Open Dag viel iets tegen

Misschien ben ik de negatieveling, maar de Open Dag viel naar mijn mening een beetje tegen. Met de spelerspresentatie was niets mis en ook de stands rond het stadion waren prima in orde. Maar wie heeft het verzonnen om het forum gelijktijdig te doen met de wedstrijd van de oud-FC’ers?

Ik koos voor het forum, maar had toch wel de helden van vroeger willen zien. Het is toch raar dat je drie punten op het programma hebt en twee gelijktijdig laat beginnen…

En de muziek was uiteraard ook van geen enkele toegevoegde waarde. Volgend jaar maar gewoon een plaatjesdraaier op de bühne in plaats van rare b-artiesten.

Toch werd de Open Dag goed bezocht. FC Groningen zelf schatte het aantal bezoekers op 25.000.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

41 reacties op “Open Dag viel iets tegen

 1. yvonne

  Ja dat was wat onhandig. Ik had het eigenlijk leuker gevonden als de stands wat meer rondom het stadion stonden, nu stonden ze allemaal bij elkaar wat opzich wel kan maar nu was er een enorme drukte aan 1 kant. Had het wat verspreidt, dan waren de mensen ook wat meer verspreidt.

  Maar het was een geslaagde open dag!

    /   Beantwoorden  / 
 2. angela

  beetje raar dat je zo praaat over vooral dde muziek. wij vonden alleen de spelerspresentatie meevallen maar de artietsen hadden vvor veel juist wel een toegevoegde waarde ne dat is je eiegn smaak.. het is juist leuk dat ze dat een keer doen. maaar het was misschien niet slim om adt te doen maar hoe had je het andersw moeten doeen..

    /   Beantwoorden  / 
 3. robfc

  Een open dag organiseren, is natuurlijk ook niet meer zo makkelijk, als er 25.000 man komen. Het kleine gezellige, waarbij de kinderen bovenop de spelers kunnen zitten, is onmogelijk geworden, door de grote toeloop. En maak het maar eens aantrekkelijk voor iedereen. En muziek in een stadion valt altijd tegen, het maakt niet uit wie er staat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Mooi Wark is sowieso mijn smaak niet, maar het is toch schande dat ze playbacken in plaats van de instrumenten bespelen, zowel in het stadion als op het podium. En het nieuwe FC Groningen-lied… Zijn nummer of Het Oosterpark had sentmentele waarde maar dat nieuwe gedrocht? En dan nog vals als een kraai zingen ook…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hans

    Live spelen was technisch niet haalbaar, vandaar de muziekband en werd er wel live gezongen

      /   Beantwoorden  / 
 4. K van AA

  Kun je inhoudelijk wat over’t forum vertellen Tammo?Voor mij persoonlijk,naast de spelerspresentatie,de enige reden om de Open Dag te bezoeken….
  Wat betreft bij spelers kunnen komen:oefenwedstrijden zijn ook nog een optie voor foto’s etc!Da’s iig mijn ervaring van twee jaar terug…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Er werd maar bitter weinig gezegd. Doelstellingen komen op de persdag. Huistra heeft een speciale band met Tadic. FCG heeft een goede relatie met het Dagblad van het Noorden. Eredivisie Live levert nog altijd geld op. David De Vries (VI) denkt dat de FC er op vooruit is gegaan. Huistra vindt teambelang belangrijker dan het individu. Dat was het wel zo’n beetje.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    idd: onthullingen op het niveau van de Privé…Jolanthe zou het niet beter kunnen verwoorden :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

     hoho, vrouwen als Yolanthe zijn niet op de aarde om zaken te verwoorden, die hebben hele andere talenten mee gekregen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. René

      tot op heden heb ik daar nog geen zinnig woord van gehoord, ze kan wel goed pronken :-)

        /  
 5. diego

  je hebt een programma voor een bepaalde tijd
  dus dat de wedstrijd en het forum tegelijke tijd valt is niet zo raar
  want ze moeten alles doen binnen 4 uur
  ik denk dat je liever kiest tussen een wedstrijd van oud spelers en een forum
  dan tussen spelers presentatie en het forum
  want de spelers van dit seizoen wil je toch eerder zien dan oudspelers
  het heeft allemaal met tijd te maken
  en dan moet je keuzes maken
  en dan is deze keuze toch het beste denk ik

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   nou doe je net,of dat de enige keuze is. Ik vind het ook een ongelukkige keuze. Dat hadden ze anders kunnen indelen. En a Trip to memory lane.. dat vind ik bijvoorbeeld weer erg leuk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. diego

    ja maar tijd is gewoon de boos doender
    ik denk dat ze gewoon hun best hebben gedaan
    en tuurlijk is het voor de 1 anders dan de andere
    hoe je ook organiseerd
    er is altijd wel iemand die wat te klagen heeft

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     we zijn Nederlanders vergeet dat niet, tenminste ik wel en die hebben altijd wat te klagen :-)

       /   Beantwoorden  / 
 6. Tammo80

  Je had toch in plaats van om 1 uur om 12 uur kunnen beginnen?

    /   Beantwoorden  / 
 7. henk

  Welke 2 nummers werden gedraaid bij de opkomst van de spelers bij de presentatie? Dat hi[hopnummer bedoel ik..

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ruud

  Ok, alles in die stoffige kuil naast de euroborg was niet echt gelukkig gekozen en de muziek is toch nooit naar ieders smaak.
  Om het forum tijdens de wedstrijd te doen is ook wel een beetje amateuristisch maar de kwaliteit van de geluidsinstallatie is toch wel te triest voor woorden.
  Je kon dan ook geen bal verstaan van wat Houtman zei.

    /   Beantwoorden  / 
 9. meertn81

  ik vond het de meest saaie open dag in tijden.

    /   Beantwoorden  / 
 10. klaas

  3 euro voor poster arjan robben vind ik niet kunnen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Er is niemand die je verplicht een poster te kopen toch?

     /   Beantwoorden  / 
 11. jk

  Ik vind de opendagen bij de euroborg nooit wat aan…..
  Even iets heel anders ik vind dat de fc in deze opstelling moet gaan spelen:
  Luciano
  Kappelhof-v. Dijk-Ivens-Johanson
  Kwakman- Sparv
  Jones- Andeson- Tadic
  Matavz
  Gegarandeerd plek 4!

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   in grote lijnen mee eens, echter voor Van Dijk is het nog te vroeg, dus daar zet ik Kwakman neer en ik zou Kieftenbelt op het middenveld positioneren… En dat wordt een leuke bank, met Holla, Bacuna, Pedersen, Van Dijk en wie ik nog vergeet. Luxe probleem,

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    Ik denk dat we met Jo-nes ook wat geduld moeten hebben…die Latino’s spelen anders voetbal dan bij ons: het gaat centraal voorin vaak recht over de grond op de goal af,en ze hebben veel meer ruimte en tijd dan in de NL competitie om te lopen en te pingelen… voordat zo’n Jones is ingespeeld in het degelijke totaalvoetbal waar een vooruitgeschoven stugge verdediging speelt, dat zal best maanden duren, dus: Enevoldsen, Bacuna en Holla zullen wel vanaf rechts met deze nieuwe aanwinst gaan concurreren, denk ik zo.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     goed punt, echter wat goed is komt vaak snel :-) Ik denk dat Huistra nog een hele klus gaat krijgen met het samensmeden van een goed team. Hij heeft genoeg alternatieven.

       /   Beantwoorden  / 
     1. robfc

      Soms moet je deze jongens ook niet te lang laten wachten. Suarez, hield zich ook niet altijd aan de taktiek en speelwijze, en we weten wat voor moois dit opleverde. Als Jones wat in zijn mars heeft, dan zal ik hem zo snel mogelijk in de basis zetten.

        /  
 12. colin

  Ik vindt dit wel mooie opstelling: Van Loo-Kappelhof-Van Dijk-Ivens-Burnet-Hiariej-Sparv-Enevoldsen-Andersson-Tadic-Matavz, Kwakman vindt ik niet overtuigend, Heb van Burnet meer gezien dan van Johansson en tenslotte weet ik nog niet genoeg van Jones

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Maar dan Bacuna voor Enevoldsen (als ik Huistra was).

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tammo80

    Enevoldsen zou het komende seizoen toch niet weer zo matigjes doen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     ik hoop het niet, het seizoen ervoor was hij 1 van de betere Groningers… blijf een fan van Enevoldsen. Grappig hoe mild men voor Femi is en hoe kritisch over Enevoldsen. Blijf het een uitstekende voetballer vinden. Toch was het vorig seizoen er niet 1 voor hem die hij kan bijschrijven als 1 van zijn betere.

       /   Beantwoorden  / 
    2. theoreticus

     Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Maar de laatste wedstrijden vond ik Bacuna meer dreiging en teamspirit hebben. En eens matig spelen kan ook bij de Fc maar dan toch niet op roze schoenen.
     Enevoldsen zal echt moeten knokken voor een basisplaats.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Tammo80

      En in de voorbereiding tot dusver is Bacuna enorm gedreven.

        /  
     2. René

      Bacuna moet oppassen dat hij zijn kruit niet al voor het nieuwe seizoen verschoten heeft, heb wel vaker spelers in de voorbereiding zien uitblinken die het later helaas lieten afweten. En de gedrevenheid van Bacuna viel vooral op tegen de amateurs, zegt me niet zoveel.

        /  
     3. Tammo80

      Over het algemeen hebben jonge spelers het seizoen nadat ze doorbreken een terugval. Als dat met Bacuna ook zo is, dan zal hij komend seizoen er weer staan en dat verwacht ik eerlijk gezegd ook wel een beetje.

        /  
     4. René

      Lijkt me fantastisch als hij weer stappen zet, het is een fantastische voetballer. Je vergeet wel eens hoe jong hij eigenlijk is. Hij heeft een goede mentaliteit, blijf het zeggen Huistra krijgt nog een hele klus om een elftal neer te zetten.

        /  
  2. René

   Dit lijkt mij geen echt realistische opstelling. Kwakman niet, Johansson niet… nee dat gaan we echt niet doen. Waar is onze held Luciano?

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Ik schaam me diep dat ik Luciano over het hoofd heb gezien. Voor de rest ben ik het behalve Enevoldsen wel met Colin eens op basis van wat ik tot nu toe gehoord en gelezen heb. Het lijkt mij dat Johansson uiteindelijk speelt en Ivens, Kwakman en van Dijk moeten het ook nog uitvechten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     laten we wel zijn Kwakman is echt niet gehaald voor de bank, getuige ook het shirtnummer en de ervaring die hij meebrengt. Moet echt wel heel raar lopen wil van Van Dijk al meteen een basisplaats in het centrum van het midden van de verdediging krijgen. Ik zie Kieftenbelt ook gewoon spelen, het hele seizoen in de basis op rechts, ik denk dat Huistra hem een kans op het middenveld gaat geven. Want aanvallend laat hij goede dingen zien en hij werkt hard. Hiariej kon wel eens gaan sneuvelen… Grappig dat iedereen eigenlijk Kappelhof al meteen op rechts ziet, lijkt me trouwens een goede voetballer. Toch als je Kieftenbelt, Van Dijk afzet tegen Kappelhof dan heeft Kappelhof nog helemaal geen eredivisie ervaring. Dat had Kieftenbelt ook niet, maar hij had wel jupiler ervaring en Kappelhof komt toch uit A1 van Ajax en sinds kort Jong Oranje.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Tammo80

      Nee Kappelhof komt uit Jong ajax, niet uit de A1.

        /  
     2. René

      Dank Tammo, klopt een vergissing mijnerzijds

        /  
     3. René

      blijf ik er wel bij dat hij de ervaring nog mist, maar aan de andere kant het lijkt mij een uitstekende voetballer die echt iets aan groningen kan aanvullen.

        /  
 13. pat

  Zo’n open dag is toch gewoon leuk voor de kids , als normale supporter kom je toch voor de wedstrijden . Ik vind het leuk om ff weer al je maatjes te zien en verwacht er verder niet te veel van. Elk jaar lijkt op het vorige.Daar stel ik mij op in en heb dan gewoon een leuke middag ,meer is het niet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.