste kan zien, ongeacht de gekochte plaats.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Emiel

     tjah als het niet uit de hand loopt, waarom niet? Gezellig toch (Y)

       /   Beantwoorden  / 
     1. hallo

      kunnen ze beter die plaatsen achter die streep verkopen als staan plaats
      en de stoeltjes aan suporters verkopen die wel op een stoel willen zitten
      meer suporters mogelijk en extra geld in het laatje

        /  
 2. Erwin

  YES! NOORD-POWER !
  De rest netjes achter het streepje blijven a.u.b.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   al zouden ze wel een streep op noord zetten
   die servicemederwerkers blijven dan toch de hele tijd bezig met hetzelfde te zeggen :)

     /   Beantwoorden  / 
 3. Rob Roy

  Waar het tegenwoordig aan schort is het beetje respect voor andere mensen. Nu zal ik wel weer door Jan en Alleman worden “gecorrigeerd” maar als ieder mens eens een beetje meer om een ander dacht dan was het trekken van een streep op de tribune helemaal niet nodig.Daar komt bij dat,als je fatsoenlijk om doorgang vraagt, mensen zich direct op hun pik getrapt voelen, vandaar die boze blikken. Verdraagzaamheid is in deze dus ver te zoeken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   ik kan dit alleen maar onderstrepen, de mentaliteit is sowieso vaak vreemd te noemen. Mensen houden geen rekening meer met elkaar. Zolang ze het zelf maar goed hebben.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.