Categorie: "trainerswisseling"

Lovende woorden van Veldmate over Huistra

Niets dan hosanna over FC Groningen‘s nieuwe trainer Pieter Huistra. Ook in voetbalprimeur.nl staan weer lovende woorden. Die komen dit keer van technisch manager Henk Veldmate.

Oeps, ik zou de woorden ‘nieuwe’ en ‘trainer’ niet meer samen gebruiken. Nou, ja, een keertje nog, moet kunnen. En Huistra is natuurlijk nog altijd kakelvers als je de acht jaar Jans daar tegenover zet!

Jans versus Huistra

Vanavond een bijzondere uitzending van Sport Om Toavel, het sportprogramma van RTV Noord. Aan tafel zitten de oude en de nieuwe trainer van FC Groningen!

Ron Jans versus Pieter Huistra: de officiële aftrap van de Derby van het Noorden? Ach zo kun je het zien. Ikzelf zie het wat anders. FC Groningen tegen SC Heerenveen is wat mij betreft een wedstrijd van club tegen club, van supporters tegen supporters. Maar dus niet van persoon tegen persoon. Of persoon tegen club.

FC Groningen: de volgende fase

Op de site V-bal kwam ik een artikel tegen waarin een (tussen-)balans opgemaakt wordt van de Eredivisie. In dit competitieloze weekend leek het me een goed idee om daar met een blog op in te haken. Met name als het gaat om de komende wedstrijden van FC Groningen.

V-bal begint met te zeggen dat het knap is van trainer Pieter Huistra om voorganger Ron Jans al enigszins te hebben doen vergeten. Het seizoen is nog altijd behoorlijk jong, maar ik denk dat we allemaal nu wel kunnen stellen dat die ‘overname’ inderdaad heel goed verlopen is. Huistra zelf gaf eerder al aan dat z’n voorganger een goede organisatie en selectie achter had gelaten. Dat is voor een debuterende hoofdcoach natuurlijk een goede basis om op verder te borduren.

Jans: “Geen spelers FC Groningen naar Heerenveen”

Hoe snel kan het gaan. Zo zit je midden in de play-offs met FC Groningen, niet veel later zit je met een Fries-sprekende interviewer voor je te praten over SC Heerenveen. We hebben het natuurlijk over Ron Jans.

Ex-trainer van de FC, kunnen en moeten we intussen zeggen. Omrop Fryslan had een lang interview met de man die toevallig vandaag verhuist naar Friesland. Jans praat natuurlijk over Heerenveen, maar hij vertelt ook nog eens over het hoe en waarom van de opmerkelijke overgang. Als het gaat over de selectie van Heerenveen komt ook de naam Granqvist voorbij. En Jans is heel duidelijk als hij zegt dat die niet in Friesland zal spelen, volgend seizoen.

Raymond Libregts pikt traantje weg

Het is bekend dat de voetbalbiz een keiharde biz is. Maar dat het niet alleen om poen, succes, en winst of verlies gaat, bleek toen FC Groningen assistent-trainer Raymond Libregts het woord nam op de afscheidsreceptie van donderdag.

Libregts bedankte daarbij collega Ruud Hesp voor vijf mooie jaren. Jaren van samenwerking, maar ook jaren waarin je meer dan gemiddeld met elkaar optrekt als collega’s van het werk. En hij schoot daarbij even vol. Als dat een beetje soft klinkt en lijkt, dan is het bewijs daar dat het inderdaad een harde voetbalwereld is. Eentje waarin mannen niet mogen huilen, behalve misschien als ze een belangrijk potje hebben verloren. Maar ik vond het een mooi moment.