Categorie: "Van De Bestuurstafel"

Hans Nijland over Matavz en transfers

Kort voor FC Groningen – FC Twente nog een snelle blog. Aanleiding is een interview met Hans Nijland op Eredivisie live.

Het is een interview met Umberto Tan in de studio en Nijland in Euroborg. Natuurlijk gaat het over de transfergeruchten rondom FC Groningen, in het bijzonder over Andreas Granqvist, Bas Dost en Tim Matavz.

Heel veel wijzer maakt Nijland ons inhoudelijk niet, hij houdt zich vanzelfsprekend op de vlakte. Er is belangstelling, er borrelt wat, FC Groningen blijft zoeken naar alternatieven als spelers weg gaan, et cetera. Maar de kracht van een filmpje tegenover een stuk tekst is dat je wat beter tussen de regels door kunt lezen. Euh, luisteren, in dit geval. Je ziet de non-verbale communicatie.

Nijland: “Alleen Ajax en FC Groningen optie voor Blind”

De laatste uitzending van FC Groningen TV was een boeiende aflevering. Vooral het interview met algemeen directeur Hans Nijland viel op.

Het is voor de FC-fan natuurlijk altijd interessant om zo af en toe te horen wat Nijland te zeggen heeft. Daarmee krijg je een stand van zaken voor wat betreft thema’s die wat minder duidelijk voor het voetlicht komen. Zo kwam het gesprek bijvoorbeeld nog even op Daley Blind.

Hans Nijland spreekt…

…en dat doet de algemeen directeur ook deze week weer in de nieuwsbrief van FC Groningen. Hans Nijland bespreekt een aantal punten die ik hier toch nog even wil samenvatten.

Om te beginnen is ook hij zeer te spreken over de steun van de supporters, in het bijzonder die van de Groningen Fanatics, die met trommels en spreekkoren de boel aanspoorden. Daarnaast is Nijland tevreden over de uitwerking van de ‘streep-maatregel’. De reacties van de supporters zondag waren volgens hem positief.

FC Groningen en Cambuur gaan samenwerken

Het zat er al aan te komen, maar deze week werd het officieel: de jeugd van FC Groningen gaat gecombineerd worden met die van Cambuur Leeuwarden.

Met de BV Veendam was die samenwerking er al. Daarmee zijn drie van de vier noordelijke profclubs en hun jeugdopleidingen samen gegaan. Al vraag ik me wel af hoe de situatie nu is met alle ellende van de faillissementsaanvraag bij Veendam?

Ameland

In de nieuwsbrief van FC Groningen maakt algemeen directeur Hans Nijland ook bekend dat er morgen op Ameland gepraat gaat worden over een nieuwe samenwerking met de huidige shirtsponsor. Zoals bekend loopt het contract met het Waddeneiland na dit seizoen af, maar er wordt morgen gezocht naar mogelijkheden om aan elkaar verbonden te blijven. Daarnaast zal de samenwerking tot dusver besproken worden.

Felicitaties Nijland aan Jans

In een nieuwsbrief van fcgroningen.nl geeft algemeen directeur Hans Nijland z’n mening over de overgang van Ron Jans naar Heerenveen:

“Het voetbalnieuws van gisteren (maandag – red.) werd natuurlijk beheerst door de bekendmaking van sc Heerenveen dat Ron Jans de nieuwe trainer bij die club wordt. Wij begrijpen dat de overgang van onze trainer naar onze Friese buren spraakmakend is en dat er supporters zullen zijn die moeite hebben met deze stap.”

“Het is echter tekenend voor de persoon Ron Jans en veelzeggend over onze onderlinge verhoudingen, dat Jans ons vanaf het begin dat dit speelde, heeft geïnformeerd over zijn mogelijke overgang naar Heerenveen. Ron Jans is trainer van beroep en uiteraard is hij geheel vrij daarin zijn eigen keuzes te maken. Wij feliciteren hem daarom met zijn nieuwe club en hebben geen enkele twijfel over zijn inzet voor FC Groningen en toewijding aan de club voor de rest van dit seizoen.”